Το 72% και πλέον των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής ωφελήθηκε την Επιστρεπτέα Προκαταβολή αφού 8.652 ΑΦΜ, από τις περίπου 12.000 ΑΦΜ του νομού άντλησαν συνολικά 104.205.000 ευρώ στους πέντε κύκλους του Μέτρου.
Την παραπάνω δήλωση έκανε o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης, αναφερόμενος σε στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών και υπογραμμίζοντας ότι μέσω της Επιστρεπτέας δόθηκε μία ανάσα στις επιχειρήσεις που πασχίζουν να διατηρηθούν στη ζωή, με τις προσπάθειες πλέον να στοχεύουν στο να γίνει μη επιστρεπτέο το 50% και των πρώτων τριών κύκλων του Μέτρου.
Ο κ. Κουφίδης αναφέρθηκε και στην πολύωρη ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επιχειρηματικών φορέων της Χαλκιδικής.
«Στη τηλεδιάσκεψη αυτή ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για το πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων σε ισχύ αλλά και για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουμε. Συμφωνήσαμε ότι στόχος κοινός είναι, η προστασία της οικονομίας του νομού μας. Η Χαλκιδική πρέπει φέτος το καλοκαίρι να είναι στις «πράσινες» περιοχές του Ευρωπαϊκού χάρτη. Εάν το επιτύχουμε αυτό, η Χαλκιδική φέτος αλλά και στις επόμενες χρονιές θα δρέψει σημαντικά οφέλη», εξήγησε ο κ. Κουφίδης προσθέτοντας:
«Τόσο το Επιμελητήριο, όσο και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής αλλά και η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, επιμένουμε ότι τα σύνορα της χώρας θα πρέπει περνούν εκείνοι που έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον covid -19, είτε PCR τεστ. Επιπλέον, για να μην υπάρχουν περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, θα πρέπει όσοι φτάνουν στις πύλες της χώρας, να υποβάλλονται σε rapid test τα οποία πλέον και χαμηλού κόστους είναι αλλά και πολύ αξιόπιστα ως προς το αποτέλεσμα. Ανοικτά σύνορα, χωρίς καραντίνα, αλλά με πιστοποιητικό εμβολιασμού και τεστ».
*Της Άννης Καρολίδου από GRTimes.gr








