• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Αλλαγές στο ωράριο καταστημάτων από Δευτέρα- Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

admin Από admin
20 Νοεμβρίου, 2021
Σε Ελλάδα
4
SHARES
71
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Νέο ωράριο στα καταστήματα, απαγόρευση εισόδου στους κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους και κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τη Δευτέρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, τα νέα μέτρα είναι χωρισμένα σε τρία στάδια:

(α) Οι χώροι προσβάσιμοι σε όλους (φαρμακεία, προμήθεια τροφίμων),

(β) μόνο για εμβολιασμένους ή με έλεγχο στους ανεμβολίαστους (λιανεμπόριο, χώροι εργασίας, χώροι λατρείας).

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Μαρουσάκης: Τελευταία μέρα με αφρικανική σκόνη, βροχές σε ανατολικά και νότια

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος

17 Απριλίου, 2026

(γ) διασκέδαση σε κλειστούς χώρους που θα είναι μόνο για εμβολιασμένους (σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια).

Σε όλους τους ανήλικους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν δίνεται η δυνατότητα για πρόσβαση με self test.

Από τη Δευτέρα, επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στους χώρους εργασίας το ωράριο θα είναι από τις 07:00 έως τις 09:30.

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοικτά από τη Δευτέρα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές.

Το μέτρο αυτό δεν ισχύει για τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Αναφορικά με τα κέντρα διασκέδασης, τους κλειστούς (εσωτερικούς) χώρους εστίασης, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα μουσεία, τις εκθέσεις, τα συνέδρια, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντων εντός των τελευταίων έξι μηνών.

Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν δυνατότητα φυσικής πρόσβασης στους προαναφερθέντες χώρους για την προστασία, πρωτίστως, της δικής τους υγείας.

Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης, στα κομμωτήρια, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εντός των τελευταίων έξι μηνών.

Πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους έχουν και οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test πριν από την παρουσία τους.

Για τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης, σε όσους από τους προαναφερθέντες χώρους επιτρέπεται η παρουσία ανηλίκων, και μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self-test εντός των τελευταίων 24 ωρών αντίστοιχα πριν από την παρουσία τους στο χώρο.

Για τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης χωρίς έλεγχο.

Στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως ισχύει το μέτρο της μέγιστης δυνατής ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός του καταστήματος στο 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα.

Ελεύθερη είναι η πρόσβαση χωρίς έλεγχο στα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Δεκεμβρίου, παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού (επτά μήνες από την έκδοσή του) σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών.

Όσον αφορά την τρίτη δόση, ο υπουργός τόνισε ότι είναι απαραίτητη, ενώ για τους άνω των 60 ετών θα είναι υποχρεωτική.

Πηγή: lifo.gr

Προηγούμενο

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: “Έφυγε” στην επέτειο θανάτου του αδερφού του

Επόμενο

Σε 3 μήνες και στην Ελλάδα: Τα εξωπραγματικά νούμερα στα κρούσματα του Ισραήλ μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Ελλάδα

Μαρουσάκης: Τελευταία μέρα με αφρικανική σκόνη, βροχές σε ανατολικά και νότια

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Ελλάδα

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος

17 Απριλίου, 2026
φώτο αρχείου
Ελλάδα

Θρίλερ στο Μαρούσι: 27χρονη έπεσε δύο φορές από μπαλκόνι – Συνελήφθη ο σύζυγός της

6 Απριλίου, 2026
Επόμενο

Σε 3 μήνες και στην Ελλάδα: Τα εξωπραγματικά νούμερα στα κρούσματα του Ισραήλ μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης

Νέα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας με πρόεδρο τον Σωτήρη Τσιόδρα - Δείτε όλα τα μέλη

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.