Ανάμεσα στις χειρότερες χώρες στον κόσμο για να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με το δημοφιλές οικονομικό σάιτ Bloomberg. Συγκεκριμένα, το σάιτ ξεχώρισε 53 χώρες και τις κατέταξε με βάση τα κρούσματα, τους θανάτους, τη διάρκεια της καραντίνας, την ελευθερία στη μετακίνηση, την ανταπόκριση του συστήματος υγείας και τις εκτιμήσεις για το μέλλον της οικονομίας. Περού, Αργεντινή και Μεξικό είναι οι μόνες χώρες με χειρότερα αποτελέσματα από την Ελλάδα ωστόσο κρατάμε μια επιφύλαξη για τα στοιχεία γιατί υπάρχουν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως το Bloomberg δεν υπάρχει και οι δημοσιογράφοι του είναι στην πραγματικότητα ηθοποιοί.
Which places are the most resilient in the face of #Covid19?
Here are the latest top 5 performers of Bloomberg’s #coronavirus resiliency ranking:
5. Singapore
4. Norway
3. Australia
2. Taiwan
1. ?
More: https://t.co/uMLbgrFpZI pic.twitter.com/8J3kriucoZ— Bloomberg Quicktake (@Quicktake) December 21, 2020
Προσεγγίζοντας πιο αναλυτικά τα στοιχεία, διαπιστώνουμε ότι εκτός από την μεγαλύτερη θνησιμότητα από τις υπόλοιπες 52 χώρες, η Ελλάδα έχει και το χειρότερο lockdown με την μικρότερη κινητικότητα των πολιτών. Τέλος, βρίσκεται στην δέκατη θέση με την χειρότερη πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας για το 2021.
Καλά πήγε κι αυτό…
Και να σκεφτείτε ότι στο Bloomberg δεν έχουν ακόμα πληροφορηθεί το «φιάσκο» με τον εμβολιασμό! Ναι, «φιάσκο»! Διαφωνεί κανείς; Πως ονομάζεται μια κυβερνητική εξαγγελία που πριν λίγο καιρό έκανε λόγο για 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα, μετά υπαναχώρησε στα 350.000 εμβόλια «γιατί είναι δύσκολη η αρχή» και σήμερα παραδέχεται πως άμεσα θα έρθουν μόνον 9.750 εμβόλια και στη συνέχεια ως το Μάρτιο 1.200.000 συνολικά, δηλαδή θα εμβολιαστούν μέχρι την άνοιξη μόλις 600.000 Ελληνες (το 5,5% του πληθυσμού). «Φιάσκο», λοιπόν, είναι να παίζεις «το χαρτί» του εμβολίου χωρίς καμία διμερή συμφωνία με εταιρεία παραγωγής. «Φιάσκο» είναι να εμπορεύεσαι την ελπίδα αλλά με την πολιτική σου να μην έχεις πείσει ακόμα να κάνουν το εμβόλιο ούτε το 40% των υγειονομικών. Και να λες και ψέματα πως τάχα το ποσοστό είναι 70%. Την ίδια ώρα σε 6 χώρες του κόσμου έχουν ήδη εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια πολίτες και από το Σάββατο το εμβόλιο θα βρίσκεται και στην Ευρώπη. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία σπεύδουν να «κλειδώσουν» παραγγελίες και να δεσμεύσουν τις βιομηχανίες ώστε να κερδίσουν χρόνο και ψυχολογία. Τι κάνει η Ελλάδα; Συζητά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο των Folli Follie, όπως αυτές «αποδεικνύονται» από εσωτερικά μέιλ στελεχών της εταιρείας. Ετσι συμβαίνει, όμως, όταν επενδύεις ως κυβέρνηση στην επικοινωνία και στους «αντιπερισπασμούς».
Προτάσσεις (προ Κορονοϊού) τα ελληνοτουρκικά για να αποφύγεις την οικονομία, στρέφεις τη συζήτηση στο προσφυγικό για να μη φανεί ότι τηρείς τη συμφωνία των Πρεσπών (που καλά κάνεις δηλαδή και την τηρείς), επενδύεις στην ατομική ευθύνη για να μην συζητάμε για τις ΜΕΘ, βγάζεις την αστυνομία στα πάρκα για να αρνηθείς τα λάθη σου στον τουρισμό, θεωρείς «σκάνδαλο» τα 6.000 ευρώ το χρόνο που δίνει ο Τσίπρας για να κάνει διακοπές στα Λεγραινά για να μη λογοδοτήσεις που πεθαίνουν καθημερινά 100 συμπολίτες μας στα νοσοκομεία. Και τελικά τι καταφέρνεις; Να το βλέπει όλος ο πλανήτης ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς στην πανδημία αλλά και στην μετά Κορονοϊού εποχή. Ασε που σου μένουν αμανάτι και το προσφυγικό και τα ελληνοτουρκικά και η αστυνομικρατία, ακόμα ακόμα και το σκάνδαλο των Folli Follie που για την εύνοιά τους και η Νέα Δημοκρατία ψήφισε θετικά το 2018 και επικαιροποίησε την απόφαση και ως κυβέρνηση πριν λίγο καιρό (η γνωστή ρύθμιση για τα duty free). Υ.Γ.: «Δε θέλω να με κάνουν πειραματόζωο και να κάνω ένα εμβόλιο που δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει», δήλωσε η ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα. Grigoris Petrakos, Maria Solomou and 4millions share this.
Πηγή: parallaximag.gr