• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Λινού: Να εξεταστούν ξανά τα μέτρα για τους εμβολιασμένους – Να επιστρέψουν οπωσδήποτε οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

admin Από admin
27 Οκτωβρίου, 2021
Σε Κοινωνία
6
SHARES
125
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μέτρα ξανά και για τους εμβολιασμλενους και επιστροφή της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ζήτησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis Αθηνά Λινού, η οποία επισήμανε σε δηλώσεις της πως “το τεράστιο πλεονέκτημα του εμβολιασμού είναι ότι οι ίδιοι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν ελάχιστα”.

Η κ. Λνού σχολίασε τον ασπασμό των θρησκευτικών εικόνων στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, από πιστούς με κατεβασμένη τη μάσκα. Το αν θα κολλήσουμε κορωνοϊό δεν εξαρτάται τόσο από τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά από τον αριθμό των ανθρώπων που ερχόμαστε σε επαφή και τη διάρκεια της επαφής, εξήγησε η κα Λινού, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ. Άρα αν είμαστε σε μια συνθήκη με πολλούς ανθρώπους για διάρκεια, φορώντας τη μάσκα μας και με συνωστισμό, υπάρχει κίνδυνος. Αν είμαστε όμως σε ανοιχτό χώρο, φορώντας τη μάσκα μας και τηρώντας αποστάσεις για σχετικά μικρά χρονικά διαστήματα, ο κίνδυνος μειώνεται.

«Η στιγμιαία επαφή με τον ιό, τη στιγμή που θα ασπαστούμε την εικόνα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος. Ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή. Ο κίνδυνος, επομένως, βρίσκεται εάν στον χώρο που αναπνέουμε, είμαστε χωρίς μάσκα και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του ιού στον αέρα. Αυτό συμβαίνει σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται με φυσικό αερισμό και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για αρκετή ώρα. Ιδανικό θα ήταν να φορούμε τη μάσκα μας και όταν δείχνουμε τον σεβασμό μας στην εικόνα, αλλά ο κίνδυνος είναι χειρότερος όταν είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο σε κλειστούς χώρους».

Οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Διαβάστε επίσης:

φώτο αρχείου

Πανελλήνιες 2026: Ο βαθμός δυσκολίας σε Πληροφορική, Χημεία και Λατινικά

5 Ιουνίου, 2026

Πλατανίτσι & Καβουρότρυπες – Οι εξωτικές παραλίες της Σιθωνίας

5 Ιουνίου, 2026

Η κ. Λινού τόνισε πως οι μάσκες πρέπει να επιστρέψουν οπωσδήποτε και στους εξωτερικού χώρους. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την εστίαση και τη διασκέδαση των εμβολιασμένων χωρίς μάσκες, γιατί έρχεται τόνισε και ο καινούριος ιός, που είναι πιο μεταδοτικός.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι σε έναν εσωτερικό χώρο με μόνο εμβολιασμένους δεν μεταδίδεται ο ιός, ο ιός μεταδίδεται και εκεί. Το τεράστιο πλεονέκτημα του εμβολιασμού είναι ότι οι ίδιοι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν ελάχιστα. Όμως αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, αν υπάρχει στο σπίτι τους κάποιος ευάλωτος ή κάποιο παιδί που και να θέλουν δεν μπορούν να το εμβολιάσουν, εκεί θα το μεταδώσουν. Και για αυτούς τους ανθρώπους ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλότερος. Και μπορεί να το μεταδώσουν σε κάποιον καρκινοπαθή, σε ανοσοκατεσταλμένο, που δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο σπίτι. Μπορεί να το μεταδώσουν στο παιδί τους και αυτό να τον διασπείρει σε άλλο σπίτι, που έχει ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Επομένως το να μην τηρούμε τα μέτρα επειδή το θεωρούμε αυτό ελευθερία, νομίζω ότι είναι επιπόλαιο».

Όπως εξήγησε η κα Λινού, η μετάλλαξη Δέλτα+ είναι πολύ πιο μεταδοτική και έχει έρθει ήδη στην Ελλάδα. «Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα, θα δούμε εν τοις πράγμασι τι θα συμβεί». Πάντως επεσήμανε πως υπάρχουν μελέτες που μένει να δημοσιευτούν και λένε ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδίδουν εξίσου με τους ανεμβολίαστους.

Σε σχέση με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού με την τρίτη δόση στον μέσο όρο του γενικού πληθυσμού, κάποιος που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μετά την παρέλευση εξαμήνου από τη δεύτερη, έχει μικρότερο βαθμό ανοσίας από κάποιον που την έχει κάνει και μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας από κάποιον ανεμβολίαστο.

Πάντως, σημείωσε πως όποιος έχει κάνει το Johnson & Johnson πρέπει να κάνει την επαναληπτική δόση μετά από δύο μήνες, με οποιοδήποτε εμβόλιο. «Μάλιστα φαίνεται ότι η ανάμειξη δύο εμβολίων μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική».

Πηγή: makthes.gr

Προηγούμενο

Τα αποτελέσματα στα χθεσινά rapid test στη Χαλκιδική

Επόμενο

Χαλκιδική: Ο μοναδικός νομός της Κεντρικής Μακεδονίας με μαθητικές παρελάσεις

ΣχετικάΆρθρα

φώτο αρχείου
Εκπαίδευση

Πανελλήνιες 2026: Ο βαθμός δυσκολίας σε Πληροφορική, Χημεία και Λατινικά

5 Ιουνίου, 2026
Featured

Πλατανίτσι & Καβουρότρυπες – Οι εξωτικές παραλίες της Σιθωνίας

5 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Featured

«Το μηχάνημα λειτουργεί στην Αλβανία, όπως ήταν», λέει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

4 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Χαλκιδική: Ο μοναδικός νομός της Κεντρικής Μακεδονίας με μαθητικές παρελάσεις

Η αποτίμηση της διήμερης επίσκεψης Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.