• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Η Pitsos έδωσε τη σκυτάλη στην Pyramis: Ξανά στην παραγωγή ελληνικές ηλεκτρικές συσκευές

admin Από admin
7 Δεκεμβρίου, 2022
Σε Οικονομία
3
SHARES
59
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ο Νικόλας Μπακατσέλος παρέδωσε χθες στον Άδωνι Γεωργιάδη μία από τις πρώτες συσκευές με τις ηλεκτρικές εστίες κουζίνας ελληνικής παραγωγής.

Δύο χρόνια από το λουκέτο της Pitsos η Ελλάδα αποκτά και πάλι μαζική γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών, καθώς η εταιρεία Pyramis, που στήθηκε στα Οινόφυτα και στελεχώθηκε από πρώην στελέχη της ιστορικής Pitsos, ξεκινά την πλήρη λειτουργία της παραγωγικής μονάδας της.

Έπειτα από μία δίμηνη δοκιμαστική λειτουργία το εργοστάσιο οδεύει σταδιακά προς κανονικές συνθήκες λειτουργίας ενώ ήδη τα πρώτα προϊόντα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Πρόκειται για κεραμικές εστίες κουζίνας, οι οποίες πλέον παράγονται με το σήμα της Pyramis της οικογένειας Μπακατσέλου. 

Οι πρώτες συσκευές

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι 2026: Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και ουρές στα σύνορα κρίνουν τη σεζόν στη Βόρεια Ελλάδα

4 Ιουνίου, 2026

Χαλκιδική: Έπεσαν οι υπογραφές για τη μίσθωση του ιστορικού “Ξενία Ουρανούπολης” από την Domes Resorts

4 Ιουνίου, 2026

Χθες ο Νικόλας Μπακατσέλος, που είναι και Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, παρέδωσε μαζί με εργαζόμενους της Pyramis μία από τις πρώτες συσκευές με τις ηλεκτρικές εστίες κουζίνας παραγωγής στο εργοστάσιο των Οινοφύτων στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στο περιθώριο του 33ου ετήσιου συνεδρίου του Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία. 

«Μου δίνει πολύ μεγάλη προσωπική χαρά ότι κάποιοι άνθρωποι που θα έμεναν χωρίς δουλειά τώρα εργάζονται και έχουν πάλι προοπτική στη ζωή τους. Μου δίνει όμως και εθνική χαρά ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει και να παραμείνει ανταγωνιστική. Διότι μόνο ο τουρισμός και μόνο η ενέργεια δεν φτάνουν για να κάνουν την Ελλάδα αυτό που θέλουμε, πρέπει να γίνουμε και μία παραγωγική χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων απ’ το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Γεωργιάδης.

Αργότερα μέσω twitter υπογράμμιζε:

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέλαβα και την Συμφωνία για το κλείσιμο και την απόλυση όλων των εργατών της «ΠΙΤΣΟΣ» που είχε δεχθεί η Κυβέρνηση του Σύριζα το 2017. Σύμφωνα με αυτήν όλοι οι εργαζόμενοι θα απολύονταν και το εργοστάσιο θα έκλεινε, καθώς η μητρική εταιρία είχε αποφασίσει να μεταφέρει την γραμμή παραγωγής στην Τουρκία. Η πονηριά έγκειτο στο ότι το σχέδιο θα εφαρμοζόταν 3 χρόνια μετά δηλ του 2020. Όντες βέβαιοι ότι έως τότε δεν θα ήταν στην Κυβέρνηση έστειλαν τον λογαριασμό στην επόμενη. Όταν ήρθαν οι εργάτες μαζί με τον βουλευτή μας β´ Πειραιώς κ. Μαρκόπουλο, άρχισα τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης. Τελικά βρήκα τον κ. Μπακατσέλο συμφωνήσαμε το πώς θα γινόταν, πίεσα την μητρική εταιρία και επήλθε συμφωνία. Η παραγωγή συνεχίζεται σε νέο εργοστάσιο υπό την επωνυμία «ΠΥΡΑΜΙΣ». Σήμερα μου έδωσαν την πρώτη συσκευή με ηλεκτρικές εστίες κουζίνας της «ΠΥΡΑΜΙΣ» από το νέο τους εργοστάσιο στα Οινόφυτα, όπου δουλεύουν οι πρώην εργαζόμενοι της «ΠΙΤΣΟΣ». Το πιο συγκινητικό ήταν ότι οι εργάτες που έπιασαν πάλι δουλειά υπέγραψαν από πίσω από την συσκευή και μου παρέδωσαν και επιστολή με τις ευχαριστίες τους… Έχει και η Πολιτική τις καλές της στιγμές! Τους ευχαριστώ με συγκίνησαν».

Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέλαβα και την Συμφωνία για το κλείσιμο και την απόλυση όλων των εργατών της «ΠΙΤΣΟΣ» που είχε δεχθεί η Κυβέρνηση του Σύριζα το 2017. Σύμφωνα με αυτήν όλοι οι εργαζόμενοι θα απολύονταν και το εργοστάσιο θα έκλεινε, pic.twitter.com/8nmruDWX12

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 6, 2022

Πηγή: voria.gr

Προηγούμενο

Ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Μολότοφ, φωτιές και χημικά (φώτο – βίντεο)

Επόμενο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο έργο ROBIN για την κυκλική βιοοικονομία

ΣχετικάΆρθρα

Κεντρική Μακεδονία

Καλοκαίρι 2026: Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και ουρές στα σύνορα κρίνουν τη σεζόν στη Βόρεια Ελλάδα

4 Ιουνίου, 2026
Featured

Χαλκιδική: Έπεσαν οι υπογραφές για τη μίσθωση του ιστορικού “Ξενία Ουρανούπολης” από την Domes Resorts

4 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Οικονομία

Πακέτο ΔΕΘ: Κλείδωσε η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – Το σχέδιο για το 2027 και το «μαξιλάρι» του ΕΦΚΑ

1 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο έργο ROBIN για την κυκλική βιοοικονομία

ΗΠΑ: Σαφής θέση του Κογκρέσου κατά των τουρκικών πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.