• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Από χθες Δευτέρα το φάρμακο αντισωμάτων «Ronapreve» στη Βρετανία

admin Από admin
21 Σεπτεμβρίου, 2021
Σε Κόσμος
1
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Από χθες Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρεται το φάρμακο «Ronapreve» για τους πιο ευάλωτους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) και που δεν μπορούν να αναπτύξουν φυσικά αντισώματα απέναντι στον ιό.

Η «καινούργια» αυτή θεραπεία κατά του κορωνοϊού, που πήρε έγκριση μόλις πριν ένα μήνα από την MHRA (Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας), δεν είναι και τόσο άγνωστη για την ιατρική κοινότητα καθώς είναι η μέθοδος η οποία δόθηκε πέρυσι – και ενώ βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο – στον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Πρωτοποριακό κοκτέιλ αντισωμάτων

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους, που έκανε δεκτή τη συγκεκριμένη θεραπεία, με τον υπουργό Υγείας Σάντζιτ Τζάβιντ μάλιστα να υπερτονίζει ότι «η χώρα είναι παγκόσμιος ηγέτης στο να αναγνωρίζει και να διαθέτει φάρμακα που σώζουν ζωές».

Το φάρμακο θα διατεθεί κατά προτεραιότητα στους ασθενείς άνω των 50 ετών που δεν έχουν αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα αλλά και σε ασθενείς ηλικίας 12 έως 49 ετών με επιβαρυμένο ανοσοποιητικό, όπως για παράδειγμα άτομα με συγκεκριμένους τύπους καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων.

Η θεραπεία με το σκεύασμα «Ronapreve» αποτελεί κοκτέιλ τεχνητών αντισωμάτων, η οποία σε αντίθεση με τις άλλες θεραπείες κατά του κορωνοϊού, είναι η μόνη που επιτίθεται απευθείας και εξουδετερώνει τον ιό. Σύμφωνα με μελέτες μειώνει τη θνησιμότητα κατά 1/5.

Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον χειμώνα

Εδώ και μήνες η βρετανική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι η χώρα πρέπει να μάθει να ζει με τον Covid. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα μπει ξανά σε καθεστώς λοκντάουν, καθώς πρέπει να ανακάμψει οικονομικά και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Τα περιστατικά κυμαίνονται σταθερά γύρω στις 30.000 την ημέρα, με τις εισαγωγές να αγγίζουν τις 1000 ημερησίως, ενώ αναμένεται οι αριθμοί αυτοί να αυξηθούν μέσα στον χειμώνα.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι κομβική για την πορεία της χώρας στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό, καθώς όχι μόνο ξεκινά η συγκεκριμένη θεραπεία αλλά και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στο προσωπικό του NHS δίνεται η αναμνηστική δόση του εμβολίου και μένει να φανεί τελικά αν όλα αυτά θα είναι αρκετά για το σχέδιο Τζόνσον.

Πηγή: DW, zougla.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Επόμενο

Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στον παιδίατρο – Ποια θα είναι η διαδικασία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κ. Μάλαμα: Να διορθωθεί η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις μεταβλητές για την πρόσβαση των καλλιεργητών επιτραπέζιας ελιάς σε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

30 Ιανουαρίου, 2023
trash

Αμερικανίδα έφτιαξε ψεύτικο κλειδί σπιτιού για την αδιάκριτη πεθερά της και στη συνέχεια την εξέθεσε στο οικογενειακό τραπέζι

30 Ιανουαρίου, 2023
Ελλάδα

Καιρός: Χιόνια σε ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»

30 Ιανουαρίου, 2023
Επόμενο

Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στον παιδίατρο - Ποια θα είναι η διαδικασία

Ιστορική απόφαση ΣτΕ για στρατιωτικές σχολές: Το όριο ύψους είναι αντισυνταγματικό

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.