• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Τουρισμός για Όλους: Ποιες περιοχές βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων

admin Από admin
10 Ιανουαρίου, 2023
Σε Ελλάδα, Τουρισμός
1
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Τη δυναμική που εμφάνισε ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2022, αλλά και τις θετικές προβλέψεις για περαιτέρω ανάπτυξή του και το 2023, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους. Όπως είπε, αυτό αποδεικνύεται από όλα τα επίσημα στοιχεία, αλλά και από τα έσοδα που έφερε ο τουρισμός, τα οποία ενίσχυσαν σημαντικά την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

‘Αλλο ένα μεγάλο στοίχημα, που έχει θέσει το Υπουργείο Τουρισμού είναι η Ελλάδα να αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλους τους μήνες του έτους. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο στόχος αυτός υλοποιείται ήδη, καθώς η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι, πέραν από τους προορισμούς που διαχρονικά αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, πλέον έχουν ενισχυθεί και εναλλακτικοί προορισμοί και η μη νησιωτική Περιφέρεια. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει συμβάλει καθοριστικά και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι, στο τέλος Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για 125.000 voucher στο πλαίσιο του προγράμματος. Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε επίσης και για τα κρίσιμα έργα που θα υλοποιηθούν το 2023, αξιοποιώντας πόρους από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη τουριστική αναβάθμιση.

Ποιες περιοχές βρέθηκαν υψηλά στην προτίμηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού, οι περιφέρειες που βρέθηκαν υψηλά στην προτίμηση των ταξιδιωτών είναι η Κεντρική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Αττική και η Θεσσαλία, ενώ τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες κατέγραψαν η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο. Από προορισμούς, ιδιαίτερα ξεχώρισαν μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, αλλά και πιο εναλλακτικές επιλογές, όπως το Τολό, τα Ιωάννινα, η Αιδηψός, η Θάσος, τα Καλάβρυτα και η Καστοριά.

Αναφορικά με την απορρόφηση κονδυλίων ανά Περιφέρεια, με βάση τον αριθμό των συναλλαγών, πρώτη είναι η Κεντρική Μακεδονία, ακολουθούν η Πελοπόννησος, η Αττική, η Θεσσαλία και η Ήπειρος. Εξειδικεύοντας, κορυφαίοι προορισμοί στην Κεντρική Μακεδονία αναδείχθηκαν η Θεσσαλονίκη και έπονται η Αριδαία και η Χαλκιδική.

Στην Αττική, τα σκήπτρα στην προτίμηση των ταξιδιωτών κρατά η Αθήνα και ακολουθούν η Αίγινα και ο Πειραιάς.

Το Τολό και το Ναύπλιο αποτελούν κορυφαίους προορισμούς στην Πελοπόννησο.

Ο Βόλος και η Πορταριά ξεχώρισαν στον νομό της Θεσσαλίας, ενώ η Νάξος και η Τήνος αναδείχθηκαν κορυφαίοι προορισμοί στο Νότιο Αιγαίο.

Στην Στερεά Ελλάδα, υψηλά στην προτίμηση βρέθηκαν η Αιδηψός και η Αράχωβα, ενώ, στην Ήπειρο, τα Ιωάννινα και η Πάργα.

Τα Χανιά και το Ρέθυμνο αναδείχθηκαν κορυφαίοι προορισμοί στην Κρήτη, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεχώρισαν η Θάσος και η Καβάλα.

Κορυφαίοι προορισμοί στο Ιόνιο αναδείχθηκαν η Λευκάδα και η Ζάκυνθος, ενώ, στη Δυτική Ελλάδα, τα Καλάβρυτα και η Πάτρα.

Τέλος, στη Δυτική Μακεδονία, υψηλά στην προτίμηση βρέθηκαν η Καστοριά και η Φλώρινα, ενώ, στο Βόρειο Αιγαίο, η Λέσβος και η Χίος.

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Η πάσα του Γιάννη Αντετοκούνμπο σόκαρε το Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν

Επόμενο

Έρχονται τα Χάμπτονς της Ελλάδας: Με 280 πολυτελείς βίλες, 140 χλμ από Θεσσαλονίκη

ΣχετικάΆρθρα

Εκπαίδευση

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Cambridge

27 Ιανουαρίου, 2023
Ελλάδα

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έκαψε τον «Μάξιμο Σαράφη» – «Το Ντουμπάι είναι μούφα» – Όλα τα στοιχεία

27 Ιανουαρίου, 2023
Κεντρική Μακεδονία

Παρουσίαση της Επετειακής Συλλεκτικής Ποιητικής Συλλογής «Μικράς Ασίας 22, 1922-2022, Εκατό Χρόνια Μνήμης από τη Μικρασιατική Εκστρατεία»

27 Ιανουαρίου, 2023
Επόμενο

Έρχονται τα Χάμπτονς της Ελλάδας: Με 280 πολυτελείς βίλες, 140 χλμ από Θεσσαλονίκη

Έκλεψαν 67 φωτοβολταϊκά πάνελ αξίας 35.000 ευρώ από την Καλλιθέα Χαλκιδικής

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.