• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναβαθμίζει τον εξοπλισμό Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΑΠΘ

admin Από admin
16 Απριλίου, 2025
Σε Κεντρική Μακεδονία
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

4
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Στην αναβάθμιση του εξοπλισμού Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο ΑΠΘ για την υποστήριξη της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την Περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνολικούς πόρους περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως τόνισε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται σταθερά στο πλευρό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη νέα Προγραμματική Περίοδο. Έχουμε ήδη εξοπλίσει εργαστήρια, έχουμε εκσυγχρονίσει υποδομές και έχουμε χρηματοδοτήσει δράσεις αναβάθμισης των τριών Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης. Επίσης, από το νέο ΕΣΠΑ ήδη έχουμε ανακοινώσει σειρά χρηματοδοτήσεων, προκειμένου τα Πανεπιστήμιά μας να γίνουν πιο προσβάσιμα και πιο φιλικά στα άτομα με αναπηρίες, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό. Με τη νέα απόφασή μας ικανοποιούμε ένα πολύ σημαντικό αίτημα του ΑΠΘ για τη συνολική αναβάθμιση του εξοπλισμού του, που αφορά στην πληροφορική και τις επικοινωνίες. Πρόκειται γι’ ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση της άρσης των αποκλεισμών στην εκπαίδευση και παράλληλα για ένα σπουδαίο βήμα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Πανεπιστημίου. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο, η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα μας έχει συνεπείς αρωγούς σε όλες τις ανάγκες της και στη διαρκή προσπάθεια για να παρέχει τις πλέον σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης, τόσο στους φοιτητές, όσο και στο προσωπικό του Ιδρύματος. Στη νέα εποχή της εκπαίδευσης φροντίζουμε ώστε το δημόσιο Πανεπιστήμιο να έχει όλα τα μέσα προκειμένου να πρωταγωνιστήσει”.

Στο έργο της αναβάθμισης του εξοπλισμού Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΑΠΘ περιλαμβάνονται τα εξής:

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Επιπρόσθετες εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

12 Μαΐου, 2025

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στην Παρέμβαση Π3-73-2.9 για θερμοκήπια

12 Μαΐου, 2025

1.Δημιουργία και πλήρης εξοπλισμός 41 σύγχρονων χώρων διδασκαλίας και συνεργασίας με προηγμένα οπτικοακουστικά συστήματα για την υποστήριξη υβριδικής και εξ αποστάσεως μάθησης.

2.Αναβάθμιση 25 υφιστάμενων αιθουσών διδασκαλίας με συμπληρωματικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων υποτίτλων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας.

3.Παροχή λειτουργικών εργαλείων επικοινωνίας για τα μέλη ΔΕΠ, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών τηλεδιάσκεψης και διαδραστικών εφαρμογών, για την ενίσχυση της διάδρασης με τους φοιτητές.

4.Επέκταση του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων μέσω της ενσωμάτωσης 65 επιπλέον αιθουσών με τεχνολογία LoRa, για βελτιωμένη παρακολούθηση και διαχείριση του εξοπλισμού.

5.Αναβάθμιση του δικτύου κορμού και του δικτύου datacenters και δημιουργία νέου εφεδρικού datacenter με την προμήθεια α) 2 κεντρικών δρομολογητών, β) 20 μεταγωγέων διαφόρων τύπων και γ) ενός δρομολογητή για το εφεδρικό datacenter.

6.Δημιουργία νέου εφεδρικού datacenter, με την προμήθεια υπηρεσιών φιλοξενίας σε κέντρο δεδομένων παρόχου υπηρεσιών συνεγκατάστασης (colocation).

7.Αναβάθμιση κεντρικών υπολογιστικών υποδομών HPC & Cloud, με την προμήθεια α) 24 εξυπηρετητών διαφόρων τύπων, β) ενός Infiniband switch, γ) 2 συρταριών δίσκων για την επέκταση περιφερειακού αποθηκευτικού συστήματος, δ) 2 LTO Tape Library Expansion modules με LTO drives για την επέκταση του συστήματος αποθήκευσης δεδομένων σε ταινίες και ε) αδειών λογισμικού vGPU NVIDIA vDWS, VMware vSphere και Ubuntu Advantage.

8.Αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος αποθήκευσης δεδομένων με την αύξηση της χωρητικότητάς του, με την προμήθεια δύο συρταριών δίσκων.

9.Αναβάθμιση της ψηφιακής ασφάλειας με την προμήθεια τριών firewalls και λογισμικού προστασίας για 500 κεντρικούς εξυπηρετητές.

10.Αναβάθμιση της ψηφιακής ασφάλειας με την προμήθεια λογισμικού antimalware για 2.800 workstations.

11.Αναβάθμιση εκπαιδευτικών νησίδων υπολογιστών στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στην Πολυτεχνική Σχολή με την προμήθεια 740 σταθμών εργασίας υψηλών προδιαγραφών.

12. Άδειες λογισμικού MathType.

13. Άδειες λογισμικού CADENCE.

14. Άδειες λογισμικού ANSYS.

15. Άδειες λογισμικού ERDAS.

16. Άδειες λογισμικού ArcGIS.

17. Άδειες λογισμικού SketchEngine.

18. Άδειες λογισμικού Atlas.ti.

19. Άδειες λογισμικού Autocad.

20. Άδειες λογισμικού SPSS.

21. Εξοπλισμός και λογισμικό α) για τη δημιουργία 12 σταθμών με 24 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ και β) για την αναβάθμιση της υπηρεσίας υποστήριξης ατόμων με αναπηρία Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης ΑΠΘ.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική σε συσκευασία παιχνιδιού – Το νέο viral trend της Τεχνητής Νοημοσύνης

Επόμενο

Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Featured

Επιπρόσθετες εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

12 Μαΐου, 2025
Αγροτικά

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στην Παρέμβαση Π3-73-2.9 για θερμοκήπια

12 Μαΐου, 2025
Κεντρική Μακεδονία

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ σχετικά με την ΚΥΑ για τη διαδικασία ελέγχου σε θερμοκήπια και θαλάμους θερμοκηπιακού τύπου 2

12 Μαΐου, 2025
Επόμενο

Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Δράσεις τουριστικής προβολής σε Πολωνία και Μπαχρέιν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.