• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Στο τραπέζι αλλαγές στο ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων για να γλιτώσουν ρεύμα

admin Από admin
5 Οκτωβρίου, 2022
Σε Κοινωνία
φώτο αρχείου

φώτο αρχείου

1
SHARES
23
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η ενεργειακή κρίση φέρνει αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά στο λιανεμπόριο. Στο τραπέζι είναι προτάσεις να κλείνουν νωρίτερα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Θετικοί οι εμπορικοί σύλλογοι, αρνητικά τα σούπερ μάρκετ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Πρόταση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, βάζει στο τραπέζι της συζήτησης το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η σκέψη που υπάρχει είναι να μειωθεί το ωράριο στα καταστήματα κάποιες ώρες, ειδικά το απόγευμα, για το χειμώνα.

Η αρχή θα γίνει σήμερα στην συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους από τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, οι οποίοι σε πρώτη φάση εμφανίζεται αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στην συνάντηση πάντως σήμερα, εκτός του ωραρίου θα συζητηθεί το θέμα των τιμών με το υπουργείο να ζητάει αυτοσυγκράτηση από τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Πρέσβη Αντώνη Παπαδόπουλου: Η Ελλάδα και η συμβολή της στην αντιμετώπιση της επιδημίας Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

25 Ιουνίου, 2026

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Warsaw Food Expo 2026 στην Πολωνία

25 Ιουνίου, 2026

Τι λένε οι εμπορικοί σύλλογοι

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξετάζει το θέμα για ωράριο στα καταστήματα και αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ήμερο να έχει καταλήξει σε πρόταση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, τόνισε ότι «οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα απαιτούν αδιαμφισβήτητα γενναίες παρεμβάσεις. Το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα θα μπορούσε να αποτελεί μια τέτοια», είπε, παραθέτοντας, όμως, τέσσερις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου και ζητώντας επιπλέον μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων.

Μεταξύ αυτών είναι το μέτρο να μην έχει εθελοντικό, αλλά υποχρεωτικό χαρακτήρα και να περιλάβει και τα σούπερ μάρκετ, ώστε να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός και να ισχύσει ευέλικτο ωράριο ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Ήδη, μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές ώρες, λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή του, αυτή η πρόταση έρχεται λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση και των απρόβλεπτων δυσκολιών του επερχόμενου χειμώνα, της μείωσης του τζίρου της αγοράς και της απαίτησης της Κυβέρνησης για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των καταστημάτων, ήταν πρόταση που συζητήθηκε και με την Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Intergoup «Climate Change, Biodiversity and Sustainable Development» Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Repower EU – Μια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 86η Δ.Ε.Θ.

Συγκεκριμένα, προτείνει από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
Τρίτη: 10:00 έως 19:00
Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
Σάββατο: 10:00 έως 16:00

Τι λένε τα σούπερ μάρκετ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εάν κλείνουν τα σούπερ μάρκετ δύο ώρες νωρίτερα, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να γίνει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε σημαντικό ποσοστό. Το μέτρο εξετάζεται από την κυβέρνηση και αναμένεται να γίνουν οι τελικές προτάσεις το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, οι μεγάλες αλυσίδες δεν φαίνεται να συμφωνούν με κάτι τέτοιο καθώς όπως αναφέρουν το όφελος θα είναι ελάχιστο και οι συνέπειες ιδιαίτερα αρνητικές.

Επίσης αναφέρουν ότι θα είναι αρνητικό και για τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν μάθει ένα συγκεκριμένο ωράριο και δύσκολα θα μπορέσουν να αλλάξουν στις συνήθειες τους.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η πρόταση εξετάζεται από την κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων και κλάδων της αγοράς σήμερα όπου αναμένεται να πέσει στο τραπέζι.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο

Ο Α. Τζιτζικώστας στην ημερίδα του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας

Επόμενο

Χαλκιδική: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα χθεσινά rapid tests

ΣχετικάΆρθρα

Κοινωνία

Συνέντευξη Πρέσβη Αντώνη Παπαδόπουλου: Η Ελλάδα και η συμβολή της στην αντιμετώπιση της επιδημίας Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

25 Ιουνίου, 2026
Κεντρική Μακεδονία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Warsaw Food Expo 2026 στην Πολωνία

25 Ιουνίου, 2026
default
Ελλάδα

Φονέας: Ένας επίγειος παράδεισος πίσω από το πιο τρομακτικό όνομα παραλίας (βίντεο)

25 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Χαλκιδική: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα χθεσινά rapid tests

φώτο αρχείου

Διακοπή ρεύματος στο Πευκοχώρι

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.