• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα θεμελίωσε το νέο Διοικητήριο Ημαθίας στη Βέροια

admin Από admin
21 Σεπτεμβρίου, 2023
Σε Κεντρική Μακεδονία
4
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια και Περιφερειακών Συμβούλων, ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε τη δέσμευσή του να αρχίσουν στην τρέχουσα θητεία της διοίκησής του στην Περιφέρεια οι εργασίες ανέγερσης του νέου Διοικητηρίου της Ημαθίας, που θα είναι η νέα έδρα της Αντιπεριφέρειας.

“Το είπαμε, το κάναμε πράξη. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε και δεσμεύτηκα και προσωπικά, σε όλους τους συμπολίτες μας στην Ημαθία, δώσαμε οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και τώρα θεμελιώνουμε το νέο Διοικητήριο. Πάντα, όταν αυτή η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μιλάει για λύσεις, εννοεί λύσεις στην πράξη. Εννοούμε λύσεις ουσιαστικές, όχι θεωρητικές. Λύσεις χειροπιαστές, όχι στα λόγια. Γι’ αυτό και όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε μία τεράστια προσπάθεια, με συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις, λύνοντας όχι μόνο ένα, αλλά τρία ζητήματα που ήταν απαραίτητο να λυθούν προκειμένου το όραμά μας για το ιδιόκτητο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία, να γίνει πράξη. Λύσαμε το ζήτημα του χώρου. Ετοιμάσουμε μία άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση, για την έγκριση της χρηματοδότησης. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πόρους από το Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ του Υπουργείου Εσωτερικών. Και έχοντας λύσει αυτά τα τρία μεγάλα ζητήματα, είμαστε απόψε εδώ και το νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία γίνεται πράξη”, επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Οι πολίτες στην Ημαθία και οι εργαζόμενοι στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας σύντομα θα αποκτήσουν ένα κτίριο αντάξιο της ιστορίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, που κατασκευάζεται στην είσοδο της πόλης, σε μία περιοχή που έχει χωροθετηθεί το Δικαστικό Μέγαρο και το Κτίριο της Αστυνομίας.

“Είμαι βέβαιος ότι το νέο Διοικητήριο θα βοηθήσει καταλυτικά στην καλύτερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών και πάνω και πρώτα απ’ όλα στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των συμπολιτών μας. Το κτίριο κατασκευάζεται με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, έχοντας σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, ώστε οι πόροι αυτοί να απελευθερώνονται και να επιστρέφουν στην κοινωνία με ακόμα περισσότερα έργα και δράσεις”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Εργασίες κοπής πρασίνου στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της εσωτερικής Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

5 Δεκεμβρίου, 2025

Θεσσαλονίκη – Αγρότες: Ένταση στα Πράσινα Φανάρια – ΜΑΤ μπλοκάρουν τα τρακτέρ πριν το αεροδρόμιο

5 Δεκεμβρίου, 2025

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη για την επιμονή και τον διαρκή αγώνα τους μέχρι σήμερα ώστε το έργο αυτό να γίνει πράξη, τους Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, όπως και τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία, τονίζοντας ότι “γι’ αυτή τη διοίκηση, μία είναι η προτεραιότητα: Να συνεχίσουμε τα έργα και τις δράσεις σε ολόκληρη την Ημαθία, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, στηρίζουν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, προβάλλουν τον τόπο μας και προσελκύουν νέες επενδύσεις και περισσότερους επισκέπτες”.

Μεταξύ άλλων τα κυριότερα από τα έργα και τις δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία, όπως τα ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι:

-Φροντίσαμε οι συμπολίτες μας να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην υγεία με τους επικουρικούς γιατρούς και το σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που παραδώσαμε στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας της Βέροιας και στα Κέντρα Υγείας στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

-Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε και να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία περισσότερων από 20 κοινωνικών δομών που καθημερινά υποστηρίζουν χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων, τις δομές υποστήριξης γυναικών, παιδιών και εφήβων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

-Εξασφαλίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, θέσεις σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στηρίζοντας τους γονείς και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, για τα παιδιά με αναπηρία.

-Παραδώσαμε νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία της Ημαθίας, για να έχουν οι μαθήτριες και οι μαθητές ακόμα περισσότερες δυνατότητες και ερεθίσματα.

–Αναβαθμίζουμε ενεργειακά τα σχολεία όπως μεταξύ άλλων, το 2ο, το 6ο, το 12ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο στη Βέροια.

-Φροντίσαμε να στηρίξουμε στην πιο δύσκολη στιγμή τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, χωρίς δάνεια, χωρίς επιστροφή χρημάτων, με το πρόγραμμα “Διέξοδος”.

-Ενισχύσαμε 1.030 νέους αγρότες και χρηματοδοτήσαμε 390 νέες γεωργικές επενδύσεις, στηρίζοντας στην πράξη τον πρωτογενή μας τομέα.

-Ολοκληρώνουμε πολλά και σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας, όπως τις αγροτικές οδούς Αγίου Γεωργίου και Μακροχωρίου, στη Βέροια, την αγροτική οδό Παλιού Προδρόμου Μελίκης, στην Αλεξάνδρεια, τις αγροτικές οδούς Ράμνιστας, Χαρίεσσας και Φυτείας – Ακροχωρίου, στη Νάουσα.

-Φροντίσαμε παράλληλα με τα έργα ανάπλασης και ανάδειξης της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών, να δημιουργήσουμε το νέο Μουσείο Βεργίνας, ένα μουσείο που πραγματικά αξίζει σε όλους τους Μακεδόνες, στην Ιστορία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ταυτότητά μας.

-Φροντίσαμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού για χιλιάδες συμπολίτες μας.

-Επεκτείνουμε το δίκτυο φυσικού αερίου στη Βέροια και τη Νάουσα.

-Εξοπλίσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα.

-Υλοποιούμε εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης σε εκατοντάδες χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, στη Βεργίνα, στην Κουμαριά, στο Πολυδένδρι, στη Σφηκιά, στα Ριζώματα, στην Κουλούρα, στη Μελίκη.

-Φροντίζουμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλικές, πιο πράσινες, πιο ανοιχτές, όπως στη Βέροια, με το Βιοκλιματικό – Πολιτιστικό Δίκτυο Διαδρομών της Παλιάς Πόλης, τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας στις περιοχές των σχολικών συγκροτημάτων, τις εργασίες στη Βυζαντινή Ακρόπολη και την Παλιά Μητρόπολη και τις νέες, καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής. Όπως επίσης στη Νάουσα, με το νέο φωτισμό στα τοπόσημα της πόλης, τις νέες smart – city εφαρμογές και την ανάπλαση των παιδικών χαρών.

“Μαζί, αυτά τα χρόνια, με συνεργασία, με πολλή δουλειά, με αλήθειες, με συνέπεια, χτίσαμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη στην Ημαθία και τους ανθρώπους της. Εμπιστοσύνη ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με λόγια λίγα και έργα πολλά. Εμπιστοσύνη στο κοινό όραμά μας για τη Μακεδονία του 2030, με την Ημαθία πρωταγωνίστρια στο κέντρο, στην παραγωγή, τις εξαγωγές, τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη. Το έργο μας δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα πάρα πολλά να κάνουμε. Και με κάθε έργο, με κάθε δράση που υλοποιούμε, θα ερχόμαστε πιο κοντά στον στόχο να χτίσουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, όπου οι νέες ευκαιρίες, οι νέες δυνατότητες, θα φτάσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι και η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη, θα είναι δίκαιη, θα είναι για όλους. Για να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με περισσότερη αισιοδοξία”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Έντονο το πρόβλημα λειψυδρίας στη Χαλκιδική-Αναγκαία η πιο ορθολογική χρήση του νερού

Επόμενο

Ρήξη Πολωνίας- Ουκρανίας με αφορμή τα σιτηρά- «Δεν θα ξαναστείλουμε όπλα»

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της εσωτερικής Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

5 Δεκεμβρίου, 2025
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Αγρότες: Ένταση στα Πράσινα Φανάρια – ΜΑΤ μπλοκάρουν τα τρακτέρ πριν το αεροδρόμιο

5 Δεκεμβρίου, 2025
Featured

Διακοπές κυκλοφορίας σε Χαλκιδική, Πιερία και Ημαθία λόγω ισχυρής βροχόπτωσης

5 Δεκεμβρίου, 2025
Επόμενο

Ρήξη Πολωνίας- Ουκρανίας με αφορμή τα σιτηρά- «Δεν θα ξαναστείλουμε όπλα»

φώτο αρχείου

Νικήτη Χαλκιδικής: Τραγικό θάνατο βρήκε 62χρονος που έπεσε με το ΙΧ από γέφυρα

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.