• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Αντιδρά ο Μόσιαλος στη σύσταση για χορήγηση 4ης δόσης

admin Από admin
24 Ιουνίου, 2022
Σε Υγεία
1
SHARES
14
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Οι αποφάσεις δημόσιας υγείας και οι ιατρικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στην τεκμηρίωση και στη συστηματική ανάλυση των δεδομένων, επισημαίνει με νόημα ο καθηγητής.
«Πράσινο φως» έδωσε η επιτροπή ειδικών για χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού για όσους πολίτες άνω των 30 ετών το επιθυμούν.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας σημειώνει πάντως ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στα social media, εξέφρασε αντιρρήσεις για την απόφαση αυτή της επιτροπής, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι η σχετική εισήγηση δεν συνοδεύεται από την αναγκαία τεκμηρίωση και προσθέτοντας πως «εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο».

«Οι αποφάσεις δημόσιας υγείας και οι ιατρικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στην τεκμηρίωση και στη συστηματική ανάλυση των δεδομένων», επισήμανε επίσης ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Δεν είναι το IQ: Τι επηρεάζει περισσότερο την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Μεταφέρθηκε στην Αρναία το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου

10 Ιουνίου, 2026

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα εμβολιασμού θα ανοίξει για όσους το επιθυμούν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Η ανάρτηση του Ηλ. Μόσιαλου
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη διάρκεια της πανδημίας. Όμως η σημερινή της εισήγηση για την χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών που δεν ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες δεν συνοδεύεται από την αναγκαία τεκμηρίωση.

Συγκεκριμένα, η ίδια η επιτροπή επισημαίνει ‘ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσφέρει μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.’

Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο.
Ορισμένοι επισήμαναν ότι θα μπορούν να κάνουν την τέταρτη δόση όσοι φοβούνται. Αυτός βέβαια δεν είναι επαρκής λόγος για να δικαιολογηθεί μια πολιτική, ειδικά όταν δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση.

Οι αποφάσεις δημόσιας υγείας και οι ιατρικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στην τεκμηρίωση και στη συστηματική ανάλυση των δεδομένων. Στη χώρα μας χρειάζεται να έχουμε επαρκή στοιχεία για το ποσοστό των συμπατριωτών μας που έχουν επαρκή ανοσοπροστασία. Αυτό μπορεί να γίνει με τυχαίες δειγματοληψίες στο γενικό πληθυσμό. Έτσι θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας τους επόμενους μήνες αλλά και για την αναγκαιότητα των αναμνηστικών δόσεων.

Τέλος να επισημάνω ότι τα υπάρχοντα εμβόλια εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης. Δεν είναι πολύ αποτελεσματικά πλέον όσον αφορά στην αποτροπή της ήπιας λοίμωξης και των επαναλοιμώξεων. Και αυτό ισχύει κυρίως για τις υποπαραλλαγές Β4 και Β5 της Όμικρον.

Με πληροφορίες από: efsyn.gr

Προηγούμενο

Α. Τζιτζικώστας – Η Ευρώπη δείχνει επιτέλους να μαθαίνει από τα λάθη της στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα

Επόμενο

H καταιγίδα που έπληξε σήμερα τα Νέα Μουδανιά (βίντεο)

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Επιστήμη / Τεχνολογία

Δεν είναι το IQ: Τι επηρεάζει περισσότερο την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού

22 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Μεταφέρθηκε στην Αρναία το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου

10 Ιουνίου, 2026
Featured

Αναστολή λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου μετά τις πλημμύρες

8 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

H καταιγίδα που έπληξε σήμερα τα Νέα Μουδανιά (βίντεο)

Πάτρα: Τα επόμενα βήματα στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά – Γιατί μπαίνει στο «κάδρο» και ο Μάνος Δασκαλάκης

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.