• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κακοκαιρία Genesis: Πλημμύρες σε Ανατολική Μακεδονία και Ξάνθη

admin Από admin
11 Ιουνίου, 2022
Σε Ελλάδα, Κοινωνία
2
SHARES
33
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης από την κακοκαιρία και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις που επικρατούν από αργά χθες το απόγευμα.

Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών έχουν πλημμυρίσει, τόσο στη πόλη της Δράμας όσο και σε παραλιακές περιοχές του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, κοντά στην περιοχή του Στρυμονικού κόλπου. Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν στη Δράμα παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, κυρίως σε αγροτικούς δρόμους και επαρχιακές οδικές αρτηρίες.

https://blog.moudaniwn.gr/wp-content/uploads/2022/06/xanthi.mp4

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η παρατεταμένη και έντονη βροχόπτωση σε παραλιακές περιοχές του δήμου Παγγαίου και ειδικότερα στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), την Κάριανη και το Ορφάνι. Σε πολλά σημεία οι ορμητικοί χείμαρροι που χρηματίστηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητα, ενώ οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι.

Χθες ο δήμαρχος της περιοχής αποκλείστηκε στην περιοχή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, γράφοντας «Κατά την επιστροφή μου από το γραφειο αποκλείστηκα στον οικισμό του Ορφανίου . Παρακαλώ μην μετακινείστε άσκοπα . Με ενημέρωση που έχω τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά την διάρκεια όλης της νύχτας».

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην Ξάνθη και κυρίως στο δρόμο που οδηγεί από την πόλη, στον ορεινό οικισμό της Σταυρούπολης. Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν έκαναν σχεδόν αδύνατη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία με επαναλαμβανόμενα μηνύματα που απέστειλε στα κινητά τηλέφωνα καθόλη τη διάρκεια του απογεύματος ενημέρωνε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή, συστήνοντας την ιδιαίτερη προσοχή του κόσμου ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πού χρειάζεται προσοχή σήμερα Σάββατο

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται λόγω της κακοκαιρίας Genesis έως το πρωί του Σαββάτου στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, στο Ιόνιο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια της μέρας αύριο, φαινόμενα θα σημειωθούν στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα να αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Πίνδο, όπου και υπάρχουν πιθανότητες χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 27, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 17 έως 29, στην Ήπειρο από 13 έως 27, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο από 16 έως 27, στα νησιά το Ιονίου από 19 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά έως το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός και η περιοχή των Σποράδων, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 27.000 ΚΕΡΑΥΝΟΙ
Χαρακτηριστικό της ισχύος των φαινομένων είναι το γεγονός, ότι έως τις 19:00 περίπου της Παρασκευής, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε περισσότερους από 27.000 κεραυνούς. Oι περισσότεροι από αυτούς έπεσαν στα δυτικά τμήματα της Θράκης, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην Βόρεια Εύβοια, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.

Με βάση τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι νότιες περιοχές της Ηπείρου, η Δυτική Στερεά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης, δέχτηκαν τα μεγαλύτερα ποσά βροχής, με τον υψηλότερο αθροιστικό υετό να καταγράφεται στα Λεπιανά Άρτας (97 χιλιοστά), στην Ξάνθη (96 χιλιοστά) και στην Αμφιλοχία (92 χιλιοστά).

Πηγή: parallaximag.gr

Tags: Καιρός
Προηγούμενο

Ορφανό από πεζογέφυρες το πρώην «ορφανό» χιλιόμετρο της Ποτίδαιας

Επόμενο

Χαλκιδική: Σύλληψη για ναρκωτικά

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και παγετός – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

3 Φεβρουαρίου, 2023
Ελλάδα

Μαρουσάκης για τα δύο στάδια της κακοκαιρίας: Χιόνια ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές – Τι είναι το «Aegean Lake»

2 Φεβρουαρίου, 2023
Ελλάδα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

23 Ιανουαρίου, 2023
Επόμενο

Χαλκιδική: Σύλληψη για ναρκωτικά

Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε πρωταγωνιστές σε όλα όσα γίνονται στα Βαλκάνια

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.