• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Στη Νέα Ερυθραία σήμερα η κηδεία – Γιατί η οικογένεια της δεν επέλεξε το Α΄ Νεκροταφείο

admin Από admin
28 Νοεμβρίου, 2023
Σε Ελλάδα
1
SHARES
17
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας θα πέσει, σήμερα το μεσημέρι, η αυλαία της τελευταίας πράξης της επταετίας της Χούντας. Εκεί θα ενταφιαστεί η σύζυγος του πρώην δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, Δέσποινα, η οποία πέθανε σε ηλικία 93 ετών το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της Δέσποινας Παπαδοπούλου αποφάσισε η εξόδιος ακολουθία να τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Κηφισάς και ο ενταφιασμός να γίνει στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας και όχι στο Ά Νεκροταφείο όπου βρίσκεται ενταφιασμένος ο σύζυγός της, Γιώργος Παπαδόπουλος για να αποφευχθεί συγκέντρωση νοσταλγών της επταετίας, όπως είχε συμβεί στην κηδεία του δικτάτορα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Δέσποινα Παπαδοπούλου είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με το πατρικό της όνομα (Γάσπαρη), αλλά και μέχρι και αυτή την ώρα έχουν κρατηθεί χαμηλοί τόνοι για την κηδεία.

Η Δέσποινα Παπαδόπουλου η οποία πέθανε από σηπτικό σοκ, κλείνει ένα κεφάλαιο, καθώς ήταν μια από τους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος του 1967 και των όσων συνέβησαν στη δικτατορία και μια από τις λίγες πηγές της άλλης πλευράς της ιστορίας- που, όποτε έβρισκε ευκαιρία την περιέγραφε, με τη δική της οπτική.

Η γνωρμία και η ζωή με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο

Διαβάστε επίσης:

Χαϊδάρι: Ανατροπή στην υπόθεση της 13χρονης – Τι λένε οι μαρτυρίες για την πτώση της

21 Απριλίου, 2026

Μέγα Σπήλαιο: Η αρχαιότερη μονή της Ελλάδας (βίντεο)

20 Απριλίου, 2026

Με τον μετέπειτα δικτάτορα, η Δέσποινα Παπαδοπούλου είχε γνωριστεί στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όπου εργαζόταν- εκεί αποσπάστηκε στη Διεύθυνση Α2 του ΓΕΣ ως χαρτογράφος. Αργότερα, όταν είχε ήδη παντρευτεί με έναν αστυνομικό θα τοποθετούταν στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και το 1954 γνωρίστηκε με τον αξιωματικό του Στρατού Γεώργιο Παπαδόπουλο. Παντρεμένος κι εκείνος, με τη Νίκη Βασιλειάδη, με την οποία είχαν δύο παιδιά, τον Χρήστο και τη Χρυσούλα, μέχρι πρότινος ήταν αποσπασμένος στη Διεύθυνση Πυροβολικού της VI Μεραρχίας. «Δεν ήταν και πολύ ομιλητικός», σκεφτόταν η Δέσποινα για τον άνθρωπο, με τον οποίο σύντομα θα ζούσαν έναν παθιασμένο έρωτα. Η σχέση τους, θα παρέμενε μυστική ως «…το 1959 ήρθε (σ.σ. ο Παπαδόπουλος) στην Υπηρεσία Πληροφοριών και αρχίσαμε και μέναμε μαζί, στην Πλατεία Αμερικής, και εκεί μας βρήκε και η Επανάσταση». Εκεί, στην οδό Σορβόλου, η Δέσποινα θα αγόραζε αργότερα ένα διαμέρισμα με 6 κύρια δωμάτια, έναντι 1,7 εκατ. δραχμών.

Το ζευγάρι, το οποίο είχε αποκτήσει μια κόρη, τη Μάχη Παπαδοπούλου, παντρεύτηκε το 1970 -αφού άλλαξε ο νόμος για να βγάλουν και οι δύο διαζύγιο- εξπρές για μια νύχτα- και μετακόμισε σε βίλα στο Λαγονήσι που είχε παραχωρήσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Η Δέσποινα Παπαδοπούλου, ως πρώτη κυρία, εμφανιζόταν πολλές φορές στα «Επίκαιρα», στο πλευρό του Παπαδόπουλου, ντυμένη με ταγεράκια, ως καλεσμένη σε βραβεύσεις, εκδηλώσεις, εγκαίνια, όπως και στα… γήπεδα, ως ποδοσφαιρόφιλος.

Ως το τέλος, η Δέσποινα Παπαδοπούλου έλεγε μετ’ επιτάσεως ότι ο σύζυγός της ήταν ευεργέτης της χώρας και αρνείτο ότι έγιναν διώξεις και βασανισμοί, καθώς, όπως τόνιζε, ο Γιώργος Παπαδόπουλος δεν μισούσε τους κομμουνιστές. Στάθηκε δίπλα του ως το τέλος της ζωής του, το 1999, ενώ στην κηδεία είχε παραβρεθεί με την πρώτη σύζυγο του Παπαδόπουλου.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο

Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: «Να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους»

Επόμενο

Η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα του ’84: Οι γιορτινές βιτρίνες σε γνωστά μαγαζιά

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Χαϊδάρι: Ανατροπή στην υπόθεση της 13χρονης – Τι λένε οι μαρτυρίες για την πτώση της

21 Απριλίου, 2026
Ελλάδα

Μέγα Σπήλαιο: Η αρχαιότερη μονή της Ελλάδας (βίντεο)

20 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Ελλάδα

Μαρουσάκης: Τελευταία μέρα με αφρικανική σκόνη, βροχές σε ανατολικά και νότια

17 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα του ’84: Οι γιορτινές βιτρίνες σε γνωστά μαγαζιά

intime

Χαλκιδική: Πάνω από 30 ξενοδοχεία και καταλύματα προς πώληση σε τιμές έως 4,5 εκατ. ευρώ

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.