• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Καλύβες: Η παραλία στη Χαλκιδική με τα σμαραγδένια νερά και την ατελείωτη αμμουδιά (φώτο – βίντεο)

admin Από admin
12 Ιουνίου, 2023
Σε Featured, Κοινωνία, Χαλκιδική
thes.gr

thes.gr

5
SHARES
101
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μπορεί να μη συγκαταλέγεται στις top παραλίες της Χαλκιδικής, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί αισθητά η δημοφιλία της και υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι γι’ αυτό.
Αναφερόμαστε στην παραλία Καλύβες, που θα συναντήσουμε στον μύχο του Τορωναίου Κόλπου, ακριβώς νότια του Πολυγύρου, ανάμεσα στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Η ακτή της επεκτείνετε σε περισσότερα από 5 χιλιόμετρα, ουσιαστικά σε ολόκληρο τον κόλπο, που σχηματίζεται ανάμεσα στα δύο… πόδια της Χαλκιδικής.

Αποτελεί τη φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Μάμα (τις χωρίζει το ρέμα του Βατουνιά) και φθάνει μέχρι την παραλία της Γερακινής.

Η τεράστια αμμουδερή παραλία της, είναι «στολισμένη» με χρυσή άμμο και λίγα βοτσαλάκια, σε κάποια σημεία, ενώ τα σμαραγδένια νερά της, είναι πεντακάθαρα και… λαχταριστά.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Ποινική δίωξη σε επτά πρόσωπα για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη Καμπαϊλή

17 Ιουνίου, 2026

Χαλκιδική: Μνημείο και οδός με το όνομα της Μαρίας Ζαφείρη στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας

17 Ιουνίου, 2026

Η άμμος συνεχίζει και μέσα στη θάλασσα, η οποία βαθαίνει σταδιακά και γι’ αυτό το λόγο επιλέγεται συχνά από οικογένειες με παιδιά.

Ανεση, ησυχία και υπέροχα νερά

Οι Καλύβες θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπεριληφθούν στις πιο όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.

Εκτός από τη μεγάλη, πλατιά παραλία, με τα καθαρά νερά, προσφέρει μία άνεση και ηρεμία, που δύσκολα θα τη βρείτε σε άλλες παραλίες της περιοχής.

Είναι οργανωμένη, χωρίς όμως να κατακλύζεται από beach bars. Ετσι μπορείτε να την απολαύσετε όπως επιθυμείτε… Για όσους προτιμούν ησυχία, ξεκούραση και χαλάρωση είναι ο απόλυτος προορισμός.

φώτο αρχείου

Λόγω της έκτασής της, δεν πλημμυρίζει από κόσμο ενώ τα περισσότερα σημεία της είναι ελεύθερα για να βάλετε τη δική σας ομπρέλα.

Από εκεί και πέρα, η εξαιρετική τοποθεσία της, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος θα την επισκεφθεί καθώς είναι ιδανική για αυθημερόν αποδράσεις είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την ορεινή Χαλκιδική και κυρίως τον Πολύγυρο.

Η εύκολη και άμεση πρόσβαση σ’ αυτήν είναι το βασικό της προτέρημα. Απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, 15 χλμ από τον Πολύγυρο, 26 χλμ από τη Νικήτη και μόλις 10 χιλιόμετρα από τα Νέα Μουδανιά.

Στις Καλύβες φυσικά θα βρείτε και ό, τι επιθυμείτε σε σχέση με φαγητό, καφέ, ποτό και φυσικά διαμονή. Μην ξεχνάτε πως λίγο πιο πάνω από την παραλία βρίσκεται το ομώνυμο χωριό.

Ουσιαστικά, το χωριό και η παραλία χωρίζονται από τον κεντρικό δρόμο. Η παραλιακή πλευρά του κατοικείται κυρίως το καλοκαίρι ενώ θα συναντήσετε εκεί εκτός από ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχειακές μονάδες.

Καλύβες: Το χωριό των ελαιώνων και η αρχαία πόλη Μυκήβερνα

Οι Καλύβες Πολυγύρου δεν είναι ένα μικρό χωριουδάκι της Χαλκιδικής. Ο μόνιμος πληθυσμός του ξεπερνά τους 1.000 κατοίκους, ο οποίος τους θερινούς αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό από παραθεριστές.

Η περιοχή είναι γνωστή για τους πατροπαράδοτους ελαιώνες που υπήρχαν από αιώνες… Τα τελευταία ωστόσο χρόνια, καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα ελαιώνες βρώσιμης ελιάς, που μαζί με τους γειτονικούς πλούσιους ελαιώνες της Ολύνθου, αποτελούν το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής της περίφημης χονδροελιάς σε όλο το Νομό Χαλκιδικής.

Πολιούχος του χωριού είναι ο Αγιος Μόδεστος, ο οποίος έχει διπλή γιορτή στις 16 και 18 Δεκεμβρίου. Ο Αγιος θεωρείται προστάτης των ζώων. Παράλληλα, στην περιοχή υπάρχουν πολλά εξωκλήσια.

Στις Καλύβες βρισκόταν η αρχαία πόλη Μυκήβερνα, που ήταν ανεξάρτητη και επίνειο της αρχαίας Ολύνθου, καθώς και ο προϊστορικός οικισμός Μολυβόπυργος.

Ο οικισμός ονομάστηκε έτσι από τις καλύβες που έφτιαχναν οι Πολυγυρινοί (αγροτικά σπίτια), για να καλλιεργούν τα κτήματά τους. Παλαιότερα ασχολούνταν και με τη σηροτροφία.

Πηγή ιστορικών στοιχείων: wikipedia.org
Πηγή: thes.gr

Προηγούμενο

Χαλκιδική: Παραλία Τορώνης και το Βυζαντινό Κάστρο όπου εκεί υπήρχε ναός της Aθηνάς (βίντεο drone)

Επόμενο

Ιερισσός Χαλκιδικής: η γιορτή της μεσογειακής κουζίνας της Πορτογαλίας

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Featured

Λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Ποινική δίωξη σε επτά πρόσωπα για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη Καμπαϊλή

17 Ιουνίου, 2026
Featured

Χαλκιδική: Μνημείο και οδός με το όνομα της Μαρίας Ζαφείρη στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας

17 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Χαλκιδική: Τρεις τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων – Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική

17 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Ιερισσός Χαλκιδικής: η γιορτή της μεσογειακής κουζίνας της Πορτογαλίας

Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.