• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ο “χάρτης” των κρουσμάτων κορωνοϊόυ στην Ελλάδα έναν μήνα μετά

admin Από admin
Μάρτιος 26, 2020
Σε Ελλάδα
1
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «χτυπά» την Ελλάδα. Ένα μήνα μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματα, η χώρα μετρά 821 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ έχουν πληγεί 34 περιφερειακές ενότητες.

Σε δυο περιοχές, στην Κοζάνη και στην Ξάνθη, έχουν τεθεί χωριά σε απόλυτη καραντίνα καθώς έχουν εμφανιστεί σε αυτά, παρότι είναι απομονωμένα, πολλά κρούσματα.

Ο «χάρτης» με τα κρούσματα

Στην Αθήνα βρίσκεται το επίκεντρο της πανδημίας παρά το γεγονός ότι το πρώτο μεγάλο κύμα των ασθενών και των κρουσμάτων είχε εμφανιστεί στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Ζάκυνθο όταν επέστρεψαν 53 κάτοικοι αυτών των περιοχών από τους Αγίους Τόπους και διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα μισά κρούσματα της χώρας έχουν στο λεκανοπέδιο – στην Αθήνα αναφέρονται 366 κρούσματα ενώ μικρές εστίες με μερικές δεκάδες κρούσματα υπάρχουν στην Ανατολική Αττική και τον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη όπου ανιχνεύτηκε η πρώτη ασθενής και περίπου άλλα 10 κρούσματα επαφές της, κατά την πρώτη εβδομάδα της πανδημίας στη χώρα, υπάρχει πλέον μια μικρή εστία, που όμως δεν σχετίζεται με το πρώτο περιστατικό. Συνολικά αναφέρονται 31 κρούσματα.

Στην Ηλεία και την Αχαΐα, όπου κάποια μέτρα περιορισμού είχαν ληφθεί από τις αρχές Μαρτίου πριν αυτά γενικευθούν για όλη την επικράτεια, φαίνεται όμως πως η εστία παραμένει ζωηρή. Τα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία, προχθεσινή, έκθεσή του στην Ηλεία είναι 43, στην Αχαία 11 και στη Ζάκυνθο.

Άλλες περιοχές όπου η εμφάνιση του κοροναϊού αιφνιδίασε τους ειδικούς είναι η Καστοριά και η Κοζάνη. Στην περιοχή της Καστοριάς έχουν καταγράφει συνολικά 19 κρούσματα, ενώ χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς μεγάλος αριθμός των περιστατικών βρίσκεται σε αυτά.

Σε καραντίνα μπήκε χθες και η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, όπου για δύο εβδομάδες απαγορεύεται οποιαδήποτε έξοδος από το σπίτι, μετά τη διαπίστωση πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί 9 κρούσματα, για τα οποία δεν έχει καταστεί γνωστή η πηγή μετάδοσης.

Μικρός αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται επίσης στις περιοχές Λάρισας, Έβρου, Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Πιερίας, Ιωαννίνων, Λέσβου, Εύβοιας, Κιλκίς και Σερρών.Σε άλλες 12 περιφερειακές ενότητες έχει καταγραφεί από ένα κρούσμα.

Tags: Κορωνοϊός

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Παράταση για την σύνδεση στο νέο δίκτυο ύδρευσης των Ν. Μουδανιών ζητά ο δήμαρχος

Επόμενο

Ελλάδα: Στους 23 οι νεκροί – Πέθανε 46χρονος στρατιωτικός στην Αλεξανδρούπολη

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 1606 νέα κρούσματα – 10 στη Χαλκιδική

Απρίλιος 12, 2021
Υγεία

Κορωνοϊός – Pfizer: Ζήτησε από τον FDA την έγκριση χρήσης του εμβολίου σε παιδιά 12-15 ετών

Απρίλιος 11, 2021
Υγεία

Κορωνοϊός – Σκέρτσος: 35 θετικοί μαθητές και καθηγητές μέχρι τώρα μέσω των self tests

Απρίλιος 11, 2021
Επόμενο

Ελλάδα: Στους 23 οι νεκροί - Πέθανε 46χρονος στρατιωτικός στην Αλεξανδρούπολη

Άγιο Όρος -Το πρώτο μήνυμα αγιορείτη ερημίτη για την πανδημία του κορωνοϊού

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 6.2k Fans
  • 680 Followers
  • 538 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Καρράς: Κίνδυνος επιστροφής στο ελληνικό δημόσιο παραχωρημένων οικοπέδων του ΥπΑΑΤ

Απρίλιος 12, 2021
Featured

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ο μαθητής που εξασφάλισε με 97% υποτροφία από το Yale

Απρίλιος 12, 2021
Featured

Μάλαμα : Η κοινωνία της Ολυμπιάδας αναζητά ένα καλύτερο μέλλον

Απρίλιος 12, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.