Ο Ματίας Ιγκλέσιας, συγκινεί μιλώντας για την Ελλάδα. – Ο αρχηγός του Αστέρα εξηγεί τι σημαίνει γι’ αυτόν «Ελλάδα» μιλώντας μέσα από την καρδιά του.
“Κατάγομαι από την Αργεντινή αλλά τα τελευταία 15 χρόνια έχω βρει μια δεύτερη πατρίδα. Δεν είναι μόνο τα πολλά χρόνια που ζω εδώ αυτά που με έχουν κάνει να αγαπήσω τη χώρα.
Δεν είναι μόνο οι ομορφιές που έχει. Δεν είναι ούτε το γεγονός ότι έχει πολλές ομοιότητες με τη δική μου πατρίδα, την Αργεντινή. Είναι κυρίως το γεγονός που ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω: Ήρθα στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 μόνος. Και πλέον, 15 χρόνια, έχω δημιουργήσει όχι μία αλλά δύο οικογένειες. Η μία είναι η δική μου, η γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μου, που γεννήθηκαν ενώ βρίσκομαι εδώ και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Σίγουρα σε ολόκληρη τη ζωή τους θα νιώθουν αυτήν τη χώρα σαν στο σπίτι τους.
Η Ελλάδα είναι αυτό που έχω ξαναπεί και θα λέω συνεχώς σε όλη μου τη ζωή: Μια χώρα που θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να επισκεφτούν έστω μία φορά στη ζωή τους πριν πεθάνουν.
Αν όμως θα έπρεπε να το περιγράψω με μία λέξη, θα έλεγα ότι η Ελλάδα είναι ζωή σαν το όνομα της κόρης μου. Χρόνια πολλά Ελλάδα, σ’ ευχαριστώ για όλα».
Πηγή: gazzetta.gr