• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ο Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

admin Από admin
23 Μαΐου, 2022
Σε Κεντρική Μακεδονία
7
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

«Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να προσπαθεί να παρουσιάσει με διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα. Δεν υπάρχουν διαφορετικές οπτικές στη Γενοκτονία. Η Γενοκτονία είναι έγκλημα και η Τουρκία οφείλει να την αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε χθες την επέτειο των 103 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με επίσημες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέστη στην καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας ως κεντρικός ομιλητής, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Θεόδωρο Αγγελίδη και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Στην κεντρική ομιλία του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Οι Έλληνες ενωμένοι δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε, να διεκδικούμε τη δικαίωση των 353.000 αθώων θυμάτων, του Ποντιακού Ελληνισμού. Και δικαίωση δεν σημαίνει ένας νέος φόρος αίματος. Δικαίωση σημαίνει καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να προσπαθεί να παρουσιάσει με διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα. Δεν υπάρχουν διαφορετικές οπτικές στη Γενοκτονία. Η Γενοκτονία είναι έγκλημα και η Τουρκία οφείλει να την αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη. Και το επαναλαμβάνω και το τονίζω: Η Τουρκία οφείλει να το κάνει, όχι για να ξεχάσουμε, όχι για να αλλάξουμε την ιστορία ή τα βιβλία στα σχολεία μας, αλλά για να γίνει πιο βιώσιμο μέλλον που θα μοιραστούμε ως γείτονες και πρωτίστως, για τη δικαίωση της μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας».

Διαβάστε επίσης:

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου

Εργασίες κοπής πρασίνου επί του ερείσματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη συμβολή με την οδό Βούλγαρη έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, «γι’ ακόμα μία φορά διαβεβαιώνω όλους ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, τιμούν και θα τιμούν πάντα τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, συνεχίζοντας για όσο χρόνο χρειαστεί, τον αγώνα, για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».

Αναφερόμενος στην επέτειο και στην αξία των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι «η 19η Μαΐου δεν είναι μόνο μια ημέρα τιμής και μνήμης, είναι πρώτα και κύρια, ημέρα καθήκοντος και ευθύνης. Δεν αφορά μόνο στο παρελθόν, αλλά πρωτίστως στο παρόν και το μέλλον. Κι αυτό γιατί 353.000 αθώα θύματα, περιμένουν τη δικαίωση, την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Την ευθύνη αυτή, τη σηκώνουμε όλοι οι Έλληνες μαζί. Και το βάθεμα της συνείδησης της Γενοκτονίας, στο σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως καταγωγής, καθώς και ο διαρκής αγώνας μαζί με τον Ποντιακό Ελληνισμό, είναι ζήτημα συνείδησης».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά των Ελλήνων του Πόντου στην Ελλάδα, ειδικά μετά τη Γενοκτονία, όταν αναγκάστηκαν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να επουλώσουν τις πληγές τους, να ξαναστήσουν τις ζωές τους και να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας. «Οι Έλληνες του Πόντου, αποδείχθηκαν ανώτεροι των περιστάσεων και των δυσχερειών, προσφέροντας πολλά περισσότερα στην Ελλάδα, από όσα τους παρείχε η πατρίδα, ενώ πρωτοστάτησαν και σε όλους τους μεγάλους αγώνες του έθνους μας, για την ελευθερία και τη δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Tags: Περιφέρεια
Προηγούμενο

Δε θίγεται το ΔΙΕΚ Ν. Μουδανιών από την επαναλειτουργία του ΙΕΚ Χαλκιδικής

Επόμενο

Γιαννόπουλος: Δε θα κρίνουν τα τετραγωνικά της κουζίνας την ποιότητας ζωής των παιδιών

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας και της Παράκαμψης Αρναίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Εργασίες κοπής πρασίνου επί του ερείσματος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από τη συμβολή με την οδό Βούλγαρη έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Ιουνίου, 2026
Featured

Χαλκιδική: Βίντεο αποκαλύπτει τη δράση σπείρας που πραγματοποιούσε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις

19 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Γιαννόπουλος: Δε θα κρίνουν τα τετραγωνικά της κουζίνας την ποιότητας ζωής των παιδιών

Τζανάκης: Τελείως διαφορετική νόσος η ευλογιά των πιθήκων από την παιδική ανεμοβλογιά

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.