• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Zim Kingston

admin Από admin
26 Δεκεμβρίου, 2021
Σε Κόσμος
1
SHARES
22
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Δύο μήνες αφότου ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Zim Kingston στο στενό του Juan de Fuca, μια δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διάσωσης σε προβλήτα κοντά στο λιμάνι του Nanaimo.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 την Τρίτη, ενώ το πλοίο βρισκόταν δίπλα στον τερματικό σταθμό του λιμανιού Duke Point. Το Zim Kingston βρίσκεται στο λιμάνι για διάσωση και εκφόρτωση του φορτίου, και η Λιμενική Αρχή του Nanaimo είπε στο Nanaimo News Bulletin ότι η φωτιά ξεκίνησε σε μόνωση κατεστραμμένου κοντέινερ.

Φωτογραφίες από το σημείο έδειξαν να βγαίνει καπνός από μια στοίβα κοντέινερ κοντά στην πρύμνη, πολύ μακριά από το σημείο της πρώτης πυρκαγιάς.

Ο πρόεδρος της λιμενικής αρχής Ian Marr είπε ότι πιστεύεται ότι σπινθήρες από θερμές εργασίες μπήκαν στο κατεστραμμένο κοντέινερ, πυροδοτώντας τη φωτιά. Χρειάστηκαν περίπου 90 λεπτά για να σβήσουν τη φωτιά οι πυροσβέστες και δεν επεκτάθηκε. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026

Σύμφωνα με το λιμάνι, η διαδικασία εκφόρτωσης του κατεστραμμένου φορτίου από το πλοίο ελέγχεται πολύ προσεκτικά. Διενεργείται αξιολόγηση ασφάλειας για κάθε ένα κοντέινερ το οποίο ανυψώνεται για να εκφορτωθεί, με τις ομάδες διάσωσης να πραγματοποιούν μόνο 8-10 εκφορτώσεις την ημέρα.

Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση, η Zim Kingston θα μεταβεί σε άλλο λιμάνι για να ολοκληρώσει την εκφόρτωση του άθικτου τμήματος του φορτίου του.

#salvage of #ZimKingston progressing well in #Nanaimo. Looks like they are now well into the removal of the stb. aft stack of #containers that collapse. Most of the fire damage #cans have been processed now. Scheduled completion was to be #Xmas eve, but prob before. pic.twitter.com/7cmF5Ph1Yr

— Martin Leduc (@dieselduckster) December 21, 2021

Το Zim Kingston έχασε 109 εμπορευματοκιβώτια όταν έπεσε σε καταιγίδα έξω από την είσοδο του στενού τουJuan de Fuca στις 22 Οκτωβρίου. Αφού ανέφερε την απώλεια φορτίου, πέρασε στο στενό σε ένα ασφαλές αγκυροβόλιο.

Μόλις έφτασε σε ήρεμο νερό και αγκυροβόλησε, ένας αριθμός κατεστραμμένων κοντέινερ στο μπροστινό του κατάστρωμα πήρε φωτιά και άρχισε να καίγεται έντονα. Αρκετά ρυμουλκά έσπευσαν στο σημείο και ρίχνοντας νερό, εμποδίζοντας την εξάπλωση της φωτιάς. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο.

Οι τελευταίες εστίες της πυρκαγιάς χρειάστηκαν μέρες για να σβήσουν, αλλά το πλοίο και το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου του διασώθηκαν. Ένας μικρός αριθμός χαμένων κοντέινερ από το Zim Kingston ξεβράστηκε στη βορειοδυτική ακτή του νησιού Βανκούβερ.

Πηγή: e-nautilia.gr

Προηγούμενο

Δημόπουλος: Μικρή η ζωή της Όμικρον, αλλά ταχεία η εξάπλωση –Είναι κοντά το τέλος της πανδημίας;

Επόμενο

Μετάλλαξη Όμικρον – Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων φέρνει αυστηρά μέτρα στα νυχτερινά κέντρα

ΣχετικάΆρθρα

Κόσμος

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP
trash

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026
Αθλητικά

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Δύο νεαροί φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δραστηριότητα ομάδας μπάσκετ

15 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Μετάλλαξη Όμικρον – Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων φέρνει αυστηρά μέτρα στα νυχτερινά κέντρα

φώτο αρχείου

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Τέσσερις νέες καταγγελίες» - Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο παρουσιαστής

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.