• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κ. Μάλαμα : Να προσέλθει ο κύριος Πλεύρης στην Ολομέλεια και να αιτιολογήσει γιατί δεν διενεργούνται διαγνώσεις και ειδικές θεραπείες στα παιδιά της Χαλκιδικής

admin Από admin
10 Μαρτίου, 2022
Σε Featured, Εκπαίδευση, Πολιτικά, Υγεία, Χαλκιδική
2
SHARES
44
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Σε συνέχεια της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στην Χαλκιδική, με την αδυναμία του δημοσίου συστήματος υγείας του Νομού να διενεργεί διαγνώσεις και ειδικές θεραπείες, μέσω του ΚΕΦΙΑΠ ή του Νοσοκομείου του Πολυγύρου, -λόγω έλλειψης της απαραίτητης ιατρικής ειδικότητας-, η Κυριακή Μάλαμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ώστε να π​ροσέλθει στην Ολομέλεια να απαντήσει δια ζώσης στους γονείς και στα παιδιά που δεν μπορούν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους, για τις ειδικές μαθησιακές τους ανάγκες.

Η επίκαιρη ερώτηση κατατίθεται ένα μήνα μετά από την κοινοβουλευτική αναφορά της Κυριακής Μάλαμα, για το ίδιο θέμα, η οποία δεν απαντήθηκε από το Υπουργείο κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Όπως επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, εδώ και τρεις και και πλέον μήνες οι γονείς των παιδιών της Χαλκιδικής, τα οποία χρήζουν ειδικών θεραπειών, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης καταγγέλουν ότι η μοναδική δημόσια δομή του Νομού Χαλκιδικής, η οποία διασφάλιζε τέτοιες θεραπείες, αλλά και τις απαραίτητες διαγνώσεις, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής κι Αποκατάστασης Πολύγυρου έχει μείνει χωρίς την ειδικότητα του παιδοψυχιάτρου, παιδονευρολόγου – αναπτυξιολόγου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν διαγνώσεις, να μην διενεργούνται θεραπείες, ούτε να συνταγογραφούνται, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν σταματήσει αιφνίδια τις συνεδρίες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία τους.

Το γεγονός αυτό, όπως καταγγέλεται από τους γονείς έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ενώ το κόστος συνέχισης αυτών των θεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι απαγορευτικό για την συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών. Η συνταγογράφηση, δε, διενεργείται πλέον μόνο από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου όμως ο χρόνος αναμονής για διαθέσιμα ραντεβού απαιτεί μήνες. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα αναμένει την προσέλευση του Υπουργού Υγείας στην Ολομέλεια για να δοθούν απαντήσεις στην κοινωνία της Χαλκιδικής, η οποία αγωνιά για το μέλλον των ειδικών θεραπειών των παιδιών της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Διαβάστε επίσης:

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026

Νέα Μουδανιά: Στους δρόμους η 2η επίδειξη δεξιοτεχνίας κλασικών αυτοκινήτων

17 Απριλίου, 2026

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, … Μαρτίου 2022

Προς τον κύριο Υπουργό Υγείας

Θέμα : Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών της Χαλκιδικής που χρήζουν ειδικών θεραπειών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης.

Εδώ και τρεις και και πλέον μήνες οι γονείς των παιδιών της Χαλκιδικής, τα οποία χρήζουν ειδικών θεραπειών, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης καταγγέλουν ότι η μοναδική δημόσια δομή του Νομού Χαλκιδικής, η οποία διασφάλιζε τέτοιες θεραπείες, αλλά και τις απαραίτητες διαγνώσεις, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής κι Αποκατάστασης Πολύγυρου έχει μείνει χωρίς την ειδικότητα του παιδοψυχιάτρου, παιδονευρολόγου – αναπτυξιολόγου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν διαγνώσεις, να μην διενεργούνται θεραπείες, ούτε να συνταγογραφούνται, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν σταματήσει αιφνίδια τις συνεδρίες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία τους. Το γεγονός αυτό, όπως καταγγέλεται από τους γονείς έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ενώ το κόστος συνέχισης αυτών των θεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι απαγορευτικό για την συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών. Η συνταγογράφηση, δε, διενεργείται πλέον μόνο από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου όμως ο χρόνος αναμονής για διαθέσιμα ραντεβού απαιτεί μήνες.

Επειδή είναι απαράδεκτο το Νοσοκομείο του Πολύγυρου να στερείται των ειδικοτήτων εκείνων που θα μπορούσαν να διενεργήσουν διαγνώσεις και να συνταγογραφήσουν ειδικές θεραπείες στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου ή του Νοσοκομείου Πολυγύρου με ιατρικές ειδικότητες που να μπορούν να διενεργήσουν διαγνώσεις και να συνταγογραφήσουν ειδικές θεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες για τα παιδιά που τις έχουν ανάγκη .

Η επερωτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

Προηγούμενο

Ένα θαύμα των Αγίων Τεσσαράκοντα στο Γομάτι Χαλκιδικής

Επόμενο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων – Η τελική πρόταση Πούτιν και οι αποφάσεις Ζελένσκι

ΣχετικάΆρθρα

Πολιτικά

Μακάριος Λαζαρίδης: Ψέματα ακόμα και για το στρατιωτικό – Απέτυχε να περάσει σε ΑΕΙ

17 Απριλίου, 2026
Featured

Νέα Μουδανιά: Στους δρόμους η 2η επίδειξη δεξιοτεχνίας κλασικών αυτοκινήτων

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής

17 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων – Η τελική πρόταση Πούτιν και οι αποφάσεις Ζελένσκι

φώτο αρχείου

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά οι καταθέσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.