• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Θαλάσσιες έρευνες στο Καστελόριζο από την ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ

admin Από admin
28 Μαρτίου, 2022
Σε Ελλάδα, Περιβάλλον
2
SHARES
30
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Θαλάσσιες έρευνες και αναλύσεις με το ωκεανογραφικό σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ» πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Καστελόριζο, ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος παρακολούθησης της οικολογικής ποιότητας των ποτάμιων, μεταβατικών και παράκτιων θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας (ΥΜΕΠΕΡΑΑ-ΟΠΥ, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) το οποίο υλοποιεί το ΕΛΚΕΘΕ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας (ΙΩ) του ΕΛΚΕΘΕ παρακολουθεί τα παράκτια θαλάσσια οικοσυστήματα από το 2012 μέχρι και σήμερα. Η εκτίμηση της οικολογικής ποιότητας των παράκτιων οικοσυστημάτων βασίζεται σε φυσικοχημικά και βιολογικά δεδομένα στη στήλη του νερού και το ίζημα, όπως αυτές ορίζονται από την ΟΠΥ, και την εφαρμογή δεικτών ποιότητας σε πλέγμα 85 σταθμών που συγκροτούν το Εθνικό Δίκτυο παρακολούθησης για τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας.

« H οικολογική ποιότητα των παράκτιων θαλάσσιων οικοσυστημάτων συνδέεται κυρίως με τις πιέσεις που δέχεται η παράκτια ζώνη. Η εκτίμηση της οικολογικής ποιότητας των παράκτιων οικοσυστημάτων το 2019-2020 έδειξε ότι η πλειοψηφία των σταθμών παρακολούθησης ήταν σε καλή ή και υψηλή οικολογική ποιότητα » αναφέρει η κα Αλεξάνδρα Παυλίδου Διευθύντρια Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο (βίντεο)

24 Ιουνίου, 2026

Νέα Μουδανιά: Σκουπίδια και εικόνες εγκατάλειψης σε μια περιοχή που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες

24 Ιουνίου, 2026

« Το Καστελόριζο αποτελεί εποπτικό σταθμό του Εθνικού δικτύου παρακολούθησης για το υδατικό διαμέρισμα Νήσων Αιγαίου. Η προηγούμενη δειγματοληψία στο σταθμό του Καστελόριζου πραγματοποιήθηκε το 2014 και η οικολογική ποιότητα προσδιορίστηκε ως υψηλή » καταλήγει η κα Αλεξάνδρα Παυλίδου Διευθύντρια Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τα σκάφη του ΕΛΚΕΘΕ «ΦΙΛΙΑ» και «ΑΙΓΑΙΟ».

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος υλοποιήθηκε με το ερευνητικό σκάφος «ΦΙΛΙΑ» η ανακατασκευή του οποίου περατώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 με χρηματοδότηση του ΥΠΑΝ (3.2Μ€). Ο ερευνητικός πλόας ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου και ολοκλήρωσε τις εργασίες σε όλο το παράκτιο δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας, μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Ο πλόας συνεχίζεται με το Ω/Κ σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ» από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο, τα νησιά των Κυκλάδων και τον Σαρωνικό κόλπο.

Η επόμενη αποστολή των Ω/Κ σκαφών του ΕΛΚΕΘΕ στο Καστελόριζο προγραμματίζεται για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ-ΟΠΥ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα ύδατα (WFD, 2000/60/EC).

Πληροφορίες: io.hcmr.gr και https://wfd.hcmr.gr/

Follow I.O. (Institute of Oceanography) on Social Media

Facebook: https://www.facebook.com/instituteofoceanography

Instagram: https://www.instagram.com/instituteofoceanography/?hl=el

Twitter: https://twitter.com/HcmrInOcean

Προηγούμενο

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στην τελική ευθεία η υπόθεση – Πώς συνδέονται μεταξύ τους οι θάνατοι (βίντεο)

Επόμενο

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης (φώτο – βίντεο)

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο (βίντεο)

24 Ιουνίου, 2026
Featured

Νέα Μουδανιά: Σκουπίδια και εικόνες εγκατάλειψης σε μια περιοχή που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες

24 Ιουνίου, 2026
Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης – Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο

24 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης (φώτο - βίντεο)

φώτο αρχείου

Η ΛΑΤΟΜΙΚΗ αναλαμβάνει προσωρινά τα λιμενικά έργα στο Λιμάνι Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.