• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Ειδήσεις της Χαλκιδικής
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Πυρκαγιά-Αχαΐα: Σε χαράδρα η φωτιά – Ελικόπτερα, αεροσκάφη και 249 πυροσβέστες στη μάχη

admin Από admin
1 Αυγούστου, 2021
Σε Ελλάδα
1
SHARES
15
VIEWS
FacebookTwitterReddit
arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr arzoumanidis | armacom.gr

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην φωτιά που μαίνεται από χθες στην Αχαΐα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του Νέα Μουδανιά Blog στo Google

Το κύριο μέτωπο τα πυρκαγιάς καίει σε χαράδρα όπου επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Επιχειρούν επίσης 249 πυροσβέστες με 77 οχήματα.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αυτήν την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Χθες εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά Ζήρια. Λαμπίρι, Καμάρες και Λόγγος καθώς και μια κατασκήνωση με περίπου 100 παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης – Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο

24 Ιουνίου, 2026

Ξεσπά ο αδερφός της Σταυρούλας για τη σύζυγο του Σκοπιανού: «Είναι χειρότερο τέρας κι απ’ αυτόν»

24 Ιουνίου, 2026

Εικόνες καταστροφής κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ στη Ζήρια. Κάτοικοι περιέγραψαν στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Χρήστο Στρατουλάκο πως αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν χωρίς να πάρουν το παραμικρό από τα σπίτια τους καθώς έβλεπαν τις φλόγες να φτάνουν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αιγιαλείας ακόμη δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των ζημιών ωστόσο τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στη Ζήρια, ενώ υπάρχουν ζημιές κυρίως σε περιβάλλοντες χώρους σπιτιών στην περιοχή του Λαμπίρι και σε αποθήκες.

Χρυσοχοίδης: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

Η σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης και πολύ μεγάλης προσπάθειας της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι πως με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα.

«Κυρίως, κατορθώθηκε χθες βράδυ να δοθεί στην κυκλοφορία η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν τη μετακίνηση των οδηγών, κυρίως στις σήραγγες, όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού», προσέθεσε ο υπουργός.

Σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού

«Σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται, λόγω της φωτιάς, σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια ζώνη στο ύψος της Αιγιάλειας, ώστε, αν χρειαστεί, να παράσχουν βοήθεια», ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Όπως ανέφερε, «ένα πλωτό σκάφος περιπολεί συνεχώς, ενώ ακόμα δύο βρίσκονται σε ετοιμότητα στο λιμάνι του Αιγίου και στο νησί Τροιζόνια». Επίσης, πρόσθεσε ότι «δύο ακόμη ταχύπλοα βρίσκονται σε επιφυλακή στο λιμάνι της Πάτρας και αν χρειαστεί μέσα σε περίπου 10 λεπτά θα έχουν καταπλεύσει στην θαλάσσια περιοχή της Αιγιάλειας».

Αναφερόμενος στη χθεσινή μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, για τον απεγκλωβισμό πολιτών από τις παραλιακές περιοχές Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εκτός από τα πλωτά σκάφη, στελέχη του Λιμενικού βρίσκονταν στην παραλιακή ζώνη, όπου εντόπιζαν όσους χρειάζονταν βοήθεια και τους οδηγούσαν στα σκάφη, ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι του Αιγίου».

Μάλιστα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κυριακουλόπουλος, «υπήρξε άψογη συνεργασία με την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία και τις τοπικές Αρχές, για τον απεγκλωβισμό των πολιτών».

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο

Έφτασε στην Αθήνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Επόμενο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα στη Χαλκιδική

ΣχετικάΆρθρα

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης – Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο

24 Ιουνίου, 2026
Ελλάδα

Ξεσπά ο αδερφός της Σταυρούλας για τη σύζυγο του Σκοπιανού: «Είναι χειρότερο τέρας κι απ’ αυτόν»

24 Ιουνίου, 2026
φώτο αρχείου
Ελλάδα

Σοκάρει η ομολογία του Σκοπιανού που δολοφόνησε την 45χρονη Σταυρούλα στην Κρήτη

22 Ιουνίου, 2026
Επόμενο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα στη Χαλκιδική

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 1.605 κρούσματα - 14 στη Χαλκιδική

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

Sports equipment and accesories
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.