• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

«Βόμβα έτοιμη να εκραγεί»: Τεράστιες ποσότητες βιομάζας από αποψιλώσεις δένδρων σε δάση στη Σιθωνία (φώτο)

admin Από admin
23 Απριλίου, 2024
Σε Featured, Περιβάλλον, Χαλκιδική
1
SHARES
11
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μεγάλες ποσότητες συσσωρευμένης βιομάζας από τις αποψιλώσεις δένδρων βρίσκονται διάσπαρτες σε δασικές εκτάσεις στη Σιθωνία, στη Χαλκιδική, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η Greenagenda.gr.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

«Τα τελευταία χρόνια έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες τόνοι υπολειμμάτων από την ξύλευση που πραγματοποίησαν εργολάβοι στα ιδιωτικά δάση της περιοχής, κυρίως κοντά στον οικισμό της Βουρβουρούς, χωρίς να έχουν μεριμνήσει για τον θρυμματισμό τους, καθώς και οι αυξανόμενες παράνομες χωματερές πλησίον του δάσους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο ευρύτερος δασικός όγκος της Σιθωνίας είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, μια μεγάλη δασική πυρκαγιά θα μπορούσε να εγκλωβίσει μεγάλες ομάδες κατασκηνωτών και να θρηνήσουμε θύματα. Έχουμε αποστείλει επανειλημμένα έγγραφα στους αρμόδιους φορείς», λέει στη Greenagenda.gr ο πρόεδρος της ομάδας εθελοντών πυροπροστασίας και προστασίας της φύσης «Δραγουντέλι», Νίκος Χατζηγιάννης.

Η παρατεταμένη ανομβρία το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές στη Σιθωνία. Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Δραγουντέλι» φοβούνται ότι θα είναι αρκετά δύσκολο το έργο της επιτήρησης-φύλαξης-καταστολής πυρκαγιών στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι κατά την αντιπυρική περίοδο συνδράμουν στην περιοχή οι δύο εθελοντικές ομάδες η ομάδα «Δραγουντέλι» και η ΟΠΕΑΝ ΙΤΑΜΟΣ.

Διαβάστε επίσης:

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026

Νικήτη: Καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου με δωρεάν προβολές από τη «Μέθεξις»

19 Ιουνίου, 2026

Η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής προσθέτει άλλον έναν παράγοντα ανησυχίας. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, σε κάποια σημεία χρειάζεται να συντηρηθούν οι δρόμοι για την πρόσβαση των πυροσβεστικών μέσων.

Όσον αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον πυρονόμο, μέλος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρο Σαμαρά, στην περιοχή υπάρχει ένα πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Νέο Μαρμαρά, το εποχικό κλιμάκιο στην περιοχή Σάρτη-Συκιάς και τα πυροσβεστικά περιπολικά στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση, κατά την αντιπυρική περίοδο.

Όπως προβλέπει το σχέδιο δασοπυρόσβεσης, τις πιο δύσκολες ημέρες της αντιπυρικής περιόδου θα εδρεύει ομάδα δασοκομάντος και ένα ελικόπτερο για την άμεση επέμβαση στον Νέο Μαρμαρά. Στην κορυφογραμμή του Ίταμου βρίσκονται δεξαμενές νερού για τον άμεσο ανεφοδιασμό των σχημάτων. Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σοβαρό θέμα των ελλείψεων των πυροσβεστών που καλύπτονται με την υπερεργασία.

Στο μεταξύ, οι εθελοντές μαζί με τη δημοτική αρχή έχουν σχεδιάσει λεπτομερώς τις ενέργειες για το φετινό καλοκαίρι. «Σε εξέλιξη βρίσκονται οι καθαρισμοί στους δρόμους που γειτνιάζουν με το δάσος και των αντιπυρικών ζωνών, ενώ έχουν τοποθετηθεί τρεις δεξαμενές νερού στον Ίταμο. Αυτές θα τις πλαισιώσουμε και επιπλέον δεξαμενές σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επιπλέον έχουμε προτείνει την αγορά δεξαμενών για την υποβοήθηση της πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και την τοποθέτηση τεχνολογικού εξοπλισμού (αγορά drone με θερμική κάμερα). Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι πολύ δύσκολο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών», ανέφερε στη Greenagenda.gr ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σιθωνίας Γιώργος Κέντρος.

Όταν ο δείκτης επικινδυνότητας ξεπερνά το επίπεδο 2 οι ομάδες του στρατού, της πυροσβεστικής, του δήμου και των εθελοντών θα περιπολούν κατόπιν συνεννόησης, σε 24ωρη βάση.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: greenagenda.gr
Tags: Σιθωνία
Προηγούμενο

Τα τρόφιμα που ακριβαίνουν περισσότερο στην Ελλάδα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη – Αναλυτική σύγκριση τιμών

Επόμενο

H σκόνη από την Αφρική σκέπασε σχεδόν όλη την χώρα: Εικόνες αποκάλυψης σε Αττική και άλλες περιοχές (βίντεο)

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
Featured

Νικήτη: Καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου με δωρεάν προβολές από τη «Μέθεξις»

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί του ερείσματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη συμβολή με την οδό Βούλγαρη έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο
φώτο αρχείου

H σκόνη από την Αφρική σκέπασε σχεδόν όλη την χώρα: Εικόνες αποκάλυψης σε Αττική και άλλες περιοχές (βίντεο)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON 2024

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.