• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ψυχαγωγία, μουσική, ωράριο ελεύθερα για τους εμβολιασμένους

admin Από admin
6 Οκτωβρίου, 2021
Σε Ελλάδα
2
SHARES
31
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Η εφαρμογή μέτρων που θα επιτρέπουν επιπλέον «ανάσες» ελευθερίας στους εμβολιασμένους πολίτες, ανοίγοντας τους τον δρόμο προς την κανονικότητα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν προσεκτικά, τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας για περισσότερη ελευθερία στις κινήσεις των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών και θα αποφανθούν τι και πως μπορεί να υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με γνώμονα πάντα την προάσπιση της δημόσιας Υγείας αλλά και τον έλεγχο της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ.

Στις 10:00 συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να γίνει εισήγηση προς την ηγεσία του υπουργείου, και στις 15:00 αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη.

«Όπου βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος, χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας» σημείωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κ. Πλεύρης. Τα περιοριστικά και όχι «τιμωρητικά» μέτρα, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός Υγείας, θα εξακολουθήσουν να υφίστανται για όσους επιλέγουν να μην εμβολιάζονται. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι ενισχύεται το σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

Τα μέτρα «ελευθερίας»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι εφικτή υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες η επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία και τις εξόδους για τους εμβολιασμένους. Με το 58,7% του ενήλικου πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο (το αντίστοιχο ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού διαμορφώνεται στο 65,8%) η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα οριζόντια μέτρα για όλους και ότι πρέπει να αρχίσουν να κινούνται και να διασκεδάζουν όπως προ πανδημίας όσοι έχουν εμβολιαστεί και θωρακιστεί έναντι της λοίμωξης covid.

Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί αν μπορούν να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια άνευ ωραρίου και με μουσική υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτούς τους χώρους θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Επίσης, θα συζητηθεί η κατάργηση του ισχύοντος πλαισίου περί καθήμενων αποκλειστικά στα κέντρα διασκέδασης (που είναι αμιγείς χώροι, δηλαδή υπάρχουν εμβολιασμένοι θαμώνες) αλλά και η κατάργηση του «κόφτη» στην πληρότητα των χώρων εφόσον δέχονται μόνον εμβολιασμένους.

Επιπλέον, φαίνεται πως στο τραπέζι των μελών της Επιτροπής θα τεθεί και το ζήτημα αν αυτή η κανονικότητα και η ελευθερία που «αξίζουν» οι εμβολιασμένοι μπορεί να παραχωρηθεί στους θωρακισμένους έναντι του κορωνοίού πολίτες και στις επιβαρυμένες περιοχές, σε εκείνες δηλαδή που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής τήρησης. Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα, στις «κόκκινες περιοχές» ισχύει η νυχτερινή καραντίνα (από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας) αλλά και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο «κόκκινο» 13 Περιφερειακές ενότητες

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όπως την συνέθεσαν τα μέλη της υποεπιτροπής Επιδημιολόγων κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση, προκειμένου να εισηγηθεί αρμοδίως στην Πολιτική Προστασία αλλαγές στον χρωματισμό του επιδημιολογικού χάρτη.

Τα τοπικά lockdown, όπως προκύπτει πλέον, εξελίσσονται σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο όσο πλησιάζει ο χειμώνας και ο έλεγχος της πανδημίας θα περάσει σε νέο επίπεδο δυσκολίας.

Καρδίτσα και Σέρρες θα αποτελέσουν τη νέα προσθήκη στο κόκκινο επίπεδο, μετά την εισήγηση των Επιδημιολόγων που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα στη συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων. Θα αποτελέσουν τους νέους κρίκους της αλυσίδας των περιορισμών τοπικού χαρακτήρα που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα με Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία και ακολούθησαν Αργολίδα και Ευρυτανία (9/9), Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα )16/9), στις Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα (23/9) και Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη την 1η Οκτωβρίου. Στις 11 τελευταίες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) το lockdown όλα δείχνουν πως συνεχίζεται.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

“Θερμαϊκός Πορταριάς”: O τοίχος έχει την ζωγραφιά του

Επόμενο

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στα νησιά» – Η επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ

ΣχετικάΆρθρα

Κοινωνία

Βιασμός 4χρονου: ‘Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη “βίδα”‘ – Ανατριχιάζει η περιγραφή του παιδιού

2 Φεβρουαρίου, 2023
Ελλάδα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πυκνό χιόνι από το Σάββατο ακόμα και στην Αττική

1 Φεβρουαρίου, 2023
Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Βρέφος κατέληξε στον τοκετό – Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο μαιευτήρας

1 Φεβρουαρίου, 2023
Επόμενο

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στα νησιά» – Η επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Βρέθηκε η 79χρονη γυναίκα που αγνοούνταν στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.