• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ιωαννίδης: Στην Ελλάδα ο κορονοϊός θα πάρει παράταση λόγω της προβληματικής διαχείρισης της πανδημίας

admin Από admin
19 Οκτωβρίου, 2021
Σε Κοινωνία
4
SHARES
80
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, μίλησε στο MEGA για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

«Ο κορονοϊός δεν έχει γίνει πιο επιθετικός για τους νέους, αλλά για να προστατέψουμε πιο αποτελεσματικά τους ηλικιωμένους, το βάρος του κύματος μετατίθεται σε νεότερες ηλικίες. Δεν είναι έντονη στην Ελλάδα αυτή η μετατόπιση. Δεν θα ήθελα ο μέσος πολίτης να νιώσει φόβο ότι πεθαίνουν οι νέοι», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

«Το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο, απλά δεν είναι το μοναδικό. Ο εμβολιασμός έχει το πλεονέκτημα ότι σε προστατεύει από τη σοβαρή νόσο. Αυτό το όφελος υπάρχει ανεξάρτητα ηλικίας, αλλά είναι πιο έντονα ποσοτικά όσο πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο εμβολιασμός δεν σταματάει το επιδημικό κύμα, όπως φαίνεται και στην Αγγλία».

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πως δεν είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Διαβάστε επίσης:

Ακυρώνεται το Τουρνουά Beach Volley στη Νέα Ποτίδαια στις 18 και 19 Ιουλίου

17 Ιουλίου, 2026

Μάρω Κοντού: Εικόνες από το τελευταίο χειροκρότημα στην σπουδαία ηθοποιό

17 Ιουλίου, 2026

«Οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι εάν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες ηλικίες και τους ευπαθείς», είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τη στήριξη του συστήματος υγείας και να αποφεύγουμε τις μαζικές εκθέσεις, ιδίως τα ευπαθή άτομα και οι ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Ιωαννίδης παρομοίασε την πανδημία με Μαραθώνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του Μαραθώνιου.

«Μια πανδημία είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι κάτι που κάνουμε με σπριντ, ούτε με βούρδουλα. Κάποια στιγμή σε όλους τους Μαραθώνιους φτάνει το βράδυ και τελειώνει. Στην Ελλάδα πολλοί έχουν μείνει στη μέση του Μαραθωνίου. Είμαστε στην ίδια κοινωνία, όποιος χάνεται, χάνεται για όλους», είπε για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και πρόσθεσε πως θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

Εκρηκτικό το «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στη γρίπη, η οποία επανήλθε. Ο καθηγητής συνέστησε να μην παραλείπουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης.

«Ο κάθε ιός έχει τον δικό του χώρο. Την χρονιά που περάσαμε η γρίπη σχεδόν εξαφανίστηκε. Μπορεί να έλθει, ήδη επανέρχεται απ’ ότι φαίνεται, δεν ξέρουμε την έντασή της. Η γρίπη κατά μέσο όρο είναι πιο επικίνδυνη από τον κορονοϊό», είπε.

Κάθε χρόνο 500.000 με 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη.

Άλλος ένας χειμώνας με κορωνοϊό

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για τα παιδιά και τη μετάδοση του ιού. Συγκεκριμένα, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό και αποτελούν ρεζρβουάρ νέων μεταλλάξεων και πρέπει να εμβολιαστούν.

«Αυτό σημαίνει πως όταν έχεις ενεργή συνέχεια στο επιδημικό κύμα, ο ιός έχει ευκαιρίες να δημιουργήσει νέες μορφές του. Ο ιός κάνει λάθη. Αυτά τα λάθη σημαίνουν ότι είναι πιο επιθετικός ή ανεκτικός».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, πολλές χώρες έχουν τελειώσει πρακτικά με τον ιό, όπως οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Ωστόσο, στην Ελλάδα ο κορονοϊός θα πάρει παράταση λόγω της προβληματικής διαχείρισης της πανδημίας, επομένως και αυτό τον χειμώνα θα μας ταλαιπωρήσει ο κορονοϊός.

«Η κοινωνία πρέπει να ανοίξει. Το lockdown είναι κακή λύση. Ήταν καλή λύση όταν δεν ξέραμε πως να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», κατέληξε.

Πηγή: makthes.gr

Προηγούμενο

Αρχαία Ολυμπία: Διαμαρτυρία υπέρ του Θιβέτ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Επόμενο

Μπεκάλι: “Δεν υπάρχει εμβολιασμός στη Στεάουα, καλύτερα να δεχθώ σφαίρα”

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ακυρώνεται το Τουρνουά Beach Volley στη Νέα Ποτίδαια στις 18 και 19 Ιουλίου

17 Ιουλίου, 2026
Πολιτισμός

Μάρω Κοντού: Εικόνες από το τελευταίο χειροκρότημα στην σπουδαία ηθοποιό

17 Ιουλίου, 2026
Featured

Χαλκιδική: Μόνο του στη ΜΕΘ το 7χρονο κορίτσι που έχασε τους γονείς και την αδελφή του – Ελεύθερος ο οδηγός του βυτιοφόρου

17 Ιουλίου, 2026
Επόμενο

Μπεκάλι: "Δεν υπάρχει εμβολιασμός στη Στεάουα, καλύτερα να δεχθώ σφαίρα"

Συμμετοχή της ΠΚΜ στη διεθνή έκθεση τουρισμού TTG TRAVEL EXPERIENCE 2021 στο Ρίμινι της Ιταλίας

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.