Στοιχεία από τα ευρήματα των διωκτικών αρχών σχετικά με τα ψηφιακά «ίχνη» σε σελίδες με θανατηφόρες ουσίες της Ρούλας Πισπιρίγκου παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της εφημερίδας, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού ηλεκτρονικού απορρήτου σε ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ) και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της 33χρονης και κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια Πατρών και εστάλησαν για διερεύνηση «υπόπτων» διαδρομών στην Αθήνα, «έδειξαν» τις συγκεκριμένες διαδικτυακές αναζητήσεις, όμως αυτές τοποθετούνται χρονικά μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης.
Η Ρούλα Πιπισπιρίγκου έμπαινε στη διαδικασία να ψάξει στη google για να πληροφορηθεί για κάθε τι που άκουγε στην τηλεόραση ή διάβαζε στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε σε πιθανές ουσίες και σκευάσματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο στην 9χρονη.
Το τελευταίο γκουγκλάρισμά της, σύμφωνα πάντα με την «Π», εντοπίζεται στις 30 Μαρτίου λίγο πριν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Αττικής την μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.
Αναζητούσε να μάθει «τι είναι η κεταμίνη», καθώς τότε είχε «σκάσει» η είδηση πως στην Τζωρτζίνα βρέθηκε η θανατηφόρα ουσία.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει προβεί σε αγορά μέσω διαδικτύου, αφορά όμως σε φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα σε λιποδιαλύτες. Από τις 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στο ισόγειο του τριώροφου επί της οδού Μπιζανίου, στην Πάτρα, μόνο η μία είναι λειτουργική και πρόκειται για κινητό τελευταίας τεχνολογίας (smartphone).
Νέος κύκλος καταθέσεων
Την Τετάρτη, 11 γιατροί και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου κατέθεσαν ενώπιον της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας. Πρόκειται για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, που ενεπλάκη στην εξέταση και νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021, όταν το παιδί υπέστη ανακοπή, διασώθηκε από εκείνους μετά από 55 λεπτά προσπαθειών ανάνηψης, κάτι που του προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία.
Όλοι τους φαίνεται να τόνισαν την παράξενη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, την έλλειψη συναισθήματος, την καθυστέρηση να χτυπήσει το κουδούνι ανάγκης και την νωχελικότητα που επέδειξε στην ειδοποίηση των γιατρών όταν το παιδί είχε υποστεί την ανακοπή. Το κατώφλι της ανακρίτριας, αναμένεται να περάσουν σήμερα άλλοι 12 γιατροί και νοσηλευτές από το ίδιο νοσοκομείο, που έχουν κληθεί και αυτοί να καταθέσουν.
Πηγή: ieidiseis.gr