• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Καθηγητής για 2χρονη στη Θεσσαλονίκη: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι αγκάλιασε τον μπαμπά της και προκλήθηκε σπίθα

admin Από admin
30 Μαΐου, 2024
Σε Κεντρική Μακεδονία
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

2
SHARES
41
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το μόλις 22 μηνών κοριτσάκι, το οποίο υπέστη εγκαύματα όταν ανεφλέγη μπιτόνι βενζίνης, την ώρα που ο πατέρας του επιχειρούσε να γεμίσει το ντεπόζιτο, στη Θεσσαλονίκη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην υπόθεση ανάφλεξης στη Θεσσαλονίκη. «Δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό, διότι δεν μπορεί να πάρει φωτιά η βενζίνη αν δεν υπάρχει σπίθα. Μπορεί να δημιουργηθεί σπίθα από την τριβή αλλά είναι σπάνιο. Εκκένωση μεταξύ δύο ρούχων που μπορεί να συσσωρεύουν φορτίο μπορεί να συμβεί αλλά αυτό γίνεται μόνο μετά από τριβή», ανέφερε.

«Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας το γεγονός ότι το παιδί αγκάλιασε τον πατέρα του και δημιουργήθηκε σπίθα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η βενζίνη έχει χαμηλή θερμοκρασία ανάφλεξης και δεν αυτοαναφλέγεται, πρέπει να υπάρξει πηγή φλόγας ή να πέσει σε καυτή επιφάνεια, δεν γίνεται να αρπάξει φωτιά χωρίς να υπάρξει υψηλή θερμοκρασία».

Διαβάστε επίσης:

Ο Ιωάννης Κουφίδης είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

7 Ιουλίου, 2026

Εθελοντικός καθαρισμός στο Δέλτα Αξιού: Δράση για την απομάκρυνση πλαστικών από τις ακτές του Θερμαϊκού

7 Ιουλίου, 2026

«Ίσως υπήρχε κάποια πηγή φλόγας και να έγινε ότι έγινε. Ακόμη και αν το αυτοκίνητο ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει ανάφλεξη», σημείωσε.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Σημειώνεται πως οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς εκτιμούν πως το νεαρό της ηλικίας του παιδιου θα είναι στα θετικά για την πορεία της υγείας του.

Ο πατέρας της μικρής βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ωστόσο όπως ο ίδος περιέγραψε την ανατριχιαστική στιγμή που το κοριτσάκι τυλίχθηκε στις φλόγες είπε:

«Έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου με μπιτόνι και χωνί. Τότε η κόρη μου ήρθε από πίσω και με αγκάλιασε. Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση πώς προκλήθηκε ο σπινθήρας, δεν μπορώ να το αιτιολογήσω».

Χθες, στον ANT1 μίλησε και η διευθύντρια της ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, Ελπίδα Χοχλιουρού, όπου νοσηλεύθηκε αρχικά το μικρό αγγελούδι πριν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία.

Η κ. Χοχλιουρού ανέφερε πως «οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση για να σώσουν τη ζωή της και μετά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», συμπληρώνοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα εγκαύματα είναι σχεδόν σε όλη την επιφάνειά του σώματός της. Τέλος, πρόσθεσε πως «το παιδί παραμένει διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση και θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλα χειρουργεία».

Πηγή: voria.gr

Προηγούμενο

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του δήμου Σιθωνίας

Επόμενο

Ο “οδικός χάρτης” για την αποκλιμάκωση της τιμής του ελαιολάδου – Κρίσιμος ο ρόλος της Ισπανίας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Ιωάννης Κουφίδης είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

7 Ιουλίου, 2026
Κεντρική Μακεδονία

Εθελοντικός καθαρισμός στο Δέλτα Αξιού: Δράση για την απομάκρυνση πλαστικών από τις ακτές του Θερμαϊκού

7 Ιουλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

7 Ιουλίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

Ο "οδικός χάρτης" για την αποκλιμάκωση της τιμής του ελαιολάδου - Κρίσιμος ο ρόλος της Ισπανίας

φώτο αρχείου

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλαδικές - Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.