• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ρόδος: Απομονωμένη 10 χρόνια ζούσε υπό άθλιες συνθήκες μία 31χρονη τρανς

admin Από admin
19 Δεκεμβρίου, 2020
Σε Ελλάδα
3
SHARES
50
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μία 31χρονη τρανς, στη Ρόδο, αναγκάστηκε να αυτο-απομονωθεί σε χώρο που θυμίζει τρώγλη για περισσότερο από 10 χρόνια, πριν μεταφερθεί με παρέμβαση εισαγγελέα, στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η υπόθεση θυμίζει σύγχρονο «Κωσταλέξι« καθώς η κοπέλα οδηγήθηκε εκεί λόγω του κοινωνικού στιγματισμού.

Η 31χρονη βρίσκονταν για δέκα χρόνια έγκλειστη και απομονωμένη σε μια τρώγλη στο πατρικό της σπίτι, στο χωριό Αρχάγγελος της Ρόδου, όπου ζούσε μέσα σε άθλιες συνθήκες, όπως μετέφερε στο Μega ο δημοσιογράφος του in12.gr Γιάννης Κουμέντος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πριν από δύο χρόνια είχε γίνει μία ανώνυμη καταγγελία και εκπονήθηκε έκθεση από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

112 στην Αττική για περιορισμό των μετακινήσεων: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία ανά 6ωρο, οι 4 ζώνες για τις βροχές, δείτε χάρτες

21 Ιανουαρίου, 2026
φώτο αρχείου

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

20 Ιανουαρίου, 2026

Στη συνέχεια ακολούθησε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός της σε ίδρυμα.

Πριν από τρεις ημέρες η 31χρονη μεταφέρθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Η γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», έπασχε από διαταραχή φύλου και ψυχολογικά προβλήματα, και βρέθηκε να ζει υπό άθλιες συνθήκες, οπότε και διατάχθηκε ο υποχρεωτικός εγκλεισμός της σε ίδρυμα.

Η 31χρονη, βρέθηκε σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι από αστυνομικούς που έστησαν ειδική επιχείρηση μετά από δικαστική απόφαση, προκειμένου να εκτελέσουν την εντολή για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της, προκειμένου να της παρέχονται στο εξής τα στοιχειώδη.

Ωστόσο, η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί ήταν τραγική. Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια.

Η εικόνα του υπνοδωματίου της θύμισε σκηνές από θρίλερ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαρτυρίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και σχολιάζοντας ανάλογες περιπτώσεις ο Κοινωνικός Λειτουργός Σπύρος Στογιάννης από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» είπε πως «όταν ο άνθρωπος βιώνει μια τέτοια πραγματικότητα που δεν γίνεται αποδεκτή από το περιβάλλον του, δημιουργείται μια πίεση που εσωτερικεύεται. Τότε χρειάζεται ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης τους ακόμη και με παρέμβαση Εισαγγελέα και Κοινωνικών Λειτουργών».

Η 31χρονη φαίνεται να εξαναγκάστηκε σε αυτο-απομόνωση, ακόμη και μακριά από τους γονείς της, ύστερα από εκτεταμένο κοινωνικό στιγματισμό, συνθήκες που την οδήγησαν σε κατάθλιψη.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ/Mega/Δημοκρατική, lifo.gr

Προηγούμενο

Τα KIDOTακια σε νέες βίντεο-περιπέτειες

Επόμενο

Ξάνθη: Έκαναν πάρτι εν μέσω lockdown – Συλλήψεις και πρόστιμα από την αστυνομία

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

112 στην Αττική για περιορισμό των μετακινήσεων: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία ανά 6ωρο, οι 4 ζώνες για τις βροχές, δείτε χάρτες

21 Ιανουαρίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

20 Ιανουαρίου, 2026
Ελλάδα

Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα στην Ηλεία η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής, καταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

19 Ιανουαρίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Ξάνθη: Έκαναν πάρτι εν μέσω lockdown - Συλλήψεις και πρόστιμα από την αστυνομία

Σε αυστηρό lockdown από τις 6 το πρωί και η Κοζάνη

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.