ΑΠΘ: Εισβολή της αστυνομίας στη Νομική που τελούσε υπό κατάληψη – «Κανονικά οι εξετάσεις στη σχολή», είπε ο Κοσμήτορας (φώτο)

Στην εκκένωση της νομικής σχολής του ΑΠΘ, που τελούσε υπό κατάληψη, προχώρησε τα ξημερώματα η αστυνομία.

Λίγο πριν τις έξι το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο κτίριο που telo;yse ήταν στην κατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο υπό κατάληψη κτίριο δεν ήταν φοιτητές.

apth-ekkenosi-nomikis-3.jpg

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις εισόδους στο ΑΠΘ και είναι ανεπτυγμένες περιμετρικά του χώρου της σχολής και του πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία.

Αυτή τη στιγμή λίγο πριν τις 7 μικρή ομάδα φοιτητών έχει συγκεντρωθεί στην Εγνατία οδό μπροστά στο ΑΠΘ σε ένδειξη διαμαρτυρία για την επιχείρηση της αστυνομίας μέσα στο ΑΠΘ.

apth-diamartyria-1.jpg

Είχε προηγηθεί, το περασμένο Σάββατο, επιστολή του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτη Γκλαβίνη, με την οποία απηύθυνε έκκληση να αρθεί η κατάληψη ώστε να σωθεί η εξεταστική.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά, λέει ο Κοσμήτορας Νομικής Σχολής

«Η δημόσια δύναμη επενέβη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έθεσε τέλος σε μια πολυήμερη κατάληψη του κτηρίου μας. Η συνέλευση της σχολής στις 7/2 τόνισε ότι η κατάληψη δημοσίων κτηρίων δε δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων είτε αυτά είναι φοιτητικά είτε οποιαδήποτε άλλα» τόνισε στην ΕΡΤ ο Καθηγητής και Κοσμήτορας Νομικής Σχολής ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Πρόσθεσε ότι «πριν από λίγο τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έπραξαν το καθήκον τους και ανοίξανε τη Νομική Σχολή αποκαθιστώντας της λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν των παιδιών που φοιτούν σε αυτήν και για το μέλλον του τόπου».

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, είπε ακόμα ο κ. Γκλαβίνης προσθέτοντας «ακόμα και σήμερα το απόγευμα αν προλάβουμε θα γίνουν».

Ερωτηθείς από τον Κώστα Παπαχλιμίντζο αν η παρέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά από αυτεπάγγελτη παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο κ. Γκλαβίνης απάντησε «ακριβώς».

«Η επιχείρηση ήταν απολύτως ειρηνική και δεν συνελήφθη κανένας φοιτητής που ήταν μέσα, απλώς άνοιξε το κτήριο κι αποδόθηκε στους νόμιμους χρήστες του» ανέφερε ακόμα ο Καθηγητής και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των καταληψιών είπε ότι ήταν κάτω από είκοσι άτομα.

Πηγή: makthes.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά