Δύο περιστατικά στον Νέο Μαρμαρά μέσα σε λίγες ημέρες
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής μετά την καταγραφή δύο περιστατικών επίθεσης από άγριο ζώο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, με θύματα ένα μικρό παιδί και έναν τουρίστα.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το πρώτο περιστατικό αφορά ένα αγοράκι μόλις δύο ετών από τη Σερβία, το οποίο βρισκόταν και έπαιζε σε παραλία του Νέου Μαρμαρά όταν δέχθηκε επίθεση από άγριο ζώο.
Λίγες ημέρες αργότερα σημειώθηκε δεύτερο περιστατικό στην ίδια ευρύτερη περιοχή, αυτή τη φορά με θύμα έναν 46χρονο τουρίστα.
Σε καλή κατάσταση το 2χρονο παιδί
Το μικρό παιδί μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
Το 2χρονο υποβάλλεται σε αντιλυσσική αγωγή στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του περιστατικού.
Ο 46χρονος τουρίστας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια αποχώρησε από το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Σε κινητοποίηση το Δασαρχείο Πολυγύρου
Μετά τα περιστατικά, το Δασαρχείο Πολυγύρου έχει κινητοποιηθεί, ενώ σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις καταβάλλεται προσπάθεια για τον εντοπισμό του άγριου ζώου.
Παράλληλα, συνιστάται στους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους τις νυχτερινές ώρες.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Οι πολίτες καλούνται να μην αφήνουν σκουπίδια εκτεθειμένα έξω από τους κάδους, καθώς υπολείμματα τροφών μπορούν να προσελκύσουν άγρια ζώα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Είχε προηγηθεί επίθεση λύκου σε 5χρονο
Το νέο περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο και επίθεση που είχε καταγραφεί περίπου έναν χρόνο νωρίτερα στην περιοχή.
Τότε, λύκος είχε επιτεθεί σε 5χρονο παιδί στον Νέο Μαρμαρά, προκαλώντας επίσης ανησυχία για την παρουσία άγριων ζώων κοντά σε σημεία με ανθρώπινη δραστηριότητα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν πλέον να εντοπίσουν το ζώο που συνδέεται με τα πρόσφατα περιστατικά και να εξακριβώσουν σε ποιο είδος ανήκει.






