• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ιταλία: Αγγίζει τους 50 βαθμούς ο υδράργυρος – «Καίγονται» από τις φωτιές Καλαβρία και Σικελία

admin Από admin
12 Αυγούστου, 2021
Σε Κόσμος
2
SHARES
30
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Η Ιταλία πλήττεται αυτή την εβδομάδα από καύσωνα, ενώ πυρκαγιές μαίνονται στο νότιο τμήμα της χώρας, κυρίως στη Σικελία και την Καλαβρία, όπου απειλείται ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο γεωπάρκο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Η χώρα ζει την πιο ζεστή εβδομάδα του καλοκαιρού, με θερμοκρασίες που έχουν ήδη ξεπεράσει τους 47 βαθμούς Κελσίου στη Σικελία, κοντά στις Συρακούσες. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας αναμένει ότι σήμερα θα καταρριφθεί το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στη χώρα: 48,5 βαθμοί Κελσίου το 1990 στη Σικελία.

Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει σήμερα έως τους 49 με 50 βαθμούς Κελσίου στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σικελίας και τους 39 με 40 βαθμούς στην Καλαβρία, την Απουλία και την Καμπανία.

Στην Καλαβρία και τη Σικελία οι πυροσβέστες χρειάστηκε να προχωρήσουν σε 300 επεμβάσεις τις τελευταίες 12 ώρες, ενώ επτά Canadair έχουν κινητοποιηθεί από τα ξημερώματα.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026

🔵#Incendi Sono stati oltre 300 gli interventi dei Vigili del Fuoco @emergenzavvf portati avanti nelle ultime 12 ore tra #Calabria e #Sicilia. Dall'alba sono operativi anche i Canadair.pic.twitter.com/viahuL4iF4

— Rai Radio1 (@Radio1Rai) August 11, 2021

Η οροσειρά Μαντόνιε, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, πολιορκείται εδώ και ημέρες από τις φλόγες που ενισχύονται από τους ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, με τις πυρκαγιές να έχουν καταστρέψει σπίτια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ο κυβερνήτης της Σικελίας Νέλο Μεσουμέτσι ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οροσειρά Μαντόνιε. Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Στέφανο Πατουανέλι αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή σήμερα προκειμένου να συναντηθεί με τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο.

Στην Καλαβρία οι φλόγες απειλούν το Ασπρομόντε που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των παγκόσμιων γεωπάρκων της Unesco.

Ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης WWF Ιταλία ζήτησε την Τρίτη, «την άμεση επέμβαση επιπλέον εναέριων μέσων». «Διαφορετικά θα είναι πολύ αργά και θα χάσουμε μια κληρονομιά ανυπολόγιστης αξίας», κατήγγειλε.

Επίσης ζήτησε να υπάρξει «αυξημένη εποπτεία στο πεδίο διότι στις περιοχές όπου έχουν κατασβεστεί οι πυρκαγιές εντοπίζονται αναζωπυρώσεις, για τις οποίες προφανώς ευθύνονται εγκληματίες χωρίς ηθικούς φραγμούς».

Στη Σαρδηνία συνελήφθη την Τρίτη, ένας 35χρονος κτηνοτρόφος με την κατηγορία ότι έβαλε φωτιά σκοπίμως. Στην περιοχή καταγράφηκαν μόνο χθες 13 εστίες πυρκαγιάς, με εναέρια μέσα κατάσβεσης να επεμβαίνουν στις έξι από αυτές.

🇮🇹 〰️🎦〰️🔥〰️〰️ ITALY CONDEMN -/ IGNORANCE BETRAYAL/ #Crime against Nature .. “ The person who started a fire in the countryside in Italy was caught on camera.” #wildfires #Crime #Italia #ClimateReport #Italy pic.twitter.com/Y9WE8QkZsd

— A Deniz Engelhardt (@EngelhardtDeniz) August 9, 2021

Τις επόμενες ημέρες ο αντικυκλώνας που ευθύνεται για το κύμα καύσωνα στην Ιταλία, και ο οποίος έχει ονομαστεί Λούσιφερ (Εωσφόρος), αναμένεται να μετακινηθεί προς βορρά, όπου το Σαββατοκύριακοη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου στην Τοσκάνη και το Λάτιο.

Δείτε βίντεο: Ιταλία: Αγγίζει τους 50 βαθμούς ο υδράργυρος – «Καίγονται» από τις φωτιές Καλαβρία και Σικελία

https://youtu.be/8MCw-c94Ak8

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή» (βίντεο)

Επόμενο

Δυνατή βροχή στην Εύβοια σβήνει τις τελευταίες εστίες της πυρκαγιάς

ΣχετικάΆρθρα

Κόσμος

Τούρκος εστιάτορας ξυλοκόπησε άγρια 68χρονη επειδή διαμαρτυρήθηκε

18 Ιουνίου, 2026
AP
trash

Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας

15 Ιουνίου, 2026
Αθλητικά

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Δύο νεαροί φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δραστηριότητα ομάδας μπάσκετ

15 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Δυνατή βροχή στην Εύβοια σβήνει τις τελευταίες εστίες της πυρκαγιάς

Οι Βόσνιοι γράφουν για έρευνα της UEFA για το ΑΕΚ-Βελέζ, άγνοια δηλώνουν στην Ένωση

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.