• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Τζάνειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη μετά τη λανθασμένη μετάγγιση αίματος

admin Από admin
3 Ιουλίου, 2025
Σε Ελλάδα
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

6
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη γυναίκα μετά τη λανθασμένη μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο Νοσοκομείο, με την οικογένειά της να παίρνει τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά της.

Δεν άντεξε

Σημειώνεται ότι στις 4 Ιουνίου χορηγήθηκε στην 62χρονη λάθος αίμα που προοριζόταν για άλλη ασθενή. Ο οργανισμός της αντέδρασε αμέσως και εμφάνισε εγκεφαλική αιμορραγία. Υπεβλήθη σε χειρουργείο και παρέμεινε διασωληνωμένη στη ΜΕΘ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή και οι συγγενείς της πήραν τη «γενναία» απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της

Διαβάστε επίσης:

112 στην Αττική για περιορισμό των μετακινήσεων: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία ανά 6ωρο, οι 4 ζώνες για τις βροχές, δείτε χάρτες

21 Ιανουαρίου, 2026
φώτο αρχείου

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

20 Ιανουαρίου, 2026

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η οικογένειά της αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Και ήδη έχει ενημερώσει τη διοίκηση του Τζανείου.

Ο χαλασμένος εκτυπωτής και τα 8 λάθη που οδήγησαν στη λανθασμένη μετάγγιση στην 62χρονη

Ο Οργανισμός Διαχείρισης της Ποιότητας στην Υγεία εξέδωσε σχετικό πόρισμα για το τι ακριβώς συνέβη, εστιάζοντας σε 8 σημεία, τα οποία ξεκινούν αφενός από την παραβίαση του πρωτοκόλλου για τις μεταγγίσεις μέχρι και βλάβες στον ιατρικό εξοπλισμό.

Το πόρισμα, η γυναίκα φαίνεται να κατέληξε στην εντατική λόγω ενός χαλασμένου εκτυπωτή και λόγω μιας κακής συνεννόησης ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι η μετάγγιση έγινε από τον 30χρονο βοηθό, ο οποίος κατηγορείται για το ιατρικό λάθος. Ο ίδιος δεν βρισκόταν υπό την επίβλεψη κάποιου ιατρού και νοσηλευτή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κανείς από τους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στο θάλαμο μαζί με την 62χρονη, αλλά ούτε και η ίδια η 62χρονη είχαν στα χέρια τους το βραχιολάκι του ασθενούς, τα οποία στην ουσία έχουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για την νοσηλεία τους.

Επειδή είχε χαλάσει ο εκτυπωτής του πέμπτου ορόφου της νευρολογικής κλινικής, οι νοσηλευτές δεν μπόρεσαν να εκτυπώσουν τα βραχιολάκια, να τα μοιράσουν σε ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς ποιος ασθενής είναι και για ποιον λόγο νοσηλεύεται.

Παράλληλα, όπως προκύπτει και από το πόρισμα, υπήρξε μια ασυνεννοησία ανάμεσα στους νοσηλευτές της βάρδιας, με αποτέλεσμα η πρώτη βάρδια να έχει αριθμήσει τις κλίνες δίνοντας τους αριθμούς 1, 2 ,3, 4 από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Ωστόσο η βάρδια η οποία ανέλαβε είχε αρίθμηση από την αντίστροφη πλευρά, δηλαδή με την ακριβώς αντίστροφη σειρά των αριθμών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μπέρδεμα και να γίνει αυτό το εγκληματικό ιατρικό λάθος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα δεν πρόκειται για ένα λάθος της στιγμής, με το ιστορικό του λάθους να ξεκινάει το απόγευμα της Τρίτης. Ο πρώτος νοσηλευτής, όχι ο βοηθός νοσηλευτή, πήγε στον θάλαμο και έβαλε τον πρώτο ασκό με το αίμα στη σωστή ασθενή, στη γυναίκα δηλαδή που πραγματικά χρειαζόταν τη μετάγγιση.

Ωστόσο, μία τα ξημερώματα της Τετάρτης, ελάχιστες ώρες αργότερα, ο 30χρονος βοηθός νοσηλευτή, ο οποίος κατηγορείται και για το ιατρικό λάθος, μπήκε στον θάλαμο και έβαλε τον δεύτερο ασκό με το λάθος αίμα στην 62χρονη, με αποτέλεσμα η γυναίκα να υποστεί αιμόλυση.

Από το πόρισμα προκύπτει ότι για 45 λεπτά η 62χρονη, ενώ είχε χορηγηθεί ο ασκός με το αίμα, παρέμεινε αβοήθητη και χωρίς καμία επίβλεψη, με αποτέλεσμα κάποιος συνοδός ενός άλλου ασθενούς, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο, να δει ότι η γυναίκα καταρρέει και να ειδοποιήσει τόσο τον 30χρονο βοηθό νοσηλευτή όσο φυσικά και τους γιατρούς οι οποίοι έπεσαν πάνω της και έδωσαν μάχη προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή.

Το πόρισμα αρχικά έκανε λόγο και για κάποια κόπωση του νοσηλευτικού προσωπικού. Ωστόσο, από τη μετέπειτα ανάλυση του πορίσματα φαίνεται ότι οι βάρδιες τηρήθηκαν κανονικά ως οκτάωρα.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο

Πετρος Φιλιππίδης: Απουσίαζε από την αγόρευση της πολιτικής αγωγής – «Είναι καλά, αλλά δεν μπορεί να ακούει ψεύδη», είπε ο δικηγόρος του

Επόμενο

Χαλκιδική: Ανεξέλεγκτη χωματερή με εκατοντάδες λάστιχα δίπλα στη Μουδανιών

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

112 στην Αττική για περιορισμό των μετακινήσεων: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία ανά 6ωρο, οι 4 ζώνες για τις βροχές, δείτε χάρτες

21 Ιανουαρίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

20 Ιανουαρίου, 2026
Ελλάδα

Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα στην Ηλεία η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής, καταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

19 Ιανουαρίου, 2026
Επόμενο

Χαλκιδική: Ανεξέλεγκτη χωματερή με εκατοντάδες λάστιχα δίπλα στη Μουδανιών

facebook

Σύλληψη 45χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στη Βουρβουρού – Στο Λιβάρι η μεγάλη πυρκαγιά που κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.