• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Καταλύματα Χαλκιδικής: Ενστάσεις για αποκλεισμό μελών οικογενειών από το «Τουρισμός Για Όλους»

admin Από admin
20 Ιουλίου, 2022
Σε Featured, Οικονομία, Τουρισμός, Χαλκιδική
3
SHARES
51
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Για κατάφορη αδικία που έχει γίνει με το φετινό πρόγραμμα Τουρισμός Για Όλους κατά των οικογενειών και των εξαρτώμενων μελών αυτών κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Το θέμα της κατάφορης αδικίας που έγινε με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του 2022 κατά των οικογενειών και τα εξαρτώμενα μέλη αυτών ανέδειξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με τον επίτιμο πρόεδρο της ΣΕΤΚΕ Στέλιο Πολυκράτη και με τον πρώην Γεν. Γραμματέα της ΣΕΤΚΕ Αστέριο Ψαρογιάννη.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία με θέμα «Αποκλεισμός εξαρτώμενων μελών οικογενειών των δικαιούχων Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού» αναφέρει πως σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’3652/12-07-2022, και με το άρθρο 1 παρ. 2 «Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις και για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών, όπως ίσχυε στο περσινό πρόγραμμα».

Η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου και η γ.γ. Μαρία Παναγιωτίδου εξηγεί πως «π.χ. στο περσινό πρόγραμμα τετραμελής οικογένεια για 3 διανυκτερεύσεις χρηματοδοτείται με 480 € δηλαδή με 160€ /ημέρα που σημαίνει 40€ το άτομο. Με το σημερινό πρόγραμμα ο δικαιούχος λαμβάνει voucher 150 € για όλη την οικογένεια για 3 διανυκτερεύσεις, δηλαδή 50€ / ημέρα δια 4 άτομα ίσων 12,50€ /άτομο από 40€ που ήταν που πέρυσι» και συνεχίζει «Όπως το παρουσίασε η κ. Υφυπουργός όταν ανάφερε ότι φέτος η επιδότηση είναι 150 € αντί 120 € που ήταν πέρυσι όλοι πίστεψαν ότι το φετινό πρόγραμμα είναι πιο καλό από το περσινό. Δυστυχώς δεν είναι έτσι!».

Να προβεί το υπουργείο στις απαραίτητες ενέργειες

Διαβάστε επίσης:

Αγουρέλαιο Χαλκιδικής: Καινοτόμo πρωτόκολλο παραγωγής με ευφυή συστήματα «εκτοξεύει» τις δυνατότητες των ελαιοκαλλιεργητών

16 Απριλίου, 2026

Στην 3η Συνάντηση Χορωδιών Πάρου η Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας

14 Απριλίου, 2026

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’3652/12-07-2022 αποφασίστηκε η κατάρτιση προγράμματος ενίσχυσης της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού «Τουρισμός για Όλους» για τα έτη 2022 – 2025.

Βάσει της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας, τονίζεται ότι «για πρώτη φορά δηλώνεται ρητά ο αποκλεισμός των εξαρτώμενων μελών των δικαιούχων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, στη σχετική ελληνική νομοθεσία των ευρύτερων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, ενώ οι μονογονεϊκές οικογένειες, εντάσσονται στον πίνακα εισοδηματικών κριτηρίων που αφορούν το ατομικό εισόδημα και όχι στον πίνακα του οικογενειακού εισοδήματος».

Η Ομοσπονδία ζητάει άμεσα από το Υπουργείο Τουρισμού να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην αποκλειστούν περαιτέρω οι οικογένειες και τα εξαρτώμενα από αυτές μέλη.

Επισημαίνεται ότι σχετικές παρεμβάσεις/αναφορές στην Βουλή για το ανωτέρω ζήτημα έχουν γίνει από τους βουλευτές Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα και Απόστολο Πάνα ενώ επί του θέματος ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ Γρηγόρης Τάσιος.

Έως την Πέμπτη 21 Ιουλίου οι αιτήσεις

Η εφαρμογή για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» άνοιξε το περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Πηγή: grtimes.gr

Προηγούμενο

Θετικός στo κορωνοϊό για δεύτερη φορά ο Α. Τσίπρας

Επόμενο

Δημογραφικό αδιέξοδο στην Ελλάδα: Μείωση του πληθυσμού, κατάρρευση των γεννήσεων, αύξηση των θανάτων

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Αγουρέλαιο Χαλκιδικής: Καινοτόμo πρωτόκολλο παραγωγής με ευφυή συστήματα «εκτοξεύει» τις δυνατότητες των ελαιοκαλλιεργητών

16 Απριλίου, 2026
Featured

Στην 3η Συνάντηση Χορωδιών Πάρου η Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας

14 Απριλίου, 2026
Featured

Παρουσίαση βιβλίου: 11 Ημέρες Αποκαθήλωσις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέων Μουδανιών

8 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Δημογραφικό αδιέξοδο στην Ελλάδα: Μείωση του πληθυσμού, κατάρρευση των γεννήσεων, αύξηση των θανάτων

Άνω του 85% η πληρότητα στα δωμάτια στη Χαλκιδική

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.