• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Άγρια νύχτα στον Λίβανο: Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις σε στόχους της Χεζμπολάχ, στους 500 οι νεκροί, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν

admin Από admin
24 Μαρτίου, 2025
Σε Κόσμος
2
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Εντείνει το Ισραήλ τις από αέρος επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 500, ενώ στους 1.645 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι με τους βομβαρδισμούς χτυπήθηκαν υποδομές τις οποίες έστηνε επί 20 χρόνια η Χεζμπολάχ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Στόχοι του Ισραήλ εξακολουθούν να είναι τα ηγετικά στελέχη της – μάλιστα, το Νο3 της Οργάνωσης, ο Αλί Καράκι, δέχθηκε στοχευμένη πυραυλική επίθεση – αρχικά ειπώθηκε ότι σκοτώθηκε, στη συνέχεια ότι τραυματίστηκε και αργότερα η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι απλώς βρίσκεται σε ασφαλές μέρος.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτζι Χαλέβι ανακοίνωσε ότι το όνομα της επιχείρησης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι «Βέλη του Βορρά». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου (2006).

Η σιιτική Οργάνωση απάντησε με την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών που είχαν στόχο το βόρειο και το κεντρικό Ισραήλ, ωστόσο οι περισσότερες εξουδετερώθηκαν από την αεράμυνα και δεν υπήρξαν ισραηλινές απώλειες. Αργά το βράδυ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν φωτογραφίες με στόχο να αποδείξουν ότι η Χεζμπολάχ κρύβει οπλισμό μέσα σε σπίτια πολιτών, στο νότιο Λίβανο. Δείτε μία από αυτές τις φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Λιβανέζοι επιχειρούν να διαφύγουν προς το βορρά εν μέσω βομβαρδισμών, δημιουργώντας τεράστιες ουρές και χάος στους δρόμους του νότιου Λιβάνου.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο τελευταίος απολογισμός από το Λίβανο ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 492, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά και 58 γυναίκες, και των τραυματιών σε τουλάχιστον 1.645.

IDF: Πλήξαμε περίπου 800 στόχους που συνδέονται με την Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σήμερα περίπου 800 στόχους που συνδέονται με το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα. «Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν κτίρια στα οποία η Χεζμπολάχ έκρυβε πυραύλους, εκτοξευτές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και άλλες τρομοκρατικές υποδομές», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κάλεσε τους αμάχους να απομακρυνθούν αμέσως από την κοιλάδα Μπεκάα. «Προειδοποιώ τους Λιβανέζους κατοίκους που ζουν σε χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα. Αυτή είναι μια ειδική προειδοποίηση προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε κτίρια ή μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονται βλήματα και όπλα, απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά» τόνισε ο εκρόσωπος των IDF.

«Η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα»

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι αναπτύσσει πυραύλους στα σπίτια των πολιτών του Λιβάνου, «χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα».

«Κάθε πολίτης που ζει κοντά σε όπλα της Χεζμπολάχ θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το σπίτι του για τη δική του ασφάλεια», έγραψε στο Χ.

Σύγκλιση συνόδου των αραβικών χωρών ζητά το Ιράκ

Εν τω μεταξύ, το Ιράκ ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι θέλει να οργανώσει «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Στο επίκεντρο θα τεθούν «οι επιπτώσεις από τη σιωνιστική επιθετικότητα» στον Λίβανο και «να εργαστούν από κοινού για να σταματήσει [ενν. το Ισραήλ] την εγκληματική συμπεριφορά του».

Παράλληλα και η Αίγυπτος ζήτησε να παρέμβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «μετά την επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση».

Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης – που καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο μέτωπο – δημοσιεύουν τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, καθώς η Ελλάδα έχει εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για το 2025 – 2026. Ο υπουργός των Εξωτερικών κάνει λόγο για μία περιοχή «ναρκοπέδιο» που δεν μπορεί να χειριστεί η διεθνής κοινότητα, ενώ τονίζει ότι δεν ασκείται αρκετή πίεση στο Ισραήλ, ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις.

Ο υπουργός τονίζει τις φιλικές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ – προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται πιο ανοικτοί και ειλικρινείς με τη ισραηλινή πλευρά, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να μεταφερθούν προσωρινά παιδιά που έχουν τραυματιστεί λόγω του πολέμου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και στην Ελλάδα. «Θα μπορούσαμε να πάρουμε γύρω στα 500 παιδιά» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: protothema.gr
Προηγούμενο

Η χρυσοφόρα κοίτη του Γαλλικού ποταμού που έστειλε τον Μεγαλέξανδρο στα βάθη της Ανατολής (φώτο)

Επόμενο

Κάλεσμα για επίθεση στη 14χρονη μέσω Instagram στη Γλυφάδα: Την έσυραν από τα μαλλιά και την ξυλοκόπησαν

ΣχετικάΆρθρα

Κόσμος

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP
trash

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026
Αθλητικά

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Δύο νεαροί φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δραστηριότητα ομάδας μπάσκετ

15 Ιουνίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Κάλεσμα για επίθεση στη 14χρονη μέσω Instagram στη Γλυφάδα: Την έσυραν από τα μαλλιά και την ξυλοκόπησαν

φώτο αρχείου

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.