• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Η αφίσα που ξύπνησε συντηρητικά αντανακλαστικά

admin Από admin
11 Μαρτίου, 2024
Σε Ελλάδα, Κοινωνία, Πολιτισμός, Ψυχαγωγία
8
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Την οργή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκη, Φιλόθεου προκάλεσε η αφίσα της ταινίας της σκηνοθέτιδας Ελένης Ψύκου, «Αδέσποτα Κορμιά», στην οποία απεικονίζεται σταυρωμένη μια ημίγυμνη έγκυος γυναίκα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Το φιλμ ακολουθεί την ιστορία τριών γυναικών και η σύνοψη αναφέρει: «Η νέα ταινία της Ελίνας Ψύκου είναι ένα ντοκιμαντέρ με τη μορφή road movie. Οι ηρωίδες του ταξιδεύουν σε μια Ευρώπη που ολοένα συντηρικοποιείται, διεκδικώντας τίποτα λιγότερο από αυτονομία και αυτοδιάθεση του σώματός τους. Το ταξίδι τους είναι αβάστακτα σοβαρό και ανέλπιστα αστείο, τα αιτήματά τους επείγοντα, ο αντίλογος σαθρός αλλά συχνά ηχηρός, το αποτέλεσμα αμφίρροπο.

Ένα ντοκιμαντέρ για νομικά παράδοξα, τεχνητά σύνορα και κοινωνικές ανισότητες αλλά κυρίως ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ακόμα περισσότερο για το δικαίωμα να επιλέγεις ανάμεσα στα δύο».

«Είναι βαθύτατα προκλητική… να μην αναρτηθεί»

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Σοκάρει η ομολογία του Σκοπιανού που δολοφόνησε την 45χρονη Σταυρούλα στην Κρήτη

22 Ιουνίου, 2026

2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Διονυσίου με τη συμμετοχή του Φάρου Μουδανιών

22 Ιουνίου, 2026

Ο κ. Φιλόθεος, με επιστολή του προς τη διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό, ζητά να μην αναρτηθεί η αφίσα διότι «είναι βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών της πόλης».

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο ιεράρχης, αναφέρει επίσης: «Τείνει, δυστυχώς, να καταστεί συνήθεια, τα τελευταία χρόνια, η εκ μέρους διαφόρων ‘’καλλιτεχνών’’ χρησιμοποίηση των ιερών Προσώπων της Πίστης, όχι για να αποδώσουν τον αρμόζοντα σεβασμό και να εκφράσουν την πρέπουσα ευλάβεια προς Αυτά, αλλά για να ‘’διαφημίσουν’’ έκδηλώσεις και δημιουργήματα τέχνης. Αυτές οι διαφημίσεις υπό το πρόσχημα μιάς αμφίβολης καλλιτεχνικά γραφιστικής προσέγγισης, αγγίζουν - ενίοτε δε και υπερβαίνουν - τα όρια της κακόβουλης πρόκλησης και της κακοποιητικής πρόθεσης».

Η επίμαχη αφίσα

Στα «κάγκελα» και η «Νίκη» – Τι απαντά η Ελίνα Ψύκου

Είχε προηγηθεί οργισμένη αντίδραση από το κόμμα «Νίκη» και τον βουλευτή του Κομνηνό Δελβερούδη, να χαρακτηρίζει την αφίσα προκλητική και βλάσφημη.

«Η εν λόγω αφίσα προσβάλλει απροκάλυπτα τα χρηστά ήθη, βλασφημώντας το ιερό σύμβολο του σταυρού και τα ιερά πρόσωπα του Εσταυρωμένου Χριστού και της Παναγίας, ενώ το απαράδεκτο αυτό γεγονός φανερώνει ακόμα μία φορά πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη επαναφοράς των ποινικών διατάξεων για την κακόβουλη βλασφημία και την καθύβριση θρησκεύματος» είχε υποστηρίξει σε επίκαιρη ερώτηση προς τη Λίνα Μενδώνη.

Η Ελίνα Ψύκου, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, αποκρούει κάθε προσπάθεια εκφοβισμούς της και δίνει την οπτική της λέγοντας: «Μάλλον στο μυαλό τους πάθη επιτρέπεται να περνάνε δημόσια μόνο οι άντρες. Οι γυναίκες ας κρατήσουν τα πάθη για το σπίτι. Και μάλλον είναι ντροπή να δείχνεις την Παναγία με γυμνό στήθος. Γυμνό μπορεί να είναι το γυναικείο στήθος μόνο στις ταινίες ενηλίκων που βλέπουν τα βράδια, όταν κοιμούνται τα παιδιά και κλείνουν τα φώτα για να μην τους βλέπει ο Θεός. Δε φοβόμαστε και αγαπάμε τους ανθρώπους».

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο

Εξερράγη βόμβα σε κάβα στην Καλλιθέα – Τεράστιες υλικές ζημιές – Αποκλειστικό βίντεο

Επόμενο

Τουρκία: Νέος ισχυρός σεισμός – Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Ελλάδα

Σοκάρει η ομολογία του Σκοπιανού που δολοφόνησε την 45χρονη Σταυρούλα στην Κρήτη

22 Ιουνίου, 2026
Featured

2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Διονυσίου με τη συμμετοχή του Φάρου Μουδανιών

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Οικονομία

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ώρα μηδέν για τους ιδιοκτήτες – Έρχονται drones, καταγγελίες και πρόστιμα-«φωτιά» έως 2.000 ευρώ

22 Ιουνίου, 2026
Επόμενο
in.gr

Τουρκία: Νέος ισχυρός σεισμός – Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

φώτο αρχείου

Αγορά Θεσσαλονίκης: 24 κενά καταστήματα στη Μητροπόλεως – Πάνω από 30 στη Βασιλίσσης Όλγας

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.