• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Σε οριακή κατάσταση η Τουρκία – Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις

admin Από admin
19 Δεκεμβρίου, 2021
Σε Πολιτικά
1
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική οικονομία ανησυχεί έντονα την Αθήνα που ανησυχεί για μια πιθανή εξαγωγή της κρίσης σε Αιγαίο η στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τουρκική λίρα γνώρισε την Παρασκευή εφιαλτική υποτίμηση, οι τιμές των μετοχών κατέρρευσαν με αποτέλεσμα διπλή διακοπή της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε στο υψηλότερο σημείο από το 2010 και ορισμένοι οικονομικοί παρατηρητές βλέπουν τα capital controls προ των πυλών. Ο Ερντογάν δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την πίεση που υφίστανται τα λαϊκά στρώματα στη γειτονική χώρα αφού κόντρα στις προειδοποιήσεις των οικονομολόγων έκοψε και πάλι τα επιτόκια στη λίρα προαναγγέλλοντας αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50% πυροδοτώντας την τέλεια καταιγίδα.

Στην Αθήνα νέο αυστηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν υποκύπτει σε απειλές και ότι τα νταϊλίκια στην Ανατολική Μεσόγειο της γυρίζουν μπούμερανγκ απηύθυνε προς την Άγκυρα ο Νίκος Δένδιας κατά την ομιλία του στη βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, καλώντας τη γειτονική χώρα να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής και του διεθνούς δικαίου. Ο υπουργός Εξωτερικών άνοιξε όλη την ατζέντα της τουρκικής προκλητικότητας στην ομιλία του στον προϋπολογισμό της Βουλής στέλνοντας για άλλη μια φορά το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν δέχεται τετελεσμένα. Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στα καταδικαστικά για την Άγκυρα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο αποφάσεις αυτές για τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσόγειου και της Κύπρου όπως είχε γίνει και πριν, είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα, μονόπλευρες, ασυνεπείς και αντανακλούν τη μαξιμαλιστική στάση του διδύμου Ελληνοκυπρίων – Ελλήνων», έγραψε στην ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Και την Παρασκευή ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16, πραγματοποίησε υπερπτήση στα 30.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες.

Ικανοποίηση για την «Αμερικανική Ομπρέλα»

Στην Αθήνα επικρατεί ικανοποίηση για το Νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αμερικανική Γερουσία με δεδομένη την πρόθεση της Αθήνας να ενισχύσει την συνεργασία της με την Ουάσιγκτον. Το νομοσχέδιο αποτυπώνει την ολοένα και αυξανόμενη σημασία της Αθήνας στους σχεδιασμούς της Αμερικανικής πρωτεύουσας για το αμυντικό δόγμα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζεται από τις ΗΠΑ ως ένα βασικό ανάχωμα απέναντι σε Κίνα και Ρωσία. Κρίσιμος είναι βέβαια και ο ρόλος που θα παίξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε αυτή την κατεύθυνση, που αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα με το βλέμμα στη Μαύρη Θάλασσα και στις κινήσεις της Μόσχας να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αμερικανικής διπλωματίας.

Ενίσχυση των σχέσεων με Γαλλία – άνοιγμα εκ νέου στην Αφρική

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συνεχίσει τη νέα χρονιά τις επισκέψεις σε χώρες της Αφρικής, αφού θα επιδιώξει να αυξήσει το ελληνικό διπλωματικό αποτύπωμα στη Μαύρη Ηπειρο, μία περιοχή στην οποία η τουρκική επιρροή έχει διευρυνθεί εντυπωσιακά την τελευταία 15ετία. Ταυτόχρονα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Δένδιας και Παναγιωτόπουλος αναμένεται να βρεθούν στο Παρίσι στις 13 Ιανουαρίου, και να συναντηθούν με τους ομολόγους τους, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν και Φλοράνς Παρλί και να επισκεφτούν τους χώρους που ναυπηγούνται οι φρεγάτες Μπελαρά που έχει παραγγείλει η ελληνική πλευρά.

Πηγή: reader.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής


Προηγούμενο

Πληροφορίες ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος πήγε στο Μεξικό με τη σύζυγό του για χριστουγεννιάτικες διακοπές

Επόμενο

Εστίαση: Ρεβεγιόν με ράπιντ τεστ και για εμβολιασμένους

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Ταλαιπωρία για ζευγάρι στον Πειραιά: Δεν τους δεχόταν κανένα ξενοδοχείο επειδή είχαν σκύλο – Αναγκάστηκαν να μείνουν στο λιμάνι

13 Αυγούστου, 2022
Featured

Χαλκιδική: Συλλήψεις για ναρκωτικά

13 Αυγούστου, 2022
Ελλάδα

Φονικό στην Άρτα: Μετανιωμένος δηλώνει ο 29χρονος – Πού κρυβόταν, τι έκανε το όπλο

13 Αυγούστου, 2022
Επόμενο

Εστίαση: Ρεβεγιόν με ράπιντ τεστ και για εμβολιασμένους

Playboy: Πρώην «κουνελάκι» αποκαλύπτει την… τραυματική πρώτη νύχτα με τον Χιου Χέφνερ

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Posting....
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.