• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Άναψε στο Σύνταγμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας (φώτο – βίντεο)

admin Από admin
2 Δεκεμβρίου, 2022
Σε Ελλάδα
1
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Φως γέμισε το κέντρο της Αθήνας, με τη λάμψη να δίνεται από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα. Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση, που σηματοδότησε κι επίσημα την έναρξη της εορταστικής περιόδου, παρεβρέθηκαν πάνω από 25 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο, ο καθένας από τους οποίους πάτησε το κουμπί για να ανάψει ένα στολίδι.

Μήνυμα ειρήνης, ενότητας, αλληλεγγύης και αγάπης, έστειλε παντού χθες το βράδυ η Αθήνα. Μουσική, φως, χρώματα και εντυπωσιακές εκπλήξεις, συνέθεσαν μία λαμπερή βραδιά, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν μετά τις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Το έλατο που «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

«Σήμερα, στην Αθήνα χτυπά η καρδιά δεκάδων πόλεων από όλο τον πλανήτη. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, δήμαρχοι από τόσο σημαντικές πόλεις του κόσμου, να βρίσκονται μαζί μας σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση, που ανοίγει την αυλαία ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε με τη φωταγώγηση του δέντρου και της Αθήνας, είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Η ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καλωσόρισε στην κεντρική σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, δημάρχους από όλο τον κόσμο, που αυτές τις μέρες βρέθηκαν στην Αθήνα, και όλοι μαζί – μετά από αντίστροφη μέτρηση – φωταγώγησαν το μήκους 21 μέτρων έλατο, που δεσπόζει στην πλατεία.

Καθένας ξεχωριστά, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που είναι επίσημος προσκεκλημένος του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, έστειλαν τις δικές τους ευχές.

Η μαγευτική εκδήλωση μεταδόθηκε, τόσο από ελληνικά, όσο και από διεθνή τηλεοπτικά μέσα, μεταφέροντας την εικόνα της στολισμένης Αθήνας σε όλο τον κόσμο.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν το δημοφιλές δίδυμο των Φώτη Σεργουλόπουλου και Τζένης Μελιτά, που με το χιούμορ και τη θετική τους διάθεση, συνέβαλαν στο γιορτινό κλίμα.

Πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης ήταν η Τάμτα, το λαμπερό αστέρι της ποπ, η οποία, σε μια απρόσμενη σύμπραξη με την Athens Big Band, ταξίδεψε το κοινό με την υπέροχη φωνή της, μεταφέροντας μέσα από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, το πνεύμα των γιορτών σε όλη την πόλη.

Τη βραδιά άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους

Από χθες και για περισσότερο από έναν μήνα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους, έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη, το Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, «χριστουγεννιάτικα χωριά», πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις.

«Led παντού» στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι με led έχουν αντικατασταθεί τα δύο τελευταία χρόνια όλα τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της Αθήνας.

Με στόχο να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο Δήμος της Αθήνας επέλεξε να μην κάνει «εκπτώσεις» στον στολισμό της Αθήνας, πετυχαίνοντας παράλληλα μια μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση ενέργειας (ποσοστό 80%).

5744911
5744925
5744921
5744879
5744881

Πηγή: protothema.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει σεμινάριο με το ΕΚΑΒ για πιστοποίηση στη χρήση απινιδωτή

Επόμενο

«Κιβωτός του Κόσμου»: Εισαγγελική παραγγελία για τέσσερα κακουργήματα σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων δέκα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δηλητηρίασαν αδέσποτα στην Ορμύλια Χαλκιδικής

27 Ιανουαρίου, 2023
Ελλάδα

Ωρωπός: Η στιγμή της επιχείρησης της ΟΠΚΕ στο σπίτι του αρχηγού της σπείρας που ρήμαζε σπίτια

27 Ιανουαρίου, 2023
Featured

Τοποθέτηση φορητού απινιδωτή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού από την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.ΑΕ.

27 Ιανουαρίου, 2023
Επόμενο

«Κιβωτός του Κόσμου»: Εισαγγελική παραγγελία για τέσσερα κακουργήματα σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων δέκα

Τροχαίο με φορτηγό στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.