• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Απόκοσμες εικόνες: Πλοία φαντάσματα από τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο ξεβράστηκαν στην Ιαπωνία

admin Από admin
1 Νοεμβρίου, 2021
Σε Κόσμος
2
SHARES
31
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ένα απόκοσμο σκηνικό προϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας και μάλιστα σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρωπότητας αποκάλυψε η μάνα φύση. Δεκάδες πλοία φαντάσματα που είχαν βυθιστεί σε μάχες κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ήρθαν στην επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού, ύστερα από έντονη υποθαλάσσια ηφαιστειακή δραστηριότητα προκαλώντας τεράστιο ενδιαφέρον όχι μόνο σε ηφαιστειολόγους αλλά και σε ιστορικούς και στρατιωτικούς αναλυτές.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Βυθίστηκαν από τους Αμερικανούς

Σύμφωνα με τους εκτιμητές τα περισσότερα πλοία είναι ιαπωνικά και φαίνεται πως συμμετείχαν στην αιματηρή μάχη του Ίβο Τζίμα (Iwo Jima) το 1945, όταν βυθίστηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις. Μετά από 76 χρόνια βρίσκονται και πάλι υπό το φως του ηλίου έστω και πρόσκαιρα. Είναι πλέον εκτεθειμένα στη δυτική πλευρά του νησιού Ίβο Τζίμα. Πρόκειται για νησί που βρίσκεται περίπου 760 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας Τόκιο και εκεί έλαβε χώρα η πιο αποφασιστική μάχη μεταξύ των Αμερικανών και των Ιαπώνων.

https://youtu.be/e_l8rFcXTnE

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026

Σύμφωνα με τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ, τα πλοία μετακινήθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του πολέμου για να σχηματίσουν έναν «κυματοθραύστη» στις αμερικανικές δυνάμεις, θωρακίζοντας παράλληλα άλλα πλοία που ξεφόρτωναν στρατεύματα και όπλα προς ενίσχυση των Ιαπωνικών δυνάμεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να καταλάβουν την Ίβο Τζίμα για να καταφέρουν να νικήσουν ενάντια της Ιαπωνίας.

Σκληρή μάχη 40 ημερών

Διήρκεσε από τις 19 Φεβρουαρίου ως τις 26 Μαρτίου 1945. Οι ΗΠΑ στόχευαν την ολοκληρωτική κατάληψη του νησιού συμπεριλαμβανομένου των τριών αεροπορικών του βάσεων.Μέσω αυτών θα μπορούσαν να οργανώσουν την εκστρατεία για την κατάληψη της Ιαπωνίας.Μετά από πέντε εβδομάδες βίας και αιματοχυσίας οι ΗΠΑ κατάφεραν να καταλάβουν το νησί.

25.000 νεκροί

Εκατοντάδες Ιάπωνες στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης, ενώ περίπου 18.375 Ιάπωνες σκοτώθηκαν. Οι Αμερικανοί στη συγκεκριμένη μάχη υπολογίζεται πως είχαν 6.822 απώλειες. Το Ίβο Τζόιμα φιλοξενεί τώρα μόνο τον ιαπωνικό στρατό.

Υπολείμματα 24 πλοίων

Αεροφωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ιαπωνικό ειδησεογραφικό κανάλι All Nippon News δείχνουν τα υπολείμματα των 24 πλοίων που ήρθαν στην επιφάνεια, τα οποία βρίσκονται σε ένα στρώμα ηφαιστειακής τέφρας.

Ο Setsuya Nakada του Κέντρου Προώθησης Έρευνας Ηφαιστείων δήλωσε στο All Nippon News: «Η αποχρωματισμένη θαλάσσια περιοχή έχει εξαπλωθεί στις γύρω περιοχές, γεγονός που δείχνει ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα δεν έχει ακόμη μειωθεί.

Λόγω της έντονης δραστηριότητας του θαλασσίου ηφαιστείου Fukutoku – Okanoba αναδείχτηκε ένα μικρό νησί, που σχηματίστηκε από ελαφρόπετρα και ηφαιστειακή τέφρα, ωστόσο, ο Nakada είπε πως πιστεύει ότι το νησί θα εξαφανιστεί σύντομα λόγω της διάβρωσης.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», μια σειρά από ηφαίστεια και τοποθεσίες σεισμικής δραστηριότητας γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA), τα νησιά Bonin είναι επιρρεπή σε σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο

Αυτή είναι η 48χρονη που μαχαίρωσε ο σύζυγός της στην Ιεράπετρα

Επόμενο

Οφειλομένη απάντηση σε εφησυχάζοντα Μητροπολίτη

ΣχετικάΆρθρα

Κόσμος

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP
trash

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026
Αθλητικά

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Δύο νεαροί φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δραστηριότητα ομάδας μπάσκετ

15 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Οφειλομένη απάντηση σε εφησυχάζοντα Μητροπολίτη

Για 900 ευρώ και ένα κινητό, σκότωσε την γυναίκα ο 25χρονος Ρομά

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.