• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

“Τόσα δίνω, πόσο δεξιά τα θες”; – Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

admin Από admin
7 Σεπτεμβρίου, 2026
Σε Πολιτικά
SOOC

SOOC

1
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Με ένα στίχο από ένα τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου και της Αλέκας Κανελλίδου, “ωραία που τα λες, μα έλα που σε ξέρω”, σχολίασε το Σάββατο κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόγραμμα της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, που είχε παρουσιάσει την προηγούμενη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Παραφράζοντας όμως τους στίχους από ένα άλλο τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου, η ομιλία και συνέντευξη τύπου του κ.Μητσοτάκη στην εφετινή (προεκλογική) ΔΕΘ, θα μπορούσε να έχει τίτλο: “Τόσα δίνω, πόσο δεξιά τα θες”. Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων στοχευμένο κυρίως στη μεσαία τάξη, μοιράζοντας από λίγα σε πολλά εκλογικά ακροατήρια της Νέας Δημοκρατίας:

Μείωση των τεκμηρίων για τους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες, 400 ευρώ καθαρά κάθε Νοέμβριο σε όλους τους συνταξιούχους ως “μισή 13η σύνταξη”, φορολογικές μειώσεις για τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και μόνιμο επίδομα Χριστουγέννων στους δημόσιους υπαλλήλους αντί 13ου μισθού. Έθεσε επίσης ως στόχο τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Τα περισσότερα από τα μέτρα στο καλάθι του κ.Μητσοτάκη δεν είχαν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να “πιάνουν” και μεγαλύτερα εισοδήματα, που θεωρούνται κοινό της ΝΔ. Ενώ ο “κουμπαράς για τη νέα γενιά” σχολιάστηκε ως ένα μέτρο, το οποίο ουσιαστικά απευθύνεται σε ανώτερα εισοδήματα. Δεδομένου ότι πολλοί γονείς όχι μόνο δεν μπορούν να αποταμιεύσουν 1.200 ευρώ το χρόνο, αλλά με δυσκολία βγάζουν το μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Οι δύο εκπλήξεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για αγρότες και τρίτεκνους και τα τραπέζια του «γαλάζιου» διημέρου

4 Σεπτεμβρίου, 2026
φώτο αρχείου

Λίνα Μενδώνη: Επίσκεψη εργασίας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στις 3 Σεπτεμβρίου

2 Σεπτεμβρίου, 2026

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πάντως στους ψηφοφόρους πως τόσα μπορούσε να δώσει, επικαλούμενος ότι “οι αριθμοί είναι αμείλικτοι”, αλλά και τα δημοσιονομικά όρια που θέτει η ΕΕ. Παρουσίασε άλλωστε τις υποσχέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδίως του κ.Τσίπρα ως “απειλή” με κίνδυνο την επιστροφή της χώρας σε μνημόνια. Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να συσπειρώσει και το δεξιό ακροατήριο της ΝΔ, που φλερτάρει με την ψήφο διαμαρτυρίας.

Η γαλάζια απογοήτευση έχει βέβαια κατά βάση οικονομικό υπόβαθρο, ωστόσο εκφράζεται και σε επιμέρους ζητήματα που η σκληρή δεξιά θεωρεί “ταυτοτικά”. Το βιβλίο της Β Δημοτικού ήταν μάλιστα το βασικό θέμα συζήτησης στα γαλάζια πηγαδάκια στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Μητσοτάκης ο οποίος εξαρχής κάλυψε την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη απέναντι στις επιθέσεις που δεχόταν και από γαλάζιους, ενώ αρχικά επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, κατά τη συνέντευξη τύπου υποσχέθηκε πως κάπου υπάρχει “σφάλμα” αυτό θα διορθωθεί. Και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν υπηρετεί καμία “woke ατζέντα”, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν εμπίπτει σε αυτή.

Η συνέντευξη τύπου κατά τα λοιπά δεν έβγαλε ειδήσεις, καθώς βασικός στόχος του πρωθυπουργού ήταν να αποφύγει λάθη και επικίνδυνες συζητήσεις (πχ τι θα κάνει εάν η ΝΔ πάρει κάτω από 28%), αλλά και να απαντήσει επιθετικά και σκληρά στον Αντώνη Σαμαρά. Βασικό πολιτικό μήνυμα του κ.Μητσοτάκη στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ήταν να κόψει τη συζήτηση για συνεργασία της ΝΔ με το κόμμα Σαμαρά.

Διότι αυτό το σενάριο προϋποθέτει άλλον πρωθυπουργό και αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. Με έναν στίχο του (Σαλονικιού) Βασίλη Ψαρρά, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στον κ.Σαμαρά και στο ίδιο του το κόμμα πως “δεν πάει πουθενά, εδώ θα μείνει”. Το επιχείρημα του είναι άλλωστε πως κυβέρνηση σχηματίζει το πρώτο κόμμα με πρωθυπουργό τον αρχηγό του. Το δηλητηριώδες σχόλιο του κ.Μητσοτάκη, πως ο κ.Σαμαράς “διαθέτει την τεχνογνωσία για να πλήξει την παράταξη της ΝΔ”, που αναφερόταν βεβαίως στην Πολιτική Άνοιξη, προκάλεσε πάντως την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Μεσσήνιου.

“Το ποιος διαθέτει την ικανότητα να προσφέρει ή να βλάψει την παράταξη δεν αποτελεί απόφαση της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά του ίδιου του κόσμου της κεντροδεξιάς”, σχολίασε ο κ.Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πως η σημερινή ΝΔ “είναι το κόμμα Μητσοτάκη”.

Ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά τη συνέντευξη τύπου ανταπάντησε στον κ.Σαμαρά υπενθυμίζοντας το 18% στις εκλογές του 2012. Και όπως φαίνεται αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο στο νέο σίριαλ μαχών για τη δεξιά ψήφο, μέχρι τις κάλπες του 2027.

Πηγή: news247.gr

Προηγούμενο

2χρονη κινδύνευσε στην παραλία Ολυμπιάδας Χαλκιδικής – Τη διέσωσε λουόμενος

ΣχετικάΆρθρα

Πολιτικά

Οι δύο εκπλήξεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για αγρότες και τρίτεκνους και τα τραπέζια του «γαλάζιου» διημέρου

4 Σεπτεμβρίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Λίνα Μενδώνη: Επίσκεψη εργασίας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στις 3 Σεπτεμβρίου

2 Σεπτεμβρίου, 2026
φώτο αρχείου
Πολιτικά

Έλενα Ακρίτα για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: «Είμαι κατά της θανατικής ποινής, αλλά…»

2 Σεπτεμβρίου, 2026
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.