Τα θολά σημεία στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται πως απασχολούν τις διωκτικές αρχές και δεν μπορεί να αποκλειστεί, πλέον, η πιθανότητα να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης που θυμίζει θρίλερ! Είναι ενδεικτικό πως χθες ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως «υπάρχει ανώνυμη καταγγελία και αν έχει γίνει κάτι η έρευνα των αστυνομικών θα το αποδείξει». Σημειώνεται πως η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε ηλικία 69 ετών σε παθολογική κλινική της Πάτρας.
Την ίδια ώρα, ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας που μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως για το θάνατο της 69χρονης γυναίκας υπάρχουν πολλά θολά σημεία που θα πρέπει να διερευνηθούν, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για εμπλοκή σε αυτόν τουλάχιστον της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.
«Με ειδοποιήσαν φίλοι ότι υπάρχει τάφος που ενοικιάστηκε για 3 έτη, με πληρωτή τον Εμμανουήλ Δασκαλάκη. Ο τάφος δεν ήταν και πολύ φροντισμένος, ήταν σπασμένα τα μάρμαρα. Πάνω στον τάφο, υπήρχαν σε μια ταινία, πάνω σε σταυρό, γραμμένα τα εξής: “Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου, ετών 69, 13 – 9 – 2020”, που αντιστοιχούν στο όνομα της σπιτονοικοκυράς (σσ: Κούτρας ήταν το επίθετο του συζύγου της), την ηλικία και την ημερομηνία θανάτου της. Εγώ είχα μάθει από φίλους ότι η μακαρίτισσα ήταν άθεη και είχε γίνει καύση της σορού και όχι ταφή», είπε ο κ. Ρουγκάλας και πρόσθεσε:
«Πάνω στον τάφο υπάρχει η φωτογραφία ενός ανδρός 45 ετών που δεν είχε σχέση με την νεκρή. Το περίεργο είναι ότι δεν βρίσκουμε πουθενά το πιστοποιητικό θανάτου για την άδεια ταφής που έχει εκδοθεί από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας. Σε αυτό αναφέρεται ως αιτία θανάτου ο γυναικολογικός καρκίνος. Η γυναίκα ήταν σε καροτσάκι, είχε προβλήματα κινητικότητας. Δεν υπάρχει νοσηλεία, ούτε θεραπευτική αγωγή σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά πως η σπιτονοικοκυρά είχε καρκίνο και μάλιστα πέθανε λόγω αυτού. Η μακαρίτισσα είχε περιουσία. Εκτός από το σπίτι στο οποίο διέμενε η ίδια και το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, είχε και άλλη ακίνητη περιουσία και έπαιρνε και την σύνταξη του μακαρίτη του άνδρα της που ήταν δικηγόρος. Είχε ακίνητη περιουσία που είχε πουληθεί και είχε συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Περιμένω να δω πότε θα κληθεί και ο κ. Δασκαλάκης (από την Αστυνομία για εξηγήσεις) για το θέμα αυτό».
Τι ψάχνουν για Μαλένα και Ίριδα
Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας φαίνεται να είναι μόνο η αρχή για να ξετυλιχθεί το «κουβάρι» της υπόθεσης. Οι Αρχές, πλέον, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους και τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας με πολλούς να θεωρούν πως είναι ζήτημα ημερών οι εξελίξεις και σε αυτό το κομμάτι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο και εκτιμούν πως σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις και σε αυτό το επίπεδο αν και εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα δεδομένου πως όπως είπε η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Χρυσάνθη Σαρδέλη είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν αναλύσεις σε παλαιότερα δείγματα.
Χθες, πάντως, ο Πρόεδρος Ιατροδικαστών Ελλάδος Γρηγόρης Λέων έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο προς τα που κινούνται οι έρευνες για τη Μαλένα και την Ίριδα.
«Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η εγκληματική ενέργεια και στα δύο πρώτα παιδιά. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το τελευταίο παιδί ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία και είχε ένα σωματότυπο που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να καταλήξει από ασφυκτικό θάνατο. Όπως φαντάζεστε κάτι τέτοιο δε θα ήταν δύσκολο για το τριών ετών παιδί ή και το βρέφος» είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων και συμπλήρωσε πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις στα πρώτα δύο παιδιά φαίνεται πως είναι ορθές, απλά πρέπει να επαναξιολογηθούν, γι΄αυτό και δε θα χρειαστεί η εκταφή τους και διευκρίνισε πως δεν έχει βρεθεί κεταμίνη στις τοξικολογικές εξετάσεις του πρώτου παιδιού, της μικρής Μαλένας που πέθανε το 2019.
Πηγή: reader.gr