• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Τον διεθνή διαγωνισμό «Techstars Startup Weekend Thessaloniki» διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

admin Από admin
16 Δεκεμβρίου, 2025
Σε Κεντρική Μακεδονία
1
SHARES
11
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα «Techstars Startup Weekend» της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο διαγωνισμός «Techstars Startup Weekend Thessaloniki 2025» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της Περιφέρειας να φιλοξενεί διεθνείς δράσεις παγκόσμιας εμβέλειας και να πρωταγωνιστεί στην καινοτομία και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Για τρεις ημέρες, η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε έναν ζωντανό κόμβο τεχνολογίας, δημιουργίας και συνεργασίας, φιλοξενώντας 160 συμμετέχοντες, δεκάδες μέντορες, στελέχη της αγοράς και εκπροσώπους του οικοσυστήματος καινοτομίας. Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό βραβεύτηκαν για τη δημιουργικότητα και τη δυναμική τους, με τη στήριξη πενήντα έμπειρων μεντόρων και δέκα διακεκριμένων κριτών.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέρνει στη Θεσσαλονίκη παγκόσμιους διαγωνισμούς και οργανισμούς καινοτομίας, δίνοντας στους νέους και στις νέες μας τη δυνατότητα να ζήσουν εμπειρίες που μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο στις πιο ανταγωνιστικές πόλεις του κόσμου. Με το ‘Techstars Startup Weekend’ αποδείξαμε ότι η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει ταλέντο, δημιουργικότητα και όραμα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές, γιατί απέδειξαν ότι η καινοτομία είναι δύναμη που γεννιέται εδώ, στον τόπο μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νίκος Τζόλλας.

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κατέκτησε η ομάδα Zenia-X, με μια καινοτόμα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για τον ξενοδοχειακό κλάδο, που προσφέρει προσωποποιημένες εμπειρίες επισκεπτών και προληπτική διαχείριση προβλημάτων. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα Vardion AI, με μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για τον έξυπνο προγραμματισμό βαρδιών στον κλάδο της εστίασης, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος και βελτιώνοντας τη διαχείριση προσωπικού. Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα NavyFunder, η οποία παρουσίασε μια πλατφόρμα χρηματοδότησης ναυτιλιακών επενδύσεων, που συνδέει πλοιοκτήτες και επενδυτές μέσω ενός ασφαλούς και διαφανούς περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ιωάννης Κουφίδης είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

7 Ιουλίου, 2026

Εθελοντικός καθαρισμός στο Δέλτα Αξιού: Δράση για την απομάκρυνση πλαστικών από τις ακτές του Θερμαϊκού

7 Ιουλίου, 2026

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν πέντε εξειδικευμένα workshops και δύο πάνελ συζητήσεων με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών και εκπροσώπων του οικοσυστήματος καινοτομίας, καθώς και το AI Hackathon “Unboxed” με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι εργάστηκαν σε ομάδες για την ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης με πρακτικό αντίκτυπο, χρησιμοποιώντας εργαλεία Microsoft Azure και την καθοδήγηση του Analytics & AI Hub της PwC. Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο την προώθηση της πρακτικής εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης, την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της ακαδημαϊκής και της τεχνολογικής κοινότητας και τη δημιουργία λύσεων που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Τροχαίο ατύχημα για τον Άρη Μουγκοπέτρο – «Ζω από θαύμα για ακόμη μια φορά» (βίντεο)

Επόμενο

Προσοχή! Νέα απάτη με δήθεν επιστολή (e-mail) του Υπουργείου Ανάπτυξης για «ΔΩΡΕΑΝ πακέτο γιορτών»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Ιωάννης Κουφίδης είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

7 Ιουλίου, 2026
Κεντρική Μακεδονία

Εθελοντικός καθαρισμός στο Δέλτα Αξιού: Δράση για την απομάκρυνση πλαστικών από τις ακτές του Θερμαϊκού

7 Ιουλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7 Ιουλίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Προσοχή! Νέα απάτη με δήθεν επιστολή (e-mail) του Υπουργείου Ανάπτυξης για «ΔΩΡΕΑΝ πακέτο γιορτών»

Ελληνικό πλοίο με κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό- Είχε ξεκινήσει από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.