• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

admin Από admin
17 Αυγούστου, 2022
Σε Featured, Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Κοινωνία
1
SHARES
25
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 17/17.08.2022), καθώς και το ιδιαίτερα προειδοποιητικό σήμα που ισχύει από αύριο, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την πρόβλεψη:

-Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη από τα δυτικά και θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, αλλά θα παραμείνει υψηλή σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς και στα νησιά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

1. Την Πέμπτη (18-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά (και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία) τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 36.

Διαβάστε επίσης:

Γιορτή της Σαρδέλας 2026 στα Νέα Μουδανιά: Με διεθνή χρώματα και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση

13 Ιουλίου, 2026

Συνάντηση εργασίας Κουφίδη – Γιώργου: Κοινός στόχος η ανάπτυξη και η πρόοδος της Χαλκιδικής

13 Ιουλίου, 2026

2. Την Παρασκευή (19-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

3. Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

4. Την Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS)

-Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

-Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

-Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους με συνωστισμό.

-Να αποφεύγουν την βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

-Να αποφεύγουν το βάδισμα ή το τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο.

-Να προτιμούν τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό, για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

-Να φοράνε πάντα καπέλο και μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά για να προστατεύουν τα μάτια τους από την αντανάκλαση των ακτίνων του ηλίου.

-Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

-Να προσθέτουν αλάτι στο φαγητό, αν ιδρώνουν πολύ. Να συμβουλευτούν τον γιατρό τους σε περίπτωση που έχει συστήσει περιορισμό του αλατιού.

-Να φροντίζουν ώστε η διατροφή τους να αποτελείται από ελαφρά μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά.

-Να κάνουν συχνά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν χρειαστεί να τοποθετούν υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

-Να μεριμνούν για τα μέλη της οικογένειας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδειαγγειακά, κλπ).

-Να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για ειδικές οδηγίες (π.χ. αν συνεχίσουν να λαμβάνουν τα φάρμακα τους και σε ποια δοσολογία).

-Να αποφεύγουν τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η θερμοκρασία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Χαλκιδική: Γευστικές δοκιμές και μουσικές εκδηλώσεις στον Δ. Πολυγύρου

Επόμενο

Τριήμερες εκδηλώσεις στη Ν. Ποτίδαια από 20 έως 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του εορτασμού της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Γιορτή της Σαρδέλας 2026 στα Νέα Μουδανιά: Με διεθνή χρώματα και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση

13 Ιουλίου, 2026
Featured

Συνάντηση εργασίας Κουφίδη – Γιώργου: Κοινός στόχος η ανάπτυξη και η πρόοδος της Χαλκιδικής

13 Ιουλίου, 2026
φώτο αρχείου
Εκπαίδευση

Πανελλαδικές 2026: Πού και πώς διαμορφώνονται οι βάσεις σε 100 σχολές

13 Ιουλίου, 2026
Επόμενο

Τριήμερες εκδηλώσεις στη Ν. Ποτίδαια από 20 έως 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του εορτασμού της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο σχεδιασμός για το επικαιροποιημένο εμβόλιο στην Ελλάδα – Πώς θα εμβολιαστούμε από το φθινόπωρο

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.