• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ν. Παπασπύρου, καθ. Νομικής για «Σπαρτιάτες»: Πιθανή η ακύρωση της εκλογής τους εάν στοιχειοθετηθεί σύνδεση με το κόμμα Κασιδιάρη

admin Από admin
28 Ιουνίου, 2023
Σε Πολιτικά
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

2
SHARES
33
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

«Ο νόμος ορίζει ότι πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση δεν επιτρέπεται να ασκούν διοίκηση σε πολιτικά κόμματα και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εκλογές και να δώσουν βουλευτές στη Βουλή. Εάν, επομένως, υπάρχουν τέτοια στοιχεία που να στοιχειοθετούν τέτοια σύνδεση, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, κατόπιν ενστάσεως οποιουδήποτε εκλογέα στις περιφέρειες που έχουν εκλέξει βουλευτές μπορεί να προβεί στην ακύρωση της εκλογής αυτής» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παπασπύρου, καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών σχολιάζοντας τη φημολογούμενη σύνδεση του κόμματος «Σπαρτιάτες» και του κόμματος Κασιδιάρη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Μιλώντας για την είσοδο στη βουλή του ακροδεξιού κόμματος και τις ευχαριστίες του προέδρου του, Βασίλη Στίγκα προς τον καταδικασθέντα, Ηλία Κασιδιάρη ,ο καθηγητής Νομικής τόνισε ότι και αυτό, ως στοιχείο, θα εξεταστεί από τους δικαστές.

«Εάν ελέγχει τους βουλευτές αυτού του κόμματος ή τους μισούς, τότε ναι, αυτό είναι προφανές στοιχείο ότι ασκεί διοίκηση, έστω εν μέρει» επισήμανε ο έγκριτος νομικός.

Εντός 15πενθήμερου θα πρέπει να υποβληθεί ένσταση

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Χαλκιδική

27 Μαΐου, 2026
Φωτ. Eurokinissi

Αλέξης Τσίπρας: Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα – Η πρώτη του επίσημη ανάρτηση

18 Μαΐου, 2026

Και όπως τόνισε οποιοσδήποτε εκλογέας σε κάποια από τις δώδεκα περιφέρειες μπορεί να υποβάλει ένσταση στο Ανώτατο Δικαστήριο με καταληκτική ημερομηνία για να γίνει η διαδικασία αυτή να είναι 15 ημέρες από την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων.

Eρωτηθείς για τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ακροδεξιό κόμμα απέκρυψε την σχέση με τον καταδικασθέντα για εγκληματική οργάνωση ο κ. Παπασπύρου διευκρίνισε ότι θα ακυρώσει την εκλογή των βουλευτών για τους οποίους θα ασκηθεί ένσταση -ενδεχομένως και τους δώδεκα- και οι έδρες θα διατεθούν στους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων.

Τι γίνεται σε περίπτωση που αποδειχθεί σύνδεση με το κόμμα Κασιδιάρη

«Θα ήταν προσβολή στη λαϊκή κυριαρχία, στο αποτέλεσμα των εκλογών και στους 288 βουλευτές που ψήφισαν οι Έλληνες εκλογείς» το να επαναληφθούν οι εκλογές σημείωσε ο καθηγητής Νομικής Αθηνών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Παπασπύρου ανέλυσε τι θα γίνει στο ενδεχόμενο οι εκλεγμένοι 12 βουλευτές να εκπέσουν από το βουλευτικό τους αξίωμα προσθέτοντας ότι οι βουλευτικές έδρες θα διανεμηθούν στις περιφέρειες βάσει του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και θα δοθούν στις περιφέρειες εκείνες στις οποίες υπάρχει το μεγαλύτερο αδιάθετο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρου ένα άλλο ζητούμενο είναι πώς θα λειτουργήσει το κοινοβούλιο και σε περίπτωση που κατατεθεί κάποια ένσταση λέγοντας ότι θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι πολύ σοβαρά για τη θωράκιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Επόμενο

Χαλκιδική: Βίντεο από τη στιγμή που η 16χρονη σώζει από πνιγμό τον 10χρονο

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Χαλκιδική

27 Μαΐου, 2026
Φωτ. Eurokinissi
Πολιτικά

Αλέξης Τσίπρας: Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα – Η πρώτη του επίσημη ανάρτηση

18 Μαΐου, 2026
Τρίτη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Metropolitan Expo, Κυριακή 17 Μαΐου 2026. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πολιτικά

Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Μόνο μέσα από την τρίτη κυβερνητική θητεία περνά ο σίγουρος δρόμος για την Ελλάδα του 2030 – Εκλογές το ΄27

18 Μαΐου, 2026
Επόμενο
freepik.com

Χαλκιδική: Βίντεο από τη στιγμή που η 16χρονη σώζει από πνιγμό τον 10χρονο

Η ομάδα «greek eco project» ετοιμάζεται για τον καθαρισμό ακτών στη Χαλκιδική

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.