Το περιστατικό
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.250 ευρώ επιβλήθηκε την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025 από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου σε ημεδαπό, για παράνομη καύση απορριμμάτων σε υπαίθριο χώρο.
Το συμβάν καταγράφηκε σε περιοχή του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, με τις αρχές να παρεμβαίνουν άμεσα, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία.
Αυστηρά μέτρα κατά των παραβάσεων
Η καύση απορριμμάτων σε υπαίθριους χώρους απαγορεύεται αυστηρά, καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Οι αρχές υπενθυμίζουν ότι τα πρόστιμα είναι υψηλά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κινηθούν και ποινικές διαδικασίες.
Μήνυμα πρόληψης
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Στόχος είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας ασφάλειας.








