• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κορωνοϊός-Ελλάδα: 3.643 κρούσματα – 38 στη Χαλκιδική

admin Από admin
29 Οκτωβρίου, 2021
Σε Ελλάδα, Κοινωνία, Υγεία
2
SHARES
30
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

α νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 3.643. 

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 55.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 392.  

Τα τεστ ανέρχονται σε 61.485 (PCR: 5.482, Rapid: 56.003) και η θετικότητα στο 5,93%.

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Πανελλήνιες 2026: Ο βαθμός δυσκολίας σε Πληροφορική, Χημεία και Λατινικά

5 Ιουνίου, 2026

Πλατανίτσι & Καβουρότρυπες – Οι εξωτικές παραλίες της Σιθωνίας

5 Ιουνίου, 2026

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.643 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 734.778 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.856 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 392 (59.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 337 (85.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (14.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.303 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295 (ημερήσια μεταβολή +2.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 257 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 6.971.635 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 18.600.762 δείγματα.

O μέσος όρος του επταημέρου είναι 179.154 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 28 Οκτωβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 46.391.370 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 2.653.878 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 28 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 52 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 6.321 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 339 θετικά (5,36%).

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και σήμερα τα κρούσματα στην Αττική αγγίζοντας τα , σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σε συνολο 3643..

Στο «κόκκινο» παραμένει και η Θεσσαλονίκη με 661  νέες μολύνσεις, η Λάρισα με 246 , η Μαγνησία με 148 , ο Έβρος με 85, η Ημαθία με 99 , η Αχαΐα με 107 και η Πιερία με 103. 

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 48 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών:90 κρούσματα

Δυτική Αττική:37  κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών:95  κρούσματα

Κεντρικός Τομέας Αθηνών:172  κρούσματα

Nήσων:12  κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών:68  κρούσματα

Πειραιώς:77  κρούσματα

Tags: Κορωνοϊός
Προηγούμενο

Κορωνοϊός: H ιστορία επαναλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη – Σοκάρουν οι προβλέψεις για 1.000 θανάτους το μήνα

Επόμενο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υιοθετεί το Σχέδιο Ισότητας Φύλων για τον Τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Εκπαίδευση

Πανελλήνιες 2026: Ο βαθμός δυσκολίας σε Πληροφορική, Χημεία και Λατινικά

5 Ιουνίου, 2026
Featured

Πλατανίτσι & Καβουρότρυπες – Οι εξωτικές παραλίες της Σιθωνίας

5 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

«Το μηχάνημα λειτουργεί στην Αλβανία, όπως ήταν», λέει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

4 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υιοθετεί το Σχέδιο Ισότητας Φύλων για τον Τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας

Κρήτη: 400 μετανάστες εντοπίστηκαν πάνω σε πλοίο – Τεράστια επιχείρηση από το λιμενικό

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.