• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

ΕΣΥ: Τα φακελάκια ζουν και βασιλεύουν παρά τη δυνατότητα για ιδιωτικό έργο από τους γιατρούς του ΕΣΥ – Τι εξετάζεται

admin Από admin
28 Ιουλίου, 2025
Σε Υγεία
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

2
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Δεν εξάλειψε τελικώς το φακελάκι όπως αποδεικνύεται στην πράξη, το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ που επετράπη με Νόμο. Το φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθεί και υφίσταται με τελευταία περίπτωση σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, δέχτηκε καταγγελία από ασθενή ότι του ζητήθηκαν 100 ευρώ επιτακτικά για μία επέμβαση.

Βέβαια εάν η καταγγελία αποδειχθεί, σίγουρα θα είναι το μικρότερο ποσό που έχει ζητηθεί για φακελάκι. Στις αρχές Ιουνίου καρδιοχειρουργός στο Νοσοκομείο της Λάρισας είχε παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη επειδή ζήτησε φακελάκι 2500 για μία επέμβαση.

Τα περιστατικά αυτά αποδεικνύουν πάντως ότι παρά τη δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση οι γιατροί του ΕΣΥ να ασκούν και ιδιωτικό έργο, τα φαινόμενα του χρηματισμού δεν έχουν σταματήσει. Άλλωστε φαίνεται πως οι επίορκοι γιατροί προτιμούν να εισπράττουν «μαύρα» χρήματα με φακελάκι, παρά να δηλώνουν ιδιωτική εργασία και να φορολογούνται.

Γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γι΄αυτό και εξετάζεται να αυστηροποιηθεί περαιτέρω ο νόμος, ώστε όσοι γιατροί εισπράττουν φακελάκι να απομακρύνονται άμεσα από το ΕΣΥ. Σήμερα επίορκοι γιατροί έστω κι αν έχουν πιαστεί επ’ αυτοφώρω να παίρνουν χρήματα, μπορεί να επιστρέψουν στο ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

«Προλαμβάνω»: Δράση ενημέρωσης για τη μαστογραφία στην Κασσανδρεία – Η σημασία της πρόληψης

20 Οκτωβρίου, 2025
φώτο αρχείου

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: 1 στους 3 γιατρούς και νοσηλευτές στην Ευρώπη πάσχει από κατάθλιψη

10 Οκτωβρίου, 2025

Πάντως να υπενθυμιστεί ότι τα φακελάκια συνεχίζουν να υπάρχουν παρότι με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση οι γιατροί του δημοσίου αν και εξακολουθούν να διατηρούν την μονιμότητά τους, μπορούν να εργάζονται εκτός ωραρίου και στον ιδιωτικό τομέα. Μπορούν να εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές, να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο ή να απασχολούνται ακόμα και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται ιδιωτικά, με επιπλέον εισοδήματα και στα απογευματινά χειρουργεία που γίνονται μέσα στο ΕΣΥ.

Ο νόμος μάλιστα προβλέπει συγκεκριμένες ποινές τόσο για τους ειδικευμένους όσο και για τους ειδικευόμενους αλλά και τους επικουρικούς γιατρούς που έχουν δικαίωμα να ασκούν ιδιωτικό έργο. Και αυτό προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα κάποιοι γιατροί να προωθούν τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα παρανόμως, με το επιχείρημα ότι θα αργήσουν να εξυπηρετηθούν στον δημόσιο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα έχουν νομοθετηθεί οι κυρώσεις που προβλέπονται είναι οι εξής:

-Η παράβαση, από ιατρό ή οδοντίατρο κλάδου Ε.Σ.Υ. καθώς και επικουρικό ιατρό και οδοντίατρο των όρων και προϋποθέσεων του άρθρου 3 συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα και προβλέπει:

α. την άμεση ανάκληση της άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, με αιτιολογημένη απόφαση του αρμοδίου οργάνου της
β. την άμεση ανάκληση της βεβαίωσης λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου/οδοντιατρείου.
γ. την άμεση καταγγελία της σύμβασης παροχής ιατρικών υπηρεσιών από τον συμβαλλόμενο πάροχο αζημίως.
δ. την απαγόρευση υποβολής νέας αίτησης για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.
ε. σε περίπτωση πρώτης υποτροπής, η χρονική διάρκεια της απαγόρευσης εκτείνεται σε δύο (2) έτη.
στ. σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής, επέρχεται οριστική απώλεια του δικαιώματος.

Σε ό,τι αφορά στους ειδικευόμενους γιατρούς εάν παρανομήσουν θα κινδυνεύουν αντίστοιχα όχι με απομάκρυνση από το ΕΣΥ αλλά με την άμεση ανάκληση της βεβαίωσης λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου-οδοντιατρείου, την απαγόρευση υποβολής νέας αίτησης για ιδιωτικό έργο ενώ θα χάνουν πλήρως το δικαίωμα για εργασία στον ιδιωτικό τομέα εάν επαναλάβουν το παράπτωμα.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο

Πανελλαδικές: Δύο αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη εισήχθησαν στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ

Επόμενο

Συνελήφθη ένα άτομο στη Χαλκιδική για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

ΣχετικάΆρθρα

Featured

«Προλαμβάνω»: Δράση ενημέρωσης για τη μαστογραφία στην Κασσανδρεία – Η σημασία της πρόληψης

20 Οκτωβρίου, 2025
φώτο αρχείου
Κόσμος

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: 1 στους 3 γιατρούς και νοσηλευτές στην Ευρώπη πάσχει από κατάθλιψη

10 Οκτωβρίου, 2025
Featured

23η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στα Νέα Μουδανιά

10 Οκτωβρίου, 2025
Επόμενο

Συνελήφθη ένα άτομο στη Χαλκιδική για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Φεστιβάλ Θάλασσας 2025: Δεν θα πραγματοποιηθεί η παράσταση "Η Λίμνη των Κύκνων"

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.