• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ρέθυμνο: Μαθητής κατήγγειλε τέσσερις καθηγήτριες επειδή έκαναν απεργία – «Μου στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»

admin Από admin
6 Οκτωβρίου, 2023
Σε Κοινωνία
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

1
SHARES
26
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ένας μαθητής Λυκείου κατήγγειλε τέσσερις καθηγήτριες επειδή έκαναν απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της πανελλήνιας κινητοποίησης που είχε πραγματοποιηθεί ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η Εισαγγελία διαβίβασε την καταγγελία του μαθητή στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου κλήθηκαν οι τέσσερις καθηγήτριες να παραστούν. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί παρά να προκαλέσει προβληματισμό, γύρω από την ευκολία με την οποία ένα ανήλικο παιδί, καταφέρεται τόσο έντονα κατά ενός συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος, όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, όπως συχνά τονίζουν, αντιμετωπίζουν εξαιρετικές δυσκολίες στην άσκηση του έργου τους, παλεύοντας με τα κενά και τις ελλείψεις σε όλες τις βαθμίδες, έρχονται τώρα αντιμέτωποι με ένα συμβάν, που υποτιμά τον αγώνα που προσπαθούν να κάνουν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Ιωάννα Τούνη για Ειρήνη Μουρτζούκου: Κρίμα που αυτό το τέρας είχε την ευκαιρία να βιώσει τη μητρότητα

11 Ιουλίου, 2025
default

Ανάδειξη μέρους του διατειχίσματος της Ν. Ποτίδαιας και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου

11 Ιουλίου, 2025

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, απευθύνει προς όλους κάλεσμα συμπαράστασης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει ανακοινωθεί για την σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου θα παρουσιαστούν οι τέσσερις καθηγήτριες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ –

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.
Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος, Χρήστος Σουρουλής

Η Γ. Γραμματέας, Δέσποινα Νικολάου».

Πηγή: makthes.gr

Προηγούμενο

Κασσελάκης: O “Αριστερός” Μπάτμαν, o Βελουχιώτης και ο Παναθηναϊκός – “Τρωτό μου σημείο ότι είμαι Κριός”

Επόμενο

ΗΠΑ: «Λυπηρό» περιστατικό η κατάρριψη τουρκικού drone στη Συρία

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Κοινωνία

Ιωάννα Τούνη για Ειρήνη Μουρτζούκου: Κρίμα που αυτό το τέρας είχε την ευκαιρία να βιώσει τη μητρότητα

11 Ιουλίου, 2025
default
Featured

Ανάδειξη μέρους του διατειχίσματος της Ν. Ποτίδαιας και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου

11 Ιουλίου, 2025
Μετανάστες στην Κρήτη / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πολιτικά

Πλεύρης για μεταναστευτικό: Μείωση επιδομάτων για όσους παίρνουν άσυλο – Στη φυλακή όταν απορρίπτεται η αίτηση

11 Ιουλίου, 2025
Επόμενο

ΗΠΑ: «Λυπηρό» περιστατικό η κατάρριψη τουρκικού drone στη Συρία

Ξύλο μεταξύ των παικτών στην Τούμπα λόγω… Βιεϊρίνια - Απίστευτες εικόνες μέσα στο γήπεδο μετά τη λήξη

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.