• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ναυάγιο στη Λέσβο: Η δραματική διάσωση του Αιγύπτιου μηχανικού και η μαρτυρία για το πλοίο

admin Από admin
27 Νοεμβρίου, 2023
Σε Ελλάδα
1
SHARES
14
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων ναυτικών από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «Raptor» το πρωί της Κυριακής, ανοιχτά της Λέσβου.

Χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε η σορός ενός μέλους του πληρώματος ενώ ένας Αιγύπτιος μηχανικός κατάφερε να διασωθεί από το Λιμενικό.

Οι έρευνες συνεχίζονται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για τα υπόλοιπα 12 μέλη του πληρώματος.

Όπως τόνισε ο Αιγύπτιος μηχανικός που διασώθηκε, το βράδυ πριν το ναυάγιο το πλοίο έμπαζε νερά. «Προσπαθούσαμε με κουβάδες και ότι είχαμε στο πλοίο να τα βγάλουμε. Κάποια στιγμή το καράβι τρύπησε. Άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4 με 5 άτομα να πηδούν και εκείνοι στο νερό. Από εκεί και πέρα δεν τους ξαναείδα», υποστήριξε».

Διαβάστε επίσης:

Χαϊδάρι: Ανατροπή στην υπόθεση της 13χρονης – Τι λένε οι μαρτυρίες για την πτώση της

21 Απριλίου, 2026

Μέγα Σπήλαιο: Η αρχαιότερη μονή της Ελλάδας (βίντεο)

20 Απριλίου, 2026

Το χρονικό του ναυαγίου

Το πλοίο μήκους 100 μέτρων είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια με προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, μεταφέροντας 6.000 τόνους αλάτι με14 μέλη του πληρώματος, από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία.

Στις 3:06 τα ξημερώματα 5,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Σκάλας Ερεσού σταματά να κινείται πιθανότατα εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Στις 4:47 οι μηχανές του πλοίου ξεκινούν και πάλι. Στις 7:11, 4 μίλια νοτιοδυτικά της Σκάλας Ερεσού σβήνουν και πάλι οι μηχανές του πλοίου. Αυτή είναι και η τελευταία καταγραφή της πορείας του στο σύστημα.

Μία ώρα μετά, στις 8:20 το πλοίο παίρνει κλίση. Ο πλοίαρχος εκπέμπει σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάνεται από τα ραντάρ.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανότατα εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής, προκλήθηκε μετατόπιση φορτίου, μπήκαν νερά στα αμπάρια και η βύθιση του πλοίου ήταν θέμα χρόνου.

Λόγω της κακοκαιρίας Bettina, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Λιμενικό επιχειρούσε στην περιοχή του ναυαγίου, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες με τους ανέμους να φτάνουν μέχρι τα 9 μποφόρ και τα κύματα να φτάνουν τα 4 μέτρα.

Η δραματική διάσωση του Αιγύπτιου ναυαγού

Μέχρι στιγμής, ένα μόνο μέλος του πληρώματος έχει καταφέρει να διασωθεί. Πρόκειται για Αιγύπτιο μηχανικό ο οποίος σώθηκε καθώς όταν έπεσε στη θάλασσα ανέβηκε σε ένα βαρέλι που επέπλεε δίπλα του και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να εντοπιστεί να διασωθεί από το Λιμενικό.

Ο ναυαγός είναι σε γενική καλή κατάσταση, σύμφωνα πάντοτε με τους θεράποντες ιατρούς και η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Παραπλέον πλοίο εντόπισε τη σορό του ναυτικού

Εν τω μεταξύ, γύρω στις 5 το απόγευμα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου όπου σημειώθηκε το ναυάγιο, εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο σορός άνδρα και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Μεταφορά της σορού στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Μεταφορά της σορού στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Πηγή: in.gr

 

Προηγούμενο

Από «Alexis», «Oliver» κι από «Oliver» …«Bettina»: Γιατί έγινε μπάχαλο με την ονομασία της κακοκαιρίας (βίντεο)

Επόμενο

Στο ΑΠΘ ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέος (φώτο – βίντεο)

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Χαϊδάρι: Ανατροπή στην υπόθεση της 13χρονης – Τι λένε οι μαρτυρίες για την πτώση της

21 Απριλίου, 2026
Ελλάδα

Μέγα Σπήλαιο: Η αρχαιότερη μονή της Ελλάδας (βίντεο)

20 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Ελλάδα

Μαρουσάκης: Τελευταία μέρα με αφρικανική σκόνη, βροχές σε ανατολικά και νότια

17 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Στο ΑΠΘ ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέος (φώτο - βίντεο)

Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου - Η αταίριαστη σχέση και το μέλλον του νέου φορέα

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.