• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Άγρια επεισόδια έξω από σχολείο στη Θεσσαλονίκη: «Μας προκάλεσαν και τους επιτεθήκαμε», λένε οι μαθητές του ΕΠΑΛ

admin Από admin
28 Σεπτεμβρίου, 2021
Σε Κεντρική Μακεδονία, Κοινωνία
3
SHARES
69
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν μετά τα επεισόδια και το άγριο ξύλο με καδρόνια έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, περιγράφουν μαθητές, όταν κουκουλοφόροι εξήλθαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις και επιτέθηκαν σε φοιτητές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Όπως είπε μία 17χρονη μαθήτρια, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητές στα ΕΠΑΛ, βγήκαν μέσα από το σχολείο και, φορώντας κράνη-κουκούλες και κρατώντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο.

Φοιτητής που συμμετείχε στην κινητοποίηση έξω από το σχολείο δήλωσε στο thestival: «Ο λόγος που πήγαμε έξω από το συγκεκριμένο σχολείο για να διαδηλώσουμε ήταν γιατί μεταξύ των μαθητών υπάρχει ακροδεξιός θύλακας. Πριν από λίγες ημέρες είχαν επιτεθεί σε φοιτητές που μοίραζαν προπαγανδιστικό υλικό για τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στον φασισμό. Τα καδρόνια που αναφέρουν οι μαθητές ότι κρατούσαμε είναι οι σημαίες που κρατάμε για την περιφρούρηση των κινητοποιήσεών μας».

Δείτε στα βίντεο τι δήλωσαν μαθητές:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, είχε προηγηθεί και άλλο επεισόδιο με μαθητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν ανακοινώσεις, όταν οι πρώτοι τους επιτέθηκαν και πάλι.

«Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν άσχημα πολύ κόσμο», καταγγέλλει μαθήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα. Τα άτομα είναι ανήλικα ενώ, όπως αναφέρει η μαθήτρια τα ξύλα και τα αντικείμενα που εκτόξευαν πέρασαν δίπλα από το κεφάλι της, ενώ αναφέρει ότι τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. «Είδα παιδιά να έχουν στο κεφάλι τους αίματα», είπε.

Μιλώντας για το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, η μαθήτρια τονίζει ότι οι φοιτητές που μοίραζαν έντυπο υλικό έξω από τον χώρο του σχολείου δέχθηκαν επίθεση για τα πιστεύω τους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι μαθητές που προκάλεσαν τα επεισόδια επέστρεψαν στη συνέχεια στο σχολείο το οποίο χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές από την ΕΛΑΣ.

Βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων:

Πηγή: thestival.gr, grtimes.gr, protothema.gr

Tags: Θεσσαλονίκη

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

ΑΑΔΕ – Φορολοταρία Αυγούστου: Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ

Επόμενο

Σταυρούπολη: Τεταμένη ατμόσφαιρα στο ΕΠΑΛ – Νέα συγκέντρωση φοιτητών (φώτο+βίντεο)

ΣχετικάΆρθρα

Κεντρική Μακεδονία

Προσοχή! – Κυκλοφορούν ύποπτα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στην ανατολική Θεσσαλονίκη

24 Ιανουαρίου, 2023
Κεντρική Μακεδονία

Εργαζόμενος στην καθαριότητα βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι – «Έκανα το καθήκον μου»

12 Ιανουαρίου, 2023
Κεντρική Μακεδονία

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. του, έπεσε σε 6 σταθμευμένα οχήματα, τα παράτησε όλα και έφυγε (βίντεο)

11 Δεκεμβρίου, 2022
Επόμενο

Σταυρούπολη: Τεταμένη ατμόσφαιρα στο ΕΠΑΛ - Νέα συγκέντρωση φοιτητών (φώτο+βίντεο)

ΑΕΚ: Ο «Γολγοθάς» του Γαλανόπουλου εδώ και 21 μήνες

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.