Ιταλοί φραγκισκανοί μοναχοί υποδέχονται το καλοκαίρι στις παρυφές του Άθωνα. Μιλούν για το βιβλίο μαγειρικής του γέροντα, που μετέφρασαν στην ιταλική γλώσσα και το διοχετεύουν στην ιταλική αγορά. Ο chef Γιώργος Παλησίδης, ο αντιπρόεδρος του ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου και chef Pasqualle Lempo και η executive chef του Xenia Ouranoupolis, Ειρήνη Σδούκου προετοιμάζουν μοναστηριακό δείπνο.
Οι μοναχοί έχουν έρθει από τη γειτονική χώρα με πρωτοβουλία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Μαζί τους Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Τοσκάνης.
Οι chef συνεργάζονται με τους αγιορείτες Μυλοποταμινούς και τον Pasqualle Lempo του Mare Monti, παρουσιάζοντας μοναστηριακές τεχνικές, τις οποίες συνταιριάζουν με τους ξακουστούς μυλοποταμινούς οίνους.
Στη μνήμη του γέροντα Επιφάνιου, στις συνεργασίες που θα ήθελε να ολοκληρώσουμε και στο έργο που μας κληροδότησε!
Λεπτομέρειες
Ημερομηνία: ΙΟΥΝΙΟΣ 1
Ώρα: 8:00 μμ
Διοργανωτής Xenia Ouranoupolis
Χώρος Διεξαγωγής Xenia Ouranoupolis Ουρανούπολη