• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μηταράκης: Πώς ήταν εγκλωβισμένοι οι μετανάστες 10 μέτρα από τις ελληνικές όχθες;

admin Από admin
19 Αυγούστου, 2022
Σε Πολιτικά
7
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Τα περί εγκλωβισμού των 38 μεταναστών σε νησίδα του Έβρου αμφισβήτησε ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πήγα στις ελληνικές όχθες 10 μέτρα από τη νησίδα. Στο πιο κοντινό σημείο η απόσταση είναι 10 μέτρα, εκ των όποιων τα μισά φαίνεται να έχουν βάθος 10 εκατοστά. Πώς μπορεί κάποιος να έχει εγκλωβιστεί σε αυτή τη νησίδα;» διερωτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Υπάρχει μεγάλη αύξηση της πίεσης από την Τουρκία και στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα» τόνισε ο υπουργός, διευκρίνισε πάντως ότι «πέρυσι είχαμε τις χαμηλότερες ροές της δεκαετίας σε όλη την Ελλάδα, ενώ φέτος τις δεύτερες χαμηλότερες ροές».

«Η χώρα μας εξακολουθεί να εφαρμόζει μια αυστηρή, άλλα δίκαιη μεταναστευτική πολιτική στηριγμένη απόλυτη στο διεθνές δίκαιο» διαβεβαίωσε.

Διαβάστε επίσης:

Η Λατινοπούλου χαρακτήρισε την Κωνσταντοπούλου «Ελένη Λουκά» της πολιτικής και την μιμήθηκε ζωντανά (βίντεο)

14 Απριλίου, 2026
Φωτ. αρχείου Eurokinissi

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει απαγόρευση χρήσης των social για ανήλικους κάτω των 15 ετών

8 Απριλίου, 2026

Για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο απάντησε ότι οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν υποδειγματικά.

«Έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο το θέμα του Έβρου. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, τα κόμματα που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από τον Ιούνιο κατήγγειλε προληπτικά την Ελλάδα στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είχα πάλι είχα καταγγείλει την προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τις νησίδες» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Επειδή υπάρχει ο φράχτης, καθημερινά οι Τούρκοι οργανωμένα και εσκεμμένα τους αφήνουν στη μέση του πόταμου για να έρθει η Ελλάδα έξω από το φράχτη να τους πάρει και να τους φέρει μέσα στη χώρα» δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Όπως ανέφερε, οι 38 μετανάστες κατήγγειλαν ότι συνελήφθησαν σε τούρκικες πόλεις, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από τις τούρκικες αρχές σε δομή, μετά τους βάλανε στην όχθη του ποταμού Έβρου από την τουρκική πλευρά και τους μετακίνησαν τρεις φορές σε διαφορά σημεία εισόδου με την απειλή βίας, μέχρι να βρουν το κενό για να μπορέσουν σε ελληνικό έδαφος.

«Κινήθηκαν αμέσως οι ελληνικές αρχές, σε αντίθεση με όλα αυτά που λεγόντουσαν ήταν πολύ καλά στην υγεία τους, δεν υπήρχε παιδάκι το οποίο ήταν άρρωστο, όπως είχε ειπωθεί. Η έγκυος γυναίκα πράγματι είναι στον όγδοο μήνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά χωρίς κανένα ιδιαίτερο θέμα».

Για το πεντάχρονο που φέρεται να έχασε τη ζωή του δήλωσε ότι «λένε οι ίδιοι (οι μετανάστες) ότι ένα παιδάκι έχασε τη ζωή του και θάφτηκε σε τουρκικό έδαφος. Αν ισχύει ότι χάθηκε ένα παιδάκι, που δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, αλλά θεωρώ τις καταθέσεις σωστές, έχω επικοινωνήσει ήδη με τον Ερυθρό Σταυρό να γίνει συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές να έρθει στην Ελλάδα και να ταφεί με τις αξίες μας που ο ανθρωπισμός επιβάλλει» επισήμανε.

«Έχω ήδη ζητήσει, στις 30 Αυγούστου, ειδική συνεδρίαση στη Βουλή, στην ειδική μόνιμη επιτροπή δημόσιας διοίκησης, για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για όλες τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό» τόνισε ακόμα ο Νότης Μηταράκης.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο

Καιρός: Έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος – Μεταβολή από Κυριακή

Επόμενο

Εισβολή στο Εφετείο: Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί και τα τηλέφωνα του πρώην παίκτη ριάλιτι – Τα πανάκριβα ερωτικά ραντεβού και και η «συγνώμη»

ΣχετικάΆρθρα

Πολιτικά

Η Λατινοπούλου χαρακτήρισε την Κωνσταντοπούλου «Ελένη Λουκά» της πολιτικής και την μιμήθηκε ζωντανά (βίντεο)

14 Απριλίου, 2026
Φωτ. αρχείου Eurokinissi
Πολιτικά

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει απαγόρευση χρήσης των social για ανήλικους κάτω των 15 ετών

8 Απριλίου, 2026
Πολιτικά

Μητσοτάκης σε Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Να αποφανθεί ταχύτατα αν και σε ποιους θα ασκήσει διώξεις

6 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Εισβολή στο Εφετείο: Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί και τα τηλέφωνα του πρώην παίκτη ριάλιτι - Τα πανάκριβα ερωτικά ραντεβού και και η «συγνώμη»

φώτο αρχείου

Καιρός: Πού και πότε θα σημειωθούν μπόρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.